Bingöl'de 400 Okulda Afet Tatbikatları Düzenlendi - Son Dakika
Yaşam

Bingöl'de 400 Okulda Afet Tatbikatları Düzenlendi

Bingöl'de 13 Ekim 'Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü' dolayısıyla, 400 okulda eş zamanlı afet tatbikatları düzenlendi. Tatbikata katılan Vali Ahmet Hamdi Usta, öğrencilerle beraber, deprem anında yapılması gereken 'Çök, Kapan, Tutun' hareketlerini yaptı.

13.10.2023 19:25  Güncelleme: 19:49

BİNGÖL'de 13 Ekim 'Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü' dolayısıyla, 400 okulda eş zamanlı afet tatbikatları düzenlendi. Tatbikata katılan Vali Ahmet Hamdi Usta, öğrencilerle beraber, deprem anında yapılması gereken 'Çök, Kapan, Tutun' hareketlerini yaptı.

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü? dolayısıyla, kentteki 400 okulda eş zamanlı olarak afet tatbikatları düzenlendi. Vali Kurtuluş Şişman Türk Ortaokulu'nda düzenlenen deprem tatbikatında, öğrencilere, deprem esnasında sınıftan nasıl tahliye olacakları gösterildi. AFAD, UMKE, İtfaiye ekipleri tarafından da, binada mahsur kalan kişileri kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. İtfaiye ekipleri, ayrıca yangınlarda nasıl davranılması gerektiği ve nasıl söndürüldüğü ile ilgili uygulamalı bilgi verdi. Vali Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, tatbikata katılarak ekiplerin çalışmasını izleyerek, öğrencilerle birlikte 'Çök, Kapan, Tutun' hareketlerini yaptı.

'BİNGÖL, DEPREME AÇIK İLLERDEN BİRİ'

Vali Usta, Bingöl'ün depreme açık illerden biri olduğunu ifade ederek, '13 Ekim, tüm dünyada dünya 'Afet Risklerini Azaltma Günü' olarak kutlanıyor. Özel anlamda baktığımız zaman deprem Türkiye'nin bir gerçeği ve Bingöl'de depreme en açık illerden bir tanesi. Dolayısıyla bizim depremlere hazırlıklı olmamız lazım Bingöl'de yaşayan tüm fertlerle beraber depremin etkilerini en aza indirebilmek için önceden bir hazırlık safhasını geçirmemiz lazım. Afet yönetiminde iki tane aşama var. Bunlardan birisi yönetimi, ikincisi kriz yönetimi. Risk yönetimi ne demek Olabilecek afetlerin riskini en azaltabilmek için önceden hazırlıklı yapmamız, hazırlıklı olma gerekiyor. İşte bugün burada yaptığımız da çocuklarımızdan bir afet azaltma için, biz bu eğitimler ne kadar kapsamını verebilirsek muhtemel bir depremde, muhtemel bir afetteki olabilir zararları en azından indirgeyebiliriz diye düşünüyoruz. Bu anlamda biz deprem hazırlıklarına, Bingöl'de çok çok önem veriyoruz. Şu anda bugün Bingöl'deki 400 tane okulumuzda afet eğitimi, tahliye eğitimi, 'çök, tutun, kapan' eğitimi ve tahliye eğitimleri yapıldı. Bizim amacımız, kısa zamanda Bingöl'de deprem gerçeğini ekarte edemediğimize göre, depreme dirençli bir toplum yaratabilmek amacıyla bunu yaptık. İnşallah bu çocuklarımız o aldıkları eğitimi büyüklerine, ailelerine, annelerine, babalarına ve kardeşlerine de aktararak muhtemel olabilecek Bingöl'deki bir depremde ama inşallah karşılaşmayız. Olduğu zaman da bu işten en az altı indirebilecek tedbirleri almak amaçlı buradayız. Ben tabii ki bu eğitimlere çocuklarımız katıldı. Öğretmenlerimiz katıldı. AFAD ekiplerimiz UMKE ekipleri, itfaiyemiz katıldı bütün personellerimize teşekkür ediyorum? dedi.(DHA)

Bingöl\'de 400 Okulda Afet Tatbikatları Düzenlendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Bingöl'de 400 Okulda Afet Tatbikatları Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement