Deprem Enkazından Ayçiçeği ve Mısır Yetişti - Son Dakika
Yaşam

Deprem Enkazından Ayçiçeği ve Mısır Yetişti

Hatay'ın Antakya ilçesinde meydana gelen depremde yıkılan binaların enkazında ayçiçeği ve mısır yetişti. Depremden sonra kaldırılan bazı enkazların yerinde yeniden bitkilerin yeşermesi vatandaşları mutlu etti.

21.06.2023 10:18  Güncelleme: 10:31

Enkazdan umut yeşerdi... Yıkılan binaların üzerinde ayçiçeği ve mısır yetişmeye başladı

HATAY Depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan binaların ve iş yerlerinin enkazında ayçiçeği ve mısır yeşerdi.

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 il içinde en büyük yıkım Hatay'da meydana geldi. Depremin ardından Antakya ilçesinde bir çok binanın ve iş yerinin en kaz kaldırma çalışması tamamlandı. Kaldırılan bazı enkazların yerindeyse ayçiçek ve mısır yetişti. Daha öncede Kahramanmaraş'ta bir kuruyemişçi dükkanının enkazında ayçiçekleri boy vermişti.

Enkaz üzerinde mısır tanelerinin yeniden yetiştiğini belirten vatandaşlardan Cuma Tatar, "Depremden önce burada kasap, market, konfeksiyon ve kuş yemi gibi ürünler satan bir çok mağaza vardı. Enkaz üzerinde de mısır taneleri tekrar açmış. İnşallah evlerimiz dolacak, tekrar evlerimize döneceğiz" dedi.

Enkazdan yetişen mısır ve ayçiçeğin kendisini mutlu ettiğini belirten vatandaşlardan İsmail Yaşar da, "Burada genellikle konutlar, iş yerleri vardı. Caddeler ışıl ışıldı. Depremden sonra enkazdan mısır, Ayçiçek gibi şeyler çıktı. böyle farklı farklı şeyler çıkmaya başladı. İnsan böyle güzel şeyleri görünce mutlu oluyor. Hiçbir şey yok birde böyle şeylerin çıkması insana tuhaf geliyor" şeklinde konuştu.

Deprem Enkazından Ayçiçeği ve Mısır Yetişti
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Deprem Enkazından Ayçiçeği ve Mısır Yetişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement