19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı

AK Parti Milletvekilleri Çiğdem Münevver Ökten ve Ahmet Tevfik Uzun ile CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

18.05.2013 11:29

AK Parti Milletvekilleri Çiğdem Münevver Ökten ve Ahmet Tevfik Uzun ile CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Ökten, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atılması için ilk adımlardan biri olan ve Atatürk'ün vatan mücadelesini başlattığı bu günün çok büyük anlam ve önemi olduğunu kaydetti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere hediye ettiği bu özel günün hatırasına sahip çıkılacağına yürekten inandığını belirten Ökten, mesajında "Bu duygu ve düşüncelerle yüce halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, tüm ulusumuza birlik, beraberlik getirmesini diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Uzun ise tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'un, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adı olduğunu kaydetti.

Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, istiklal mücadelesinin meşalesini tutuşturmak için Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs gününün, milli hafızamız için çok önemli bir gün olduğunu dile getiren Uzun, şunları kaydetti:

"İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali, istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir. Bu nedenledir ki bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak değerlendiriyoruz. Yeni yüzyılın güçlü ve saygın Türkiye'sinin gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine yürekten inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının bu mutlu 94'üncü yıl dönümünde Cumhuriyet'imizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz Şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin güvencesi olan sevgili gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

Seçer de yayımladığı mesajda 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'dan başlayan milli mücadele hareketinin, buradan tüm ülkeye yayıldığını hatırlattı.

Bugün ülkeler arasındaki mücadelenin daha çok ekonomik, sosyal ve siyasi alanda sürdüğünü belirten Seçer, "Biz her şeyi gençliğe bırakacağız. Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. 'Bütün ümidim gençliktedir' diyen önderin izinde yürüyen gençlerimiz, ülkemizin en büyük zenginliği ve güç kaynağıdır. Daha fazla özgürlük, adalet ve demokrasi için mücadele eden, geçmişine ve toplumsal değerlerine sahip çıkan gençler, ülkelerinin kaderinde de söz sahibi olacaklardır" ifadelerini kullandı.

Seçer, gençlere düşen en büyük görevin, demokratik ve çağdaş bir Türkiye sevdasıyla, yılmadan yorulmadan ve hiç usanmadan daha çok çalışmak olduğunu dile getirerek tüm gençlerin bayramını kutladı.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de böyle anlamlı günlerin sembolik kutlamalarla geçiştirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Geleceğimizin teminatı olan gençlerin sesine, taleplerine kulak vermeli, onları dikkate almalıyız" diyen Türk, "Eğitimden özgürlüğe, demokrasiden gelecek korkusuna kadar her alanda gençlerimizi dinlemeliyiz. Onlara her türlü kaygı ve korkulardan uzak, barışın hakim olduğu bir gelecek hazırlamak tüm yöneticilerin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı-nı kutluyor, sevgilerimi sunuyorum." - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement