Zekeriya Alp'ten Trabzonspor'a yanıt: Bu iddiaları ortaya atanlar ispatlamakla yükümlüdür - Son Dakika
Spor

Zekeriya Alp'ten Trabzonspor'a yanıt: Bu iddiaları ortaya atanlar ispatlamakla yükümlüdür

MHK Başkanı Zekeriya Alp, Trabzonspor'un Gaziantep FK maçının ardından yaptığı açıklamalara cevap verdi. Zekeriya Alp, Trabzonspor'un ortaya attığı iddiaları ispatlamak zorunda olduğunu ve açıklamayı yapanlar hakkında yasal işlem başlatacaklarını söyledi.

08.03.2020 15:08  Güncelleme: 15:15

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, Trabzonspor Kulübü'nün, Gaziantep FK ile oynadığ karşılaşma sonrasında resmi internet sitesinden yayınladığı yazı ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Alp, Trabzonspor'un açıklamasını derin bir üzüntüyle okuduğunu belirttiği açıklamasında, "Kaldı ki, kendilerine operasyon yapıldığını iddia edenler, çamur at izi kalsın misali ortaya attıkları bu iddialarını ispatlamak zorundadır. Aksi takdirde bunun mutlak surette hukuki bir bedeli olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Zekeriya Alp'in açıklaması şu şekilde;

Süper Lig'in 25. Haftasında oynanan Gaziantep FK-Trabzonspor maçında yaşanan bir pozisyondan hareketle, Trabzonspor Kulübünün resmi internet sitesinde bir yöneticinin imzasıyla yayınlanan, eleştiri sınırlarını fazlasıyla aşan mesnetsiz açıklamaları hayretle ve derin bir üzüntü ile okudum.

Türk futbol ailesinin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde; hiçbir dayanağı olmayan, Türk futbolunun saygınlığını rencide edici, MHK ve hakemlerimizi hedef tahtası haline getiren, vicdanları yaralayan bu sözleri tasvip etmem asla mümkün değildir.

"KİMSEYE DİYET BORCUMUZ YOKTUR"

Merkez Hakem Kurulumuz ve Türk hakemliği; hiçbir zaman iddia edildiği gibi bir sistemin, ahlaksızlığın ya da alçakça planların içinde olmamıştır ve olmayacaktır. Kimseye diyet borcumuz da yoktur.

Kaldı ki, kendilerine operasyon yapıldığını iddia edenler, çamur at izi kalsın misali ortaya attıkları bu iddialarını ispatlamak zorundadır. Aksi takdirde bunun mutlak surette hukuki bir bedeli olmalıdır.

"ASILSIZ SENARYOLARA SON VERİLMELİDİR"

Gerek ben, gerek kurulum, gerekse hakemlerimizle ilgili ne tesadüftür ki genellikle kaybedilen puanlar sonrasında yapılan, tamamıyla art niyetli ve gerçek hedefini de bilmediğim, asılsız senaryolara artık bir son verilmelidir.

Aklın, mantığın, sağduyunun hakim olduğu bir futbol ortamı için tüm paydaşlar sorumluluk duygusuyla hareket etmeli, aklıselim davranmalıdır.

"YASAL İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIR"

Bu nedenle; bu ve benzeri açıklamaları yapanlar hakkında, MHK Başkanı olarak ben ve adı geçen isimlerle birlikte her türlü yasal işlemler başlatılacaktır.

Tek amacı hiçbir ayrım ve renk gözetmeksizin en adil ve tarafsız şekilde futbola hizmet etmek olan bizlerin onurlu ve dik duruşu hiçbir zaman değişmeyecektir.

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarım.

Zekeriya Alp\'ten Trabzonspor\'a yanıt: Bu iddiaları ortaya atanlar ispatlamakla yükümlüdür

Son Dakika Spor Zekeriya Alp'ten Trabzonspor'a yanıt: Bu iddiaları ortaya atanlar ispatlamakla yükümlüdür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (61)

  • Sahin karadağ : Bu trabzona iyi bir ceza gerekli. Kimse mhk ve tff yi kucuk düşürücü sözler kullanamaz. Yaptirim bekliyoruz 25 42 Yanıtla
    Şimşek: Lan yürü git adamlar şampiyonluğa oynuyorlar buz gibi golleri verilmiyor,operasyon başlamıştır,tetikçi gene halis özkahya 18 12 Vidi: Fenere verilenler son iki maçtır 90 fener atana kadar. Boş yapmayın. Fenerbahçe en başından beri kollanıyor 3 3 aga: şimşek bu mu buz gibi gol? utanmanda mı yok birader? 2 1
  • Şikesaraylı Necmiye: Sizler ne derseniz deyin şampiyon yine şikesarayımız olacak isterse 18 puan fark olsun bence ligler oynamadan temmuz ayında şampiyonluk kupasını paratorumuz ve Avrupa da kova kalecimiz kaptanımız Musleramiz alsın kaldırsın kupayı Şampiyonlar ligine averaj takımı olarak sonuncu olarak ülkemizi temsil etmeye gidelim 34 28 Yanıtla
    gs li: Lütfen böyle yorumlar yapma Necmiye bacım,şikeci olduğumuz lobici kumpasçı olduğumuz ortaya çıkıyor dikkatli yorum yapalım 10 4 GS li Behçet : Necmiye sana bir koli tuvalet kağıdı göndereyimde gözyaşlarını sil 1 0
  • Alk: Sayın zekeriya alp Trabzon sonuna kadar haklı.bunun sizde biliyorsunuz ama doğru diyomuyorsunuz. 26 13 Yanıtla
  • Gsli 1905: Biz size her zaman diyoruz,Mayıslar bizimdir diye. 7 15 Yanıtla
  • Nası yediniz Feneri bitirdiniz : Herkes herşeyin farkında Gs,ın Nası 8,de 8 yaptığınıda gördük başka takımında 6da 0 Nası yaptırılır gördük. Ama kimse Salak değil bunu bilin herkes herşeyin farkında 12 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement