Trabzonspor Eski Başkanı Savcıya İfade Verdi - Son Dakika
Spor

Trabzonspor Eski Başkanı Savcıya İfade Verdi

Trabzonspor Eski Başkanı Savcıya İfade Verdi

Trabzonspor eski Başkanı ve işadamı Nuri Albayrak, Trabzon Adliyesi'ne gelerek Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdi.

01.08.2011 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon spor eski Başkanı ve işadamı Nuri Albayrak, Trabzon Adliyesi'ne gelerek Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdi. Albayrak, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, şike soruşturmasıyla ilgili ifade vermediğini söyledi.

Trabzonspor eski Başkanı olan işadamı Nuri Albayrak, bugün öğle saatlerinde, kendilerine ait Alport Trabzon Liman İşletmesi'nin Müdürü Muzaffer Ermiş ile Trabzon Adliyesi'ne geldi ve Cumhuriyet Savcısı Ömer Gündoğdu'ya yaklaşık 1 saat ifade verdi.

Nuri Albayrak, adliyeden ayrılırken basın mensuplarının soruları üzerine savcılıkta ifade verdiğini ancak ifadesinin şike soruşturmasıyla ilgili olmadığını belirterek, "Buraya gelişimin şike olayları ile hiçbir ilgisi yok. Olay kulüple alakalıydı. Başkanlığım döneminde kulüp tarafından yapılan icraatlarla ilgili ifade verdim" diye konuştu.

ADALET YERİNİ BULSUN

Albayrak şike soruşturması ilgili bir soruyu yanıtlarken de şunları söyledi: " Türkiye'de spor ahlakının çok bozulduğunu herkes biliyor ama son çıkan yasadan sonra kulüpler, yöneticiler herhalde şikayetler söz konusu olunca takibe alındı ve sonucunda ortaya böyle bir durum çıktı. Tabiiki yıllardır Türk futbolunda, sporunda bu tip hadiseler olmuştur ve birçoğu gün yüzüne çıkmamıştır. Bunlar günyüzüne çıkan hadiselerdir. İnşallah yeni yasadan sonra Türk futbolu ve sporu gerçek kimlik ve kişiliğine kavuşur. Bu olayda Trabzonspor'un adının geçmemesini isterdim, diğer Anadolu kulüplerinin olduğu gibi. Ama maalesef bazı şeyler var. Ben net olarak bilmediğim için bu konuda bir şey söyleyemeyeceğim. Belgeleri net olarak bilemiyorum. Ben şunu isterim; adalet yerini bulsun, kim ne yaptıysa cezasız kalmasın. Diğer hakkı yenen takımların da haklarının verilmesini istiyoruz. Adalet yerini bulsun da geç de olsa önemli değil. "

AKYAZI PROJESİ HAKKINDA İLGİNÇ SÖZLER

Nuri Albayrak, kendi başkanlığı döneminde projesi yapılan ve dolgu işini de kendi şirketinin yaptığı Akyazı Projesi hakkında Mimarlar Odası'nın itirazı üzerine yürütmeyi durdurma kararını, bir soru üzerine değerlendirdi. Albayrak şunları söyledi:

"Akyazı benim dönemimde projelendirdiğim stat projesi idi. Sağ olsun, başbakanımız projemize tam destek verdi ve temeli atıldı. Şu anda da Trabzon'da Mimarlar Odası projeyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldırdı. İnşallah bunu en kısa zamanda çözeceğiz. Ben Trabzon halkına ve Trabzonsporlulara sesleniyorum; bu tip insanları Trabzon'da barındırmasınlar. Bizim burada icraatları yaptığımız dönemde en ufak bir olayda şehirde hareketlenme olurdu. Ama koskoca Trabzon'da Trabzonspor'un 100 yıllık bir projesi yapılıyor ve çıkıyor 3-5 kişi, bu projeyi durdurmak için elinden geleni yapıyor. Trabzon halkının yüzde 90'ı bu projeye tam desteğini vermiştir, belki de yüzde 95'i ama 3 kişinin projeyi durdurmak istemesi çok önemli değil. Bu proje olacaktır ama gecikmeli olacaktır. Projenin bizim dönemimizde başlamış olması halinde 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nı bu statda yapacaktık. Böylece Trabzon'un vizyon ile vitrinine çok büyük bir katkı sağlayacaktı ama olmadı. Türkiye'de yolları, yatırımları engellemeye çalışan bir grup var. Tek amaç; hizmetler engellensin. Ama bunlara karşı çıkanlar yarın utanmadan bu stadın açılışına da katılacak, burada maç da seyredecek. " - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Trabzonspor Eski Başkanı Savcıya İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement