"7. Ulusal Sosyoloji Kongresi" - Son Dakika
Yerel

"7. Ulusal Sosyoloji Kongresi"

"7. Ulusal Sosyoloji Kongresi"

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. İsen: "Ben hem sosyal bilimci hem bürokrat olarak üretilen bilginin çok işime yaramasını istiyorum. Türkiye'de sosyal bilimler biraz bana çağı okumakta zorlanıyor gibi geliyor"

04.10.2013 21:07

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, "Ben hem sosyal bilimci hem bürokrat olarak üretilen bilginin çok işime yaramasını istiyorum. Türkiye'de sosyal bilimler biraz bana çağı okumakta zorlanıyor gibi geliyor" dedi.

Sosyoloji Derneği ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünün, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin katkılarıyla düzenlediği uluslararası katılımlı 7. Ulusal Sosyoloji Kongresi bugün gerçekleştirilen oturumlarla sona erdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen'in oturum başkanlığını yaptığı "Sosyoloji ve Edebiyat İlişkileri" oturumunda, Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pervin Çapan ve TOBB Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Bilgehan Özpek sunum yaptı.

Oturumun açılışında konuşan İsen, elle tutulur anlamda değişim geçiren bir ülkede sosyolojiye çok iş düştüğünü söyledi. İsen, Türkiye'de bezer manada etkinliklerin çok gerekli olduğunu belirterek, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Türk toplumunun biyografi geleneği açısından dünyanın en zengin toplumlarından biri olduğunu belirten İsen, şöyle konuştu:

"Ama buna biraz sadece edebiyatçıyı, tarihçiyi ilgilendiriyormuş gibi bakıyoruz. Ben hem sosyal bilimci hem bürokrat olarak üretilen bilginin çok işime yaramasını istiyorum. Türkiye'de sosyal bilimler biraz bana çağı okumakta zorlanıyor gibi geliyor. Açıkçası türkoloji, tarih, ilahiyat, sosyoloji gibi alanlar işin arkeolojisiyle uğraşmayı seviyorlar. O da elbette yapılması gereken bir işlemdir ama hayat sadece geçmişten ibaret değil. Bunun bir hali var, bir geleceği var . Biz sosyal bilimler alanında hali ve geleceği kuşatacak çalışmalara ağırlık vermeliyiz."

Türkiye'deki sosyal bilimlerle ilgili bireysel anlamda ele alınan çalışmaları değerlendirildiğini kaydeden İsen, buralarda bir disiplinler arası çalışma ve bunun da bir adım önüne geçerek analitik çalışmalar gerçekleştirme konusunda çok ciddi eksikler olduğunu dile getirdi. İsen, konuşmasında önceki yıllarda yaptığı çalışmalardan da örnekler verdi.

Program sunumun ardından soru-cevap şeklinde devam etti.

Bugün sona eren kongrede 300'ü aşkın bildiri 5 oturumda sunuldu. Kongreye uluslararası ve ulusal düzeyde 500'ün üzerinde bilim insanı katıldı. Kongrede demokratik açılım süreci, Gezi Parkı odaklı gelişmeler, medya ve popüler kültür, sosyal medya başta olmak üzere güncel toplumsal sorunlar sosyolojik açıdan tartışıldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '7. Ulusal Sosyoloji Kongresi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement