Trabzon'da Yerel Gazeteler: Fenerasyon Gibi Davrandı - Son Dakika
Spor

Trabzon'da Yerel Gazeteler: Fenerasyon Gibi Davrandı

Trabzon\'da Yerel Gazeteler: Fenerasyon Gibi Davrandı

Futbol Federasyonu'nun, "Lig aynen başlayacak" kararına tepki gösteren Trabzonspor taraftarları, İstanbul'da yürüyüş yapma kararı alırken yerel gazeteler de Mehmet Ali Aydınlar yönetimine ağır eleştirilerde bulundular.

16.08.2011 11:22

Futbol Federasyonu'nun, "Lig aynen başlayacak" kararına tepki gösteren Trabzonspor taraftarları, İstanbul'da yürüyüş yapma kararı alırken yerel gazeteler de Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar yönetimine ağır eleştirilerde bulundular.

Trabzonspor'da Futbol Federasyonu'nun pazartesi günü açıkladığı kararına tepkiler bugün daha da arttı. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in federasyonu hedef alan açıklamalarından sonra taraftarlar da harekete geçti. Taraftarlar, 25 Ağustos Perşembe günü İstanbul İstinye Park Alışveriş Merkezi'nde buluşarak federasyon binasına yürüme kararı aldı. Yürüyüşün amacı ise şöyle açıklandı:

"Federasyonun futbolseverlerle alay eder gibi açıklamalar yapmasına, gerçekleri görmezden gelmesine, 25 klasör dosyanın hiçe sayılmasına, Trabzonspor'umuzun alın terine, yalanla, dolanla korkarak çirkeflik yapılmasına 'dur' demek, hakkımızı aramak için Trabzonspor taraftarları olarak 25 Ağustos Perşembe günü İstinye Park'ın önünde buluşup federasyon binasına yürüyeceğiz. Gerekli tepkimizi gösterdikten sonra otobüslerimizle Türk Telekom Arena Stadı'na hareket edeceğiz. Daha önce kulübümüzün ricası neticesinde iptal edilen yürüyüşten, bu sefer hiç bir rica ve istek, bizi caydıramayacak. "

FENERASYON GİBİ DAVRANDI

Trabzon'dan yayın yapan yerel gazeteler de Futbol Federasyonu'na ağır biçimde yüklendiler. Günebakış Gazetesi, "TFF şikenin odağındaki Fenerbahçe'yi kurtaran operasyon yaptı", "Aylardır bocalayan TFF sonunda Fenerbahçe'yi kurtardı" ve "Fenerasyon gibi davrandı" başlıklarını kullandı. Karadeniz Gazetesi'de, "Dağ fare doğurdu" başlığı altında federasyonun beklenen bir kararı açıkladığını öne sürdü.

"BÖYLE BİR KARARIN VERİLDİĞİ LİGDE OYNAMAK ARTIK ZÜLDÜR"

Futbol Federasyonu'na ağır bir eleşti yönelten Taka Gazetesi, "Türk futbolunu kara toprağa gömdüler", "Federasyon bir tek Aziz Yıldırım'ın tahliyesini istemedi" ve "Pislik ortada kaldı" başlıklarını attı. Uzman avukatların görüşlerine yer veren gazete, Trabzonspor'u ligden çekilmeye davet etti. Gazete, "Emniyet ve savcılığın şikeyi belgelemesi, mahkemenin verdiği onca tutuklama kararına rağmen günlerden Fenerbahçe'yi nasıl kurtarırız çalışması yapan TFF Yönetimi ve Etik Kurul, dün topu taca değil, tribünlere attı. Hatta top stadın dışına bile çıktı. Zira böyle bir kararın verildiği Türkiye Futbol Ligi'nde oynamak artık Trabzonspor için züldür" ifadelerine yer verdi.

"AYDINLAR PALAVRA ÜSTÜNE PALAVRA ATTI"

İlkhaber Gazetesi ise, "Palavra" başlığının altında, "Federasyon başkanı Aydınlar, basının karşısına geçti, palavra üstüne palavra sıktı. Fener'e 4 ay daha kazandırdı" diye yazdı. Gazete, "Dalga mı geçiyorsunuz" başlıklı haberinde ise, "Türkiye'nin futbol tarihi açısından büyük önem taşıyan kararı, skandal niteliğindeydi. Fenerbahçe'yi kurtarmak için uğraşan Mehmet Ali Aydınlar ve yönetimi, delilleri yeterli bulmayarak iddianamenin beklenmesine karar verdi" diye yazdı.

Kuzey Ekspres Gazetesi'de, "Mızrağı çuvala sığdırdılar" başlığıyla çıktı. Gazetenin haberinde, "Mosturoğlu'nun dediği gibi Fenerbahçe'nin oluşturduğu TFF Yönetim Kurulu ve Etik Kurulu görevini yaptı! Ceza evinde bulunanlar disiplin kuruluna verildi. Başta Fenerbahçe olmak üzere şikeye bulaşan takımlar yoluna devam edecek" ifadeleri yer aldı.

- Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Trabzon'da Yerel Gazeteler: Fenerasyon Gibi Davrandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement