11. Eyüp Nebi Sabır Ödülleri Sahiplerine Verildi - Son Dakika
Yerel

11. Eyüp Nebi Sabır Ödülleri Sahiplerine Verildi

11. Eyüp Nebi Sabır Ödülleri Sahiplerine Verildi

Bu yıl Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in himayesinde gerçekleştirilen 11.Uluslararası Eyüp Nebi Sabır Ödülleri etkinliği Eyyüp Peygamberinin Kabrinin bulunduğu beldede düzenlendi.

16.09.2012 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in himayesinde gerçekleştirilen 11. Uluslararası Eyüp Nebi Sabır Ödülleri etkinliği Eyyüp Peygamberinin Kabrinin bulunduğu beldede düzenlendi.

Viranşehir'e bağlı Eyüp Nebi Beldesi'nde düzenlenen ödül törenine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa milletvekilleri Mahmut Kaçar, Mehmet Akyürek ve Yahya Akman, Viranşehir Kaymakamı Muhammet Lütfi Kotan, Suriye'nin Haseki Müftüsü Şeyh İbrahim Nakşibendi, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, Eyüp Nebi Belde Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliklere katılamayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, birer telgraf gönderdiği 11. Uluslararası Eyüp Nebi Sabır Ödülleri Etkinliği, Mustafa Özcan Güneşdoğdu tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmalarıyla devam eden etkinlikte, Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar ve Yahya Akman ile Eyüp Nebi Belde Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım birer konuşma yaptı.

Törende konuşan Vali Celalettin Güvenç,

Dünyanın her yerinde kavgaların yaşandığına ve lüzumsuz yere kan akıtıldığına dikkat çekerek, "Eyyüp sabrıyla, Eyyüp'ün gölgesinde, ısrarla barış için, kardeşlik için, dostluk için, geleceğin güzelleşmesi için, çocuklarımızın daha iyi bir Türkiye'de, dünyada yaşaması için moralimizi bozmadan bu tür beraberliklere devam etmemiz lazım. "

Vali Güvenç, ABD elçisinin Libya'da öldürülmesine de değinerek, geçmiş yıllarda Asala terör örgütü tarafından Türk elçilerinin de öldürüldüğünü hatırlattı; "Diyoruz ki elçiye zeval olmaz bu provakasyondur. Elçiye yapılan saldırıyı kınıyoruz. Yapmayın, tahriklere, gelmeyin bu tür tahriklere kapılmayın diyoruz"' dedi.

Angelina Jolie'nin Suriyelilerin kaldığı kamplara yaptığı gezi ve akabinde kamuoyuna yansıyan görüşlerine de değinen Vali Güvenç, kampların güzel olmasının altında Türkiye'nin Suriyelileri mülteci gibi görmeyip; canı, kardeşi gibi görmesinin yattığını söyledi. Türkiye'nin onlara ev sahipliği yapmasının Mısır Cumhurbaşkanı'nın dile getirdiği gibi imani, İslami ve insani bir görev olduğunun altını çizen Vali Güvenç, Hıristiyanların da zulme uğraması halinde Türkiye'nin onlara da sahip çıkacağını sözlerine ekledi.

"Bugün bu coğrafyada akan kandan rahatsız olmayan hiç kimse bizi anlayamaz" diyerek konuşmasını sürdüren Vali Celalettin Güvenç, "Açık söylüyoruz, biz analar ağlamasın diyoruz, gelin uğraşalım, çalışalım, kaynaşalım; şu ülkeyi yüz milyonluk herkesin mutlu olduğu, herkesin kimliğiyle, inancıyla rahat ettiği, rahat yaşadığı dünyanın lider ülkelerinden biri yapalım" şeklinde konuştu.

Suriye'nin Haseki Müftüsü Şeyh İbrahim Nakşibendi ise, Türkiye'nin kendilerine kucak açmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bu zor zamanlarında, Türkiye'nin kendileri için attığı adımların anlamlı olduğunu anlatan İbrahim Nakşibendi, herkesin Suriyelilere sırtını döndüğü bir dönemde Türkiye'nin kendilerine kucak açmasının Suriye halkının takdirini topladığını ve bu misafirperverliği sağlayan tüm idarecilere teşekkür ettiğini söyledi. Şeyh İbrahim Nakşibendi, Osmanlı'nın yüzyıllar boyunca her zaman zulme uğrayana sahip çıktığını, Türkiye'nin de atalarının izinde olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından tertip komitesi tarafından sabır, vefa ve sadakat kategorilerinde ödüle layık görülenlere ödülleri verildi. Sabır kategorisinde, geçtiğimiz aylarda halk otobüsü ile bir yolculuk yaptığı sırada kaza kurşunuyla yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 8 yaşındaki Yusuf Kerem Demirel'in babası İbrahim Demirel'e ödülünü Vali Celalettin Güvenç verdi.

Vefa ödülünü, 40 yıl sürgün yaşadıktan sonra yeniden ülkesine dönen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi adına Haseki Müftüsü Şeyh İbrahim Nakşibendi, Milletvekilleri Mahmut Kaçar ve Mehmet Akyürek'ten aldı.

Sadakat ödülüne ise, geçirdiği trafik kazası sonucu felç kalan eski milletvekillerinde Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes layık görüldü.

Eşi Aydın Menderes'e yıllarca bakarak sadakat örneği gösteren Ümran Menderes'in ödülünü Dilek Çelebi'ye, Milletvekili Yahya Akman verdi.

Tertip komitesi tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'e de katkılarından dolayı Kaymakam Muhammet Lütfi Kotan tarafından birer teşekkür plaketi verildi. Törenin ardından 5 bin kişiye sabır pilavı ikram edilirken, Vali Güvenç ve milletvekilleri kazanların başına geçerek vatandaşlara pilav dağıttı.

11. Uluslararası Eyüp Nebi Sabır Etkinlikleri Muhammet Nur Doğan ile Cüneyt Gökçe'nin verdiği panelin ardından sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 11. Eyüp Nebi Sabır Ödülleri Sahiplerine Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement