Trabzonspor-Fenerbahçe Maçından Notlar - Son Dakika
Spor

Trabzonspor-Fenerbahçe Maçından Notlar

Trabzonspor-Fenerbahçe Maçından Notlar

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'a konuk olan Fenerbahçe, hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'ndeki BATE Borisov maçı kadrosuna göre 2 oyuncu değişikliğine gitti.

17.02.2013 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'a konuk olan Fenerbahçe, hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'ndeki BATE Borisov maçı kadrosuna göre 2 oyuncu değişikliğine gitti.

UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon Atletico Madrid takımıyla oynadığı için statü gereği BATE Borisov maçında Fenerbahçe forması giyemeyen Emre Belözoğlu cezalı Meireles'in yerine, Ziegler'in yerine de Hasan Ali Kaldırım ilk 11'de görev yaptı.

BATE Borisov maçında sağ üst adalesine aldığı darbeye bağlı ağrıları oluşan ancak son antrenmanda takımla çalışan Gökhan Gönül de ilk 11'de sahaya çıktı.

En son ligin 19. haftasındaki Gaziantepspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Hasan Ali, ligde 2 hafta sonra formasına kavuştu.

-Fenerbahçe'de eksikler-

UEFA Avrupa Ligi'nde BATE Borisov maçında 4. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Raul Meireles, ligde de sarı kart cezalısı olduğu için Trabzonspor maçında forma giyemedi.

Mersin İdmanyurdu maçında 4. sarı kartını görerek cezalı duruma düşen Portekizli futbolcu'nun yanı sıra Afrika Uluslar Kupası'nda yaşadığı şampiyonluğun ardından henüz takıma katılmayan Joseph Yobo, tedavileri süren Mehmet Topuz ve Sezer Öztürk ile kadroya alınmayan Krasic, Orhan Şam ve genç Beykan Şimşek de takımda yer almadı.

Bate Borisvo maçının ardından 21 futbolcuyla Trabzon'a gelen sarı-lacivertlilerde Ziegler, Serdar Kesimal ve kaleci Serkan da kadroya alınmayan diğer oyuncular oldu.

-Trabzonspor'da 3 değişiklik-

Trabzonspor'da ise Teknik Direktör Tolunay Kafkas, geçen hafta 2-0 kaybedilen Sivasspor maçı kadrosuna göre 3 değişikliğe gitti.

Cezası bulunan Zokora'nın yerine Serkan orta alanda görev yaparken, bu oyuncunun sağ kanattaki boşluğu Celustka ile dolduruldu.

Alanzinho'nun yerine Yasin'e görev veren Kafkas, Halil'in hamile olan eşinin yaşadığı rahatsızlık nedeniyle Almanya'da bulunmasından dolayı forvette Janko'yu tercih etti.

Bordo-mavili takımda ayrıca Sapara, Emerson, Zeki Ayvaz, Zeki Yavru, Aykut, Alim, Abdullah Karmil ve Uğur Dündar kadroda yer almadılar.

-Bu kez teknik direktör olarak karşılaştılar-

Trabzonspor'un teknik direktörü Tolunay Kafkas ile Fenerbahçe'nin teknik direktörü Aykut Kocaman, bu kez teknik direktör olarak karşı karşıya geldiler.

Tolunay Kafkas, 1995-1996 sezonunda Trabzonspor forması ile Kocaman'da sarı-lacivertli formayla Hüseyin Avni Aker Stadı'nda çok önemli bir maçta karşılaşmıştı. Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda önemli olan maçtan 2-1'lik galibiyetle ayrılmıştı.

-Tribünler doldu-

Trabzonsporlu taraftarlar, sağanak yağışa rağmen Fenerbahçe maçına büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 24 bin seyirci kapasiteli Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinin büyük bölümünü dolduran bordo-mavili taraftarlar, takımlarına coşkuyla destek verdiler.

Geçen hafta Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 1 aylık hak mahrumiyeti cezası dolan ve deplasmandaki Sivasspor maçını izleyen Kulüp Başkanı Sadri Şener, yasağın kalmasının ardından Trabzon'daki ilk maç olan Fenerbahçe maçını da protokol tribünden izledi. Yönetim kurulu üyelerinin büyük çoğunluğu da maçı izledi.

Maç öncesi kolbastı ekibi, taraftarlara gösteri sundu.

Bu arada VIP tribünü önünde Trabzonspor taraftarları arasında maç öncesi çıkan kavgayı güvenlik görevlileri büyümeden önledi.

-Trabzonspor, konvoylarla stada getirildi-

Trabzonsporlu taraftarlar konvoy eşliğinde takımı Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nden Hüseyin Avni Aker Stadı'na getirdi.

Yaklaşık 200 kişilik taraftar grubu, tesisler önünde Trabzonspor'un takım otobüsünü durdurdu. Takımları lehine tezahüratlarda bulunan taraftarlar, daha sonra 50 araçlık konvoyla stada kadar takımlarına eşlik etti.

-Fenerbahçe, Rize'den geldi-

Fenerbahçe Futbol Kafilesi de kamp yaptıkları Rize Dedeman Otel'den Hüseyin Avni Aker Stadı'na geldi.

Trabzonspor'dan yaklaşık 10 dakika önce Hüseyin Avni Aker Stadı'na gelen sarı-lacivertli kafileyi Rize'den taraftarları sevgi gösterileriyle uğurladılar.

-'Adalet istiyoruz'-

Trabzonspor taraftarları, terazinin yer aldığı "'Çok şey değil sadece adalet istiyoruz, Güneş de bizim Dolunay da bizim, kıskananlar çatlasın, Tolunay hocam Şampiyon yap bizi, Cehennemde yak bizi, Türkçe söyledik anlamadınız, Cup ıs ours, 2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor" yazılı pankart açtılar.

Maç öncesi, Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Aykut Kocaman'ın bulunduğu yere giderek tokalaştı.

Muhabir: Selçuk Kılıç

Yayıncı: Murat Kaban - TRABZON

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Trabzonspor-Fenerbahçe Maçından Notlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement