Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin Ar-Ge atılımını tüm şehirlerde ortaya koymamız gerekiyor - Son Dakika
Teknoloji

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin Ar-Ge atılımını tüm şehirlerde ortaya koymamız gerekiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye\'nin Ar-Ge atılımını tüm şehirlerde ortaya koymamız gerekiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin son 20 yılda büyük bir Ar-Ge ekosistemi kurduğunu ve bu atılımı daha da büyüteceklerini belirtti. Bakan Kacır, sadece İstanbul, Ankara, İzmir değil ülkenin dört bir yanında Ar-Ge faaliyetlerinin ortaya konması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin yüksek teknolojileri üretmesinde ve kritik teknolojileri dünyaya ihraç etmesinde Teknoparkların önemli bir rol oynadığını ifade etti.

11.08.2023 16:15

Bakan Kacır: "Ülkemizin dört yanında arge atılımını ortaya koymalıyız"

ANTALYA - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin son 20 yılda büyük bir ARGE ekosistemi kurduğunu belirterek, " Bunu dahada büyüteceğiz, sadece İstanbul, Ankara, İzmir değil ülkemizin dört bir yanında arge atılımını ortaya koymamız gerekiyor" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Antalya Teknokent'te TUSAŞ Milli Muharip Uçağı ARGE Tasarım Merkezi'ni ziyaret etti ve ardından gençlerle bir araya geldi.

Burada konuşan Bakan Kacır, TUBİTAK Antalya Saklıkent'te 25 yıldır gökyüzü gözlem etkinliğinin düzenlendiğini hatırlatarak, son 5 yıldır bu etkinliklerinde dev bir organizasyona dönüştüğünü bildirdi.

Türkiye'nin tüm şehirlerinden gelen katılımcılarla sabahın ilk ışıklarına kadar orada yıldızları izlediklerini, galaksilere baktıklarını, gezegenleri gözlemlediklerini ifade eden Bakan Kacır, " Türkiye'nin yüksek teknolojileri üretmesinde ve kritik teknolojileri dünyaya ihraç edebilmelerinde Teknoparkların çok özel bir yeri var. Türkiye son 20 yılda büyük bir ARE ekosistemi kurdu, bununda merkezinde teknoparklar var. Şimdi 96 teknopark var. 9 binden fazla Türkiye'de sizlerin çalıştığı şirketler var. ARGE insan kaynağı çok hızlı yükseldi. 2000'li yıllarda 30 binlerdeyken şimdi 222 binlere çıktı. Özel sektörün Türkiye'de 1500'den fazla ARGE ve tasarım merkezi var. Bu hem hükümetin bu alana önem vermesiyle oldu. Buda özel sektörde arge kavramının sahiplenilmesini sağladı. Milli gelirin içinde 2000'li yıllarda pay binde 5 seviyesindeydi" diye konuştu.

"Sayıyı arttırmalıyız"

Son 20 yılda büyük bir ARGE atılımı yapıldığının altını çizen, " Gururla ziyaret ettiğimiz şirketlerin anlattığı her başarı hikayesi bu atılımın bir bileşenidir. Hem çalışan hemde şirketlere yönelik pek çok teşviği teknoparklara sunmaya gayret ediyoruz. Bunu dahada büyüteceğiz. Sadece İstanbul, Ankara, İzmir değil ülkemizin dört bir yanında ARGE atılımını ortaya koymamız gerekiyor. Antalya'da bunlardan biridir. Bu illerde ivmeyi arttırmamız gerekiyor. Bir yandan kendi yatırımını, özel sektör yatırımını, nitelikli istihdamı çoğatmak, nitelikli teknolojiyi geliştirme ve üretim faaliyetlerini arttırmak çok değerlidir" dedi.

Bakanın açıklamasının ardından, program basına kapalı devam etti.

Bakan Kacır'a, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Ethem Taş, İl Başkanı Ali Çetin, Tuba Vural Çokal,Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Özlenen Özkan, Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim Yavuz da eşlik etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Teknoloji Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin Ar-Ge atılımını tüm şehirlerde ortaya koymamız gerekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement