Aç kalan kargalar tarlaya akın etti - Son Dakika
Yerel

Aç kalan kargalar tarlaya akın etti

Aç kalan kargalar tarlaya akın etti Karga sürüsünden görsel şölen Bitlis'in Tatvan ilçesinde havaların soğumasıyla birlikte aç kalan yüzlerce karga ekin tarlalarına akın etti.

30.12.2022 09:07  Güncelleme: 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aç kalan kargalar tarlaya akın etti

Karga sürüsünden görsel şölen

BİTLİS - Bitlis'in Tatvan ilçesinde havaların soğumasıyla birlikte aç kalan yüzlerce karga ekin tarlalarına akın etti.

Bitlis'te kar yağışının durmasının ardından yaşanan soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü kentte yol ve kaldırımlar buzla kaplanırken, yaban hayatı da soğuktan olumsuz etkilendi. Kış şartları nedeniyle yeterli beslenemeyince şehir merkezi dışındaki tarlalarda yiyecek arayışına giren kargalar, karayollarını adeta mesken tuttu. Aç kalan kargalar, Tatvan ilçesine bağlı Çekmece köyü mevkiinde bulunan ve yaz mevsiminde ekimi yapılan buğday tarlalarına akın etti. Burada sürüler halinde kanat çırparken görülen kargalar, ekin tarlalarında yiyecek aradı. Bölge karga sürülerinin de akın ettiği bir alana dönüşürken, yola yem bulmak için inen kuşlara çarpmamak için de sürücüler yoğun çaba gösterdi.

Yoldan geçen sürücüler zaman zaman yanlarında bulunan yiyecekleri atarak kargaları beslemeye çalışırken, araçların yaklaştığı an kargaların aynı anda kalkmaları ise gökyüzünde adeta görsel şölen sergiliyor.

Tarlaya inen karga sürüsünün görsel şölen oluşturduğunu ve beslemek için araçlarında bulunan ekmekleri bıraktıklarını ifade eden bir grup vatandaş, "Arkadaşlarım ile birlikte Çekmece köyünden Tatvan'a doğru gidiyorduk. Yolun sağ tarafında bulunan tarlalarda bir kuş sürüsü gördük. Soğuk havanın etkisiyle muhtemelen yazın ekilen ekinlerin ve buğdayları yemek için indiler. Gerçekten de görsel şölen oluşturdu. Ciddi anlamda ve sayısı belli olmayan yüzlerce karga vardı. Bizler de bu hayvanlara yardım etmek için aracımızda bulunan ekmekleri vermek için indik. Tabi kargalar bizi görüp hemen kaçtılar. Bizler de ekmekleri doğaya bıraktık ve onlar da bundan faydalanacaklar" diye konuştu.

Aç kalan kargalar tarlaya akın etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aç kalan kargalar tarlaya akın etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement