Trabzonspor- Fenerbahçe - Son Dakika
Spor

Trabzonspor- Fenerbahçe

Trabzonspor- Fenerbahçe

Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında mutlak galibiyet arıyor.

23.08.2010 21:28

Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon hem Türkiye Kupası'nı kaptırdığı hem de şampiyonluğu kaçırmasına neden olan Trabzon spor karşısında mutlak galibiyet arıyor... Ligin ilk haftasında Medical Park Antalyaspor'u 4-0 yenen sarı-lacivertliler, Karadeniz temsilcisi ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda geçen sezonun hesabını kapatmak istiyor...

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe'nin rekor bir bonservis bedeli ödeyerek Marsilya'dan transfer ettiği Mamadou Niang, Trabzonspor maçıyla birlikte ilk kez 11'de forma giydi. Semih Şentürk'le birlikte ileri ikili de görev yapan Niang, sahada Bilica ile uzun bir süre sohbet etti.

KOCAMAN'DAN ALEX SÜRPRİZİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman beklenenin aksine Brezilyalı yıldız futbolcu Alex de Souza'yı kulübeye çekerek bir sürpriz yaptı. Maç öncesi yapılan ısınma hareketleri sırasında morali bozuk bir görüntü sergileyen Alex, daha önce de Aykut Kocaman ile forma konusunda sıkıntı yaşamıştı.

126 GÜNLÜK HASRET SONA ERDİ

Trabzonsporlu taraftarların 126 günlük hasreti sona erdi. Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun 19 Nisan 2010'da tadilata girmesi nedeniyle takımlarından uzak kalan taraftarlar, takımla hasret giderdi. Bordo - mavili futbolculardan Glowacki, Jaja ve Barış Ataş da, ilk kez Avni Aker de taraftarları görmenin heyecanını yaşadı. Bu arada yenilen Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda kale arkası ve maraton tribünlerinin birleştirilmesiyle kapasite 2 bin artırıldı. Böylelikle Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun kapasitesi 23 bini aştı. Bu arada Trabzonspor sahaya, "Sigara öldürür, spor yaşatır" yazılı pankart ile çıktı.

BAŞKANLAR YAN YANA İZLİYOR

Sezonun ilk derbisini Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, protokol tribününde birlikte izledi. İkiliye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Atal da eşlik etti.

TRİBÜNLERDE BORDO - MAVİ COŞKU

Fenerbahçe maçıyla bu sezon ilk kez taraftarları önüne çıkan bordo - mavili futbolculara tribünleri dolduran taraftarlar yoğun destek veriyor. Hafta içerisinde satışa sunulan biletlere büyük ilgi gösteren ve iki günde tükenmesine neden olan bordo - mavili taraftarlar tribünlerde çeşitli şovlarda yaptı. Bu arada maçı çevre illerden gelen yaklaşık 1000 kadar da Fenerbahçeli taraftarda izledi. Fenerbahçe tribünleri ile Trabzonspor tribünleri arasında geniş güvenlik önlemlerinin alınması da dikkat çekti.

MAÇ ÖNCESİ MARTI ŞOV

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı öncesi bir martı uzun süre stat içerisinde uçtu. Daha sonra yorularak çimlere konan martıyı taraftarlar, 'Oley' diye bağırarak alkışladı. Yorgun olan martının sahadan çıkartılmasını isteyen hakemin, çabası üzerine top toplayıcı çocuklar sahaya girdi. Ancak başarılı olamayınca bu kez sahaya giren güvenlik görevlilileri martıyı saha kenarına kadar kovaladı. Ardından ise maç ancak başlatılabildi.

FENERBAHÇE'DE 6 EKSİK

Sarı - lacivertli ekip Trabzonspor karşısına sakatlığı devam Volkan Demirel ve Dia ile Gökhan Ünal, Kazım Kazım, Uğur ve Güiza'nın yokluğunda 7 futbolcusundan eksik çıktı. Teknik direktör Aykut Kocaman, bu futbolcuların yokluğunda sahaya beklenen 11'i sürdü.

BASIN MENSUPLARI YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan sezonun ilk derbisine basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 200 kadar basın tribünü maçı saha içerisinde ve basın tribününden takip etti.

FENERBAHÇE YÖNETİMİNE İFTAR YEMEĞİ

Trabzonspor yönetim kurulu Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerine dün akşam Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yemek verdi. Yemeğe Başkan Sadri Şener ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Başsavcı Gökhan Karaburun, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Atal, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile yöneticiler katıldı. Yemekte her iki kulüp yönetimleri karşılıklı olarak bugün oynanacak olan müsabakada birbirlerine başarılar dilediler. İyi arkadaş olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Başkan Sadri Şener'in de skor tahmini yaparak birbiriyle şakalaştığı belirtildi.

MERT GÜNOK'UN FARKLI HEYECANI

Kaleci Volkan Demirel'in sakatlığı nedeniyle Trabzonspor maçında kaleyi devralan Mert Günok, babası Mahir Günak'tan tan 18 yıl sonra Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda forma giymenin heyecanını yaşadı. Mert'in babası olan Mahir Günok,1990'lı yıllarda kalecilik yaptığı dönemde iki yıl Trabzonspor'da oynamıştı.

VİRA GRUBUNDAN ANLAMLI ORGANİZASYON

Trabzonspor'un aktif taraftar gruplarından Vira üyeleri bordo - mavili takımın oynayacağı müsabakalarda tribünlere renk getirmek ve kulübe destek olmak amacıyla forma organizasyonu gerçekleştirdi. Vira Grubu Üyeleri, TS Club'dan toplam 210 adet parçalı forma satın aldı.

TARAFTAR BASTIRDI, KOMBİNE SATIŞINA DEVAM EDİLİYOR

Trabzonspor'da taraftarlara yönelik bilet satışlarıyla ilgili olarak bir açıklama yapıldı. Açıklamada yarın ve Çarşamba günü gelen yoğun talepler nedeniyle kombine kart satışlarının devam edileceğine dikkat çekilirken, Liverpool maçı biletlerinin perşembe günü gişelerde olacağı vurgulandı. Yönetim kurulu daha önce kombine satışlarına Fenerbahçe ve Liverpool maçları nedeniyle ara verileceğini açıklamıştı.

MERT EGE PROFESYONEL OLDU

Trabzonspor'da A2 takımı oyuncularından Mert Ege Özeren ile profesyonel sözleşme imzaladı. 1991 doğumlu genç futbolcu ile 3 yıllık mukavele yapıldı. Barış Memiş'in kiralık olarak başka takıma gönderilme ihtimali üzerine Mert Ege ile sözleşme imzalandığı belirtildi. Bu arada bu sabah profesyonel sözleşme imzalayan Mert, akşam Fenerbahçe maçında Barış Memiş'in yerine 18 kişilik kadroda yer aldı.

GLOWACKİ'YE MİLLİ DAVET

Bordo - mavili takımın Polonyalı oyuncusu Arkadiusz Glowacki'ye milli takımdan davet geldi. Buna göre Glowacki, 4 Eylül'de Polonya - Ukrayna ve 7 Eylül'de Polonya-Avustralya arasında oynanacak maçlar için kadroya çağırıldı. Glowacki'nin özellikle Liverpool maçında sergilediği performansın yeniden milli takıma seçilmesinden etkin rol oynadığı belirtildi.

LIVERPOOL MAÇINA EFSANE FORMA

Perşembe günü Liverpool'la oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi Play - Off rövanş maçı öncesinde taraftar maça efsane formayla gelmeye hazırlanıyor. 2 Ağustos Trabzonsporlular Günü öncesinde TS Club tarafından satışa sunulan 1976 - 1977 sezonunda giyilen çubuklu formanın birebir aynısı olan efsane formaya yoğun ilgi gösterilirken, Liverpool maçında taraftarlar tribünde efsane formayla takımı desteklemek için kampanya başlattılar.

Yunus Emre SEL- TRABZON- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Trabzonspor- Fenerbahçe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement