3. Balkan ve Avrupa Dağ Koşusu Milli Takım Seçmeleri Gediz'in Murat Dağı'nda Yapıldı - Son Dakika
Yerel

3. Balkan ve Avrupa Dağ Koşusu Milli Takım Seçmeleri Gediz'in Murat Dağı'nda Yapıldı

3. Balkan ve Avrupa Dağ Koşusu Milli Takım Seçmeleri Gediz\'in Murat Dağı\'nda Yapıldı

3. Balkan ve Avrupa Dağ Koşusu Milli Takım Seçmeleri Kütahya’nın Gediz İlçesine bağlı Termal Turizm Merkezi Murat Dağı'nda yapıldı.

25.05.2014 18:03

3. Balkan ve Avrupa Dağ Koşusu Milli Takım Seçmeleri Kütahya'nın Gediz İlçesine bağlı Termal Turizm Merkezi Murat Dağı'nda yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu, Gediz Kaymakamlığı, Gediz Belediye Başkanlığı ve Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen 3. Balkan ve Avrupa Dağ Koşusu Milli Takım Seçmeleri, 2312 metre yükseklikteki Murat Dağı'nın 1450 rakımlı Termal Turizm Merkezi'ndeki Kıcıroğlu Yaylası'nda saat 09.30'da başladı. 3. Balkan ve Avrupa Dağ Koşusu Milli Takım Seçmelerine 47 ilden toplam 201 sporcu katılırken, 45 hakem ve 38 personel de yarışmalarda görev yaptı.

1450 rakımlı Termal Turizm Merkezi'ndeki Kıcıroğlu Yaylası ile 1850 rakımlı Sarıçiçek Yaylası'ndaki Kayak Merkezi arasındaki dağlık bölgede Genç Bayanlar, Genç Erkekler, Büyük Bayanlar ve Büyük Erkekler kategorilerinde yapılan dağ koşusu yarışmaları, birçok sporsever tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Ali Aksu ve Metin Değirmenci, Dağ Koşusu Koordinatörü Hasan Babaç, Gediz Kaymakamı Mehmet Yılmaz, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erdoğan Erik, Belediye Başkan Vekili Rıza Köylü, Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, Belediye Meclis Üyesi Erol Altıntaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Muharrem Çakır, Askerlik Şube Başkanı Personel Üsteğmen Evren Ünlü ve Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili İbrahim Demir'in de yakından izlediği yarışmalar çok çekişmeli geçti.

Yıldız Kızlar kategorisi 3800 metre koşusunda Van ilinden katılan Bahar Atalay birinci, Kayseri'den Burcu Subatan ikinci ve Erzurum'dan Songül Arslan üçüncü oldu.

Yıldız Erkekler 4000 metre koşusunda Ağrı ilinden Abdullah Yorulmaz birinci, aynı ilden Ömer Günen ikinci ve Mardin'den Davut Sasa üçüncü oldu.

Genç Bayanlar 4000 metre koşusunda Samsun'dan Sedef Kantekin birinci, Aydın'dan Fadime Sarı ikinci ve Diyarbakır'dan Remziye Temel üçüncü oldu.

Genç Erkekler 8000 metre koşusunda Van'dan Rıdvan Yılmaz birinci, Kocaeli'nden Turgay Bayram ikinci ve Ağrı'dan Fırat Pişket üçüncü oldu.

Büyük Bayanlar 8000 metre koşusunda Eskişehir'den Duygu Boyan birinci, Ağrı'dan Sevim Akbay ikinci ve Aksaray'dan Hülya Baştuğ üçüncü oldu.

Büyük Erkekler 10.000 metre koşusunda ise Van'dan Deniz Kazan birinci, Mardin'den Akif Kitir ikinci olurken, Afyonkarahisar ilinden Nuri Kömür de üçüncülük elde etti.

Yarışmalar sonunda ödül töreni düzenlendi. Törende kategorilere göre dereceye giren sporculara, Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Ali Aksu ve Metin Değirmenci, Dağ Koşusu Koordinatörü Hasan Babaç, Gediz Kaymakamı Mehmet Yılmaz, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erdoğan Erik, Belediye Başkan Vekili Rıza Köylü, Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, Belediye Meclis Üyesi Erol Altıntaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Muharrem Çakır, Askerlik Şube Başkanı Personel Üsteğmen Evren Ünlü ve Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili İbrahim Demir tarafından madalyaları verildi.

Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili İbrahim Demir, bu yıl Murat Dağı'nda üçüncüsü yapılan 3. Balkan ve Avrupa Dağ Koşusu Milli Takım Seçmelerine ev sahipliği etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

3. Balkan ve Avrupa Dağ Koşusu Milli Takım Seçmelerinin Gediz'in tanıtımına önemli bir katkı yaptığını belirten Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili İbrahim Demir, "Yarışmalara 47 ilden 201 sporcunun katılması bizi çok sevindirdi. Her yıl sporcu sayısı artmaktadır. 2016 yılında Balkan Dağ koşusuna talibiz. En az 350 sporcunun katılmasını bekliyoruz. Balkan ülkelerinin ilçemize gelerek yakından tanıması bizlere gurur verecektir. Organizasyon için tek sorunumuz barınmadır. Bu organizasyonda bizleri destek veren Gediz Kaymakamlığına, Gediz Belediye Başkanlığına ve emeği geçen her kese teşekkür ederim. Dereceye giren sporcularımıza Balkan ve Dünya şampiyonalarında başarılar dilerim" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 3. Balkan ve Avrupa Dağ Koşusu Milli Takım Seçmeleri Gediz'in Murat Dağı'nda Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement