9.Bölge Eskişehir Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yenilmez."Sgk ve Teb İlaç Alım... - Son Dakika
Yerel

9.Bölge Eskişehir Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yenilmez."Sgk ve Teb İlaç Alım...

9.Bölge Eskişehir Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Yenilmez, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türk Eczacıları Birliği (TEB) ilaç alım protokolünde uzlaşma sağlanamadığından 1 Şubat'tan itibaren vatandaşları ilaç sıkıntısının...

25.01.2012 17:40

9. Bölge Eskişehir Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Yenilmez, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türk Eczacıları Birliği (TEB) ilaç alım protokolünde uzlaşma sağlanamadığından 1 Şubat'tan itibaren vatandaşları ilaç sıkıntısının beklediğini bildirdi.

Yenilmez, yaptığı yazılı açıklamada, SGK ile TEB arasında 2009 yılında imzalanan "İlaç Alım Protokolü"nün 1 Şubat'ta biteceğini kaydetti.

TEB'in 3 Ocak'tan bu yana SGK ile görüşmeler yaptığını ancak bir anlaşma sağlanamadığını ifade eden Yenilmez, şunları bildirdi:

"SGK ve TEB ilaç alım protokolünde uzlaşma sağlanamadığından 1 Şubat'tan itibaren vatandaşları ilaç sıkıntısı bekliyor. Eczacılar, SGK ile ilaç firmaları arasında çözülmesi gereken bir sorun nedeniyle taraf olmadıkları bir meselede meydana gelen zararı taşımak zorunda bırakılmaktadır. 10 Kasım tarihli İlaç Fiyat Kararnamesi'nde ilaç firmalarının ortaya çıkan zararı karşılayacakları öngörülmesine rağmen ilaç firmaları, mevzuata aykırı biçimde yükümlülüklerini yerine getirmemektedir. Eczacılar söz konusu zararın tahmini konusunda protokolle farklı bir model ve kalıcı bir yol izlenmesi konusunda ısrarcıdır. Diğer yandan, muayene katılım payı ücretlerinin eczacıların üzerinden alınması konusunda bir an evvel çözüm bulunmalıdır. Eczacılar hastalardan muayene katılım payı tahsil edilmek zorunda kalmakta, bu durum eczacı ile hastayı karşı karşıya getirmektedir. Eskişehir Eczacı Odası olarak eczacımızın haklarını korumak konusunda kararlıyız."

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 9.Bölge Eskişehir Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yenilmez.'Sgk ve Teb İlaç Alım... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement