İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu ABD'ye taşıyan uçak, hakkındaki tutuklama kararına rağmen bir kez daha Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taraf Yunanistan, İtalya ve Fransa hava sahalarını kullandı.
Uluslararası Ceza Mahkemesi, Netanyahu ve Gallant'a yönelik tutuklama emirlerini onayladı.
Slovenya hükümeti, Netanyahu'ya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin tutuklama emri nedeniyle yasak getirdi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM Genel Kurulu için ABD'ye giderken, UCM'nin tutuklama kararı nedeniyle uçağının rotasını değiştirdi. Fransa hava sahasına girmeyen uçak, Akdeniz üzerinden ABD'ye ulaştı.
ABD yönetimi, Uluslararası Ceza Mahkemesi üyesi 4 yargıç ve savcı yardımcılarını, "İsrail aleyhindeki tutumları" nedeniyle yaptırım listesine aldığını açıkladı. Söz konusu kararın dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca mağdura bir hakaret olduğunu ifade eden mahkeme ise, "Yaptırımlar, tarafsız bir yargı kurumunun bağımsızlığına yönelik açık bir saldırıdır" açıklamasında bulundu.
İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD'nin UCM yargıçlarına yaptırımını memnuniyetle karşıladı.
İtalya'da mahkeme, Libyalı savaş ağası Njeem'in serbest bırakılmasıyla ilgili Meloni hakkındaki davayı düşürdü.
UCM, İsrail'in tutuklama emirlerinin iptal talebini reddetti, soruşturma askıya alınmadı.
UCM, Taliban liderleri Molla Hibetullah Ahundzade ve Abdülhakim Hakkani hakkında tutuklama emri çıkardı.
Marco Rubio, ABD ve İsrail'in egemenliğini ihlal eden 4 UCM yargıcına yaptırım getirdi.
Macaristan, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden ayrılma kararı aldı. İktidar partileri oy verdi.
İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze Şeridi'ne yardımların girmesine yönelik tam ablukayı sürdüreceğini belirtti. Smotrich, Gazze'ye bir buğday tanesi bile girmeyeceğini ifade etti.
Orban, UCM'nin siyasallaştığını belirterek Macaristan'ın çekilme kararını açıkladı.
Macaristan, Netanyahu'nun ziyareti sırasında Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden çekileceğini duyurdu.
İsrail Başbakanı Netanyahu, hakkında uluslararası tutuklama kararı olmasına rağmen Macaristan'a gitti. Netanyahu'nun ziyareti öncesi Macaristan hükümeti Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden (UCM) çekilme kararı aldığını duyurdu.
Uluslararası yakalama kararı olmasına rağmen Netanyahu, Macaristan'a dört günlük ziyarette bulundu.
UCM'nin tutuklama kararı olan Netanyahu, Macaristan Başbakanı Orban ile görüşecek.
Eski Filipinler Başkanı Duterte, insanlığa karşı suçlamalarla UCM duruşmasına video ile katıldı.
Avrupa Birliği, ABD Başkanı Donald Trump'ın Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) yetkililerine yönelik aldığı yaptırım kararını kınayarak, UCM'nin korunması için gerekli adımlar atacağını belirtti.
AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ABD Başkanı Trump'ın Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) yönelik yaptırımları öngören kararını eleştirerek, Avrupa'nın uluslararası hukuka saygıdan yana olduğunu belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya yönelik Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından alınan tutuklama kararına yaptırımlar getiren bir başkanlık kararnamesi imzaladı. Trump, UCM'nin yargı yetkisini kötüye kullandığını ifade etti.
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yönelik tutuklama kararı veren Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) yaptırım kararı aldı.
Beyaz Saray yetkilisi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) yaptırım uygulayacağını, müttefikleri hedef alan bir kararname imzalayacağını duyurdu. Kararname ile UCM'nin soruşturmalarına yardımcı olanlara mali yaptırımlar ve vize kısıtlamaları uygulanabilecek.
UCM'nin tutuklama emrindeki hatalar nedeniyle Osama Elmasry Njeem serbest bırakıldı.
İtalya, savaş suçlarıyla aranan general Najeem'in serbest bırakılması sonrası hükümet-yargı çatışması yaşıyor.
İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından aranan Libyalı üst düzey bir polis memurunun İtalya'da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılıp ülkesine gönderilmesi nedeniyle kendisi hakkında adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Meloni konuyla ilgili "Bana şantaj yapılamaz. Beni korkutamazsınız." ifadelerini kullandı.
İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından aranan Libyalı bir polis memurunun serbest bırakılması nedeniyle adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Meloni, şantaj yapılamayacağını belirtti.
İtalyan savcılar, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından hakkında tutuklama emri çıkarılan Libyalı savaş ağasının İtalya'da gözaltına alınması ve ardından serbest bırakılması nedeniyle soruşturma başlattı.
İtalyan savcılar, Başbakan Meloni hakkında uluslararası bir tutuklama kararını göz ardı ettiği için soruşturma açtı.
20 Ocak'ta ABD'de başkanlık koltuğuna oturacak olan Donald Trump'ı ilk ziyaret edecek liderlerden birinin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun olacağı öne sürüldü. İsrail basınına göre ziyaretin şubat ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Ziyaret, Netanyahu'nun Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kendisine karşı tutuklama emri çıkarmasından bu yana ilk yurt dışı seyahati olacak.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.