Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Avrupa Birliği Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile düzenlenen "Öykü Yarışması"nda dereceye girerek Gaziantep'i İstanbul'da yapılacak ulusal finalde temsil etme hakkını kazanan öğrencilere, ödülleri törenle verildi.
GTO toplantı salonunda düzenlenen ödül törenine, GTO Genel Sekreter Yardımcısı Figen Çeliktürk, öğretmenler ve öykü yarışmasına katılan öğrenciler katıldı. "Farlılıklar İçinde Birlik" konulu öykü yarışmasının Gaziantep etabında ilk üçe giren ortaöğretim okulu öğrencilerine, çeşitli hediyeler ve katılım belgeleri verildi.
Yarışmada, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anadolu Lisesi öğrencisi Anday Zer
"Bir Kağıt Parçası", Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Meryem Betül Kurt "Neden Ben" ve Gaziantep Anadolu Lisesi öğrencisi Sude Koca
"Terapi" isimli öyküleriyle ilk 3 sırayı aldılar.
GTO Genel Sekreter Yardımcısı Figen Çeliktürk, yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde 21 AB Bilgi Merkezi'nin bulunduğu illerde Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen yarışmada ilk üçe giren öğrencilerin İstanbul'da yapılacak ulusal finalde yarışacaklarını belirtti. Çeliktürk, şunları kaydetti:
"Avrupa Birliği Öykü Yarışması ile Avrupa Birliği'ni kuran barış, birlik, eşitlik, özgürlük, güvenlik, dayanışma değerlerini vurgulamak, bu değerleri yetişmekte olan kuşaklara iletmek ve bu alanda düşünce dünyalarını zenginleştirmek hedeflenmektedir. Bu hedef doğrultusunda yarışmanın bu yıl ki konu başlığını 'Farlılıklar içinde birlik' olarak belirlenmiştir. Yarışmanın Gaziantep etabında başarılı olan öğrencilerimiz İstanbul'da yapılacak olan ulusal finalde ilimizi temsil edecekler. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu öğrencilerimizin de başarılı olacaklarına yürekten inanıyoruz."
AB Öykü Yarışmasının Gaziantep etabına 9 okuldan 48 öğrenci 53 öykü ile katıldı.
AB Bilgi Merkezleri'nin bulunduğu 21 ildeki (Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van) 9. ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik olarak bu yıl beşincisi düzenlenen AB Öykü Yarışması'nın ulusal etabında dereceye giren ilk 3 öğrenci, Brüksel ve bir AB ülkesi gezisi ile ödüllendirilecek.
- GAZİANTEP
Son Dakika › Yerel › AB Öykü Yarışması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.