Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Adana Bürosu Bölge Haberleri

14 YIL aradan sonra Adana'dan gerçekleşen ilk halka arz olan Bilici Yatırım'ın hisse senetleri, İMKB'de işlem görmeye başladı.

17.05.2011 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14 YIL aradan sonra Adana'dan gerçekleşen ilk halka arz olan Bilici Yatırım'ın hisse senetleri, İMKB'de işlem görmeye başladı. Bilici Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bilici, "Artık binlerce kişiden oluşan dev bir aileyiz" dedi.

Geçen hafta halka arz çalışmalarını tamamlayan, 14 yıl aradan sonra Adana'dan gerçekleşen ilk halka arz olan Bilici Yatırım hisse senetleri, "BLCYT" koduyla İMKB'de işlem görmeye başladı. Başarılı bir halka arz gerçekleştiren ve 2 bin 800 yatırımcının katılımıyla arzın 2. 16 katı talep toplayan Bilici Yatırım, hisse senetlerinin ilk işlem günü için İMKB'de "Gong Töreni" yapıldı. İMKB 1'inci Başkan Yardımcısı İbrahim Kurban, Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cafer Bakırhan ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri

Merkez Yüreğir İlçesi Köprülü Mahallesi'nde 50 bin metrekare arsada yaklaşık 170 bin metrekare brüt inşaat alanına sahip olacak şekilde projelendirilen Adana Adalet Sarayı'nın takipçisi olduklarını belirten Fatoş Gürkan, "Üç ayrı firma tarafından hazırlanmış olan mimari avan projelerden ikisi değerlendirmeye layık görülmüş bunlarda daha uygun olanının seçimi Bakan takdirine bırakılmıştır. Ancak henüz nihai seçim yapılmamıştır. Seçimin yapılmasının ardından ihale sürecine başlanacaktır" dedi.

12 Haziran seçimlerinde 4'üncü sıradan aday olan Gürkan, yeni adalet sarayında 180 mahkeme salonu, 400 kişilik konferans salonu, personel için çalışma ofisleri ve Adana Barosu'na tahsis edilecek mekanlar yer alacağını, iş yurtları mağazası, kütüphane, postane, banka şubeleri, yemekhaneler ve kafeteryalar bulunacağını bildirdi.

Mevcut adliye binasının 2002'de açıldığını, hem fiziksel hem de kapasite olarak yetersiz olduğunu dile getiren Fatoş Gürkan, "Ben de avukat olduğum dönemden biliyorum şu anki adliye binası fiziki şartlarının kötü olmasının yanı sıra kapasitesi de yetersiz. Ancak yeni yapılacak olan adalet sarayı Türkiye'nin sayılı adliye binalarından biri olacak. Yeni bina, yaklaşık 170 bin metre kare inşaat alanına sahip olacak. 150 milyon liraya mal olacak yeni bina tamamlandığında önümüzdeki 30 yılın ihtiyacına cevap verecek şekilde tasarlanıyor" diye konuştu.

Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin işbirliğiyle gerçekleşecek olan '7. Engelli Gençlik Festivali' kapsamında düzenlenen "Özürlü Çocuklara Özel Eğitim Uygulamaları" konulu konferans büyük ilgi gördü.

Seyhan Oteli'ndeki konferansa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Gülşah Gülpınar ile çok sayıda kişi katıldı. Konferansın açılışında konuşan Başkan Aldırmaz, belediye olarak yaptıkarı çalışmalarla engellilere destek olduklarını söyledi. Önceliklerinin engellilerin yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldırmak olduğunu belirten Aldırmaz, bu kapsamda her ay ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye ve baston dağıttıklarını kaydederek, "Herkes her an kalıcı sakatlıklar sonucu engelli hale gelebilir. Bunu göz önünde bulunduruyoruz. Biz engelli arkadaşlarımıza ne kadar hizmet etsek azdır. Çünkü herkes gibi onlar ve aileleleri de vergilerini ödüyor. Bizim önceliğimiz engellilerin engellerini ortadan kaldırmaktır. Bu kapsamda yeni satın aldıklarımızla birlikte şehir taşımacılıkta kullandığımız 13 tane engelsiz otobüsümüz var. Ama bizim hedefimiz bütün otobüslerimizi engellsiz hale getirmek" dedi. Engellilerin spor yapmaları için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekleyen Aldırmaz, bu kapsamda 'Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası' ile 'Oturarak Voleybol Türkiye Şampiyonası'nın Adana'da düzenlendiğini ve bunun için büyük çaba sarf ettiklerini bildirdi.

Engelliler Meclisi Başkanı Gülpınar da, toplam nüfusun yüzde 12'sini oluşturan engellilerin toplumsal yaşamdan soyutlandığını belirterek, özel eğtimin önem taşıdığını kaydetti. Adana'da 7 bin çocuğun özel eğitim aldığını belirten Gülpınar, "Engelliler için 64 kuruluş var ancak bu sayının ve verilen eğitimin kalitesinin artması gerekiyor. Verilen eğitimler daha geniş kapsamlı olmalı. Toplum içerisine çıkamayan ya da ailesinin sakladığı engelliere de ulaşılarak, daha çok engellinin verilen eğitimden faydalanmasını sağlamalıyız" diye konuştu.

Daha sonra Başkan Aldırmaz, İstanbul Ümraniye İlçe Belediyesi ile Ümraniye Şakire Hanım Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Ben de Resim Yapabiliyorum/ Zihinsel Engelli Çocuklar Resim Yarışması'nda 'Huysuz' adlı eseriyle birinci olan Adana Özel Umudum Eğitim Okulu öğrencisi Recep Aktaş'a bir dizüstü bilgisayar hediye etti.

Konuşmalardan sonra Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamer Karakoç 'Özel Eğitim Uygulamaları ve Alternatif Uygulamaları', yine aynı üniversiteden Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Pınar Şafak ise 'Çok Özürlü Çocuklarda Özel Eğitim Uygulamaları' konularında bir konferans verdi.

TCÜ

Osmaniye Muhabiri, Kınık Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İbrahim Emül aldı. Etkinlikte 24 kategoride ödül dağıtıldı.

DHA Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı'nın yıl sonu konseri yapıldı. MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder'in ev sahipliği yaptığı konseri İskenderun Belediye Başkan Vekili Özer Çağşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Koç, Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Halil Demirer, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri izledi. Rektör Güder, MKÜ Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı'nın bu yıl ilk mezunlarını verdiğini hatırlatarak "Bu mezunlarımız, yıl sonu konserleri kapsamında, bir anlamda hayata atılışlarında yuvamızdan ayrılıp ülkemizin yarınlarını inşa edecek" dedi. Etkinliğe, konuk sanatçı olarak Harran Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Afgan Salayev de katıldı. Konserin ardından kokteyl verildi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN

, Başkanı Cavidan Demirağ, girişimci adayı kadınlara kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Kendi işinde başarıyı yakalamış GİŞKAD üyesi iş kadınları, KOSGEB'in verdiği destekle eğitim alarak iş yaşamına hazırlanan 30 girişimci adayı kadınla deneyimlerini paylaştı. GİŞKAD Başkanı Cavidan Demirağ, dernek binasında gerçekleşen toplantıda, eğitime katılan kadınlarla GİŞKAD üyesi girişimci kadınların işbirliği ve güç birliği yapabileceklerini söyledi. 5 yıldır kadınların iş yaşamında çoğalması için mücadele ettiklerini anlatan Demirağ, "Kadın girişimciliğini özendirme ve geliştirme konusunda öncelikle Mersin'de, bölgemizde ve ülkemizde kadınların iş yaşamında daha fazla yer alması için çalışıyoruz. Sivil toplum kuruluşu olarak imkanlarımız ölçüsünde bir bilinç oluşturmak, girişimci olmak isteyen kadınları aramıza katmak, iş kurmalarını sağlamak ve iş kurduktan sonra dayanışmayı sürdürmek hedefindeyiz" dedi. Demirağ, daha sonra girişimci adayı kadınların yeni iş fikirlerini dinledi ve önerilerde bulundu.

Etkinliğe katılan girişimci adaylarına; 'Girişimcilik, İş Fikri Bulma, Pazar Araştırma ve Pazarlama Planı, Üretim Planı, Yönetim Organizasyon, Finansman Planı ve İş Planı eğitimleri verilerek, atölye çalışması yapıldı.

Mersin, ,

////////////

Engelliler'den dayanışma yemeği

Mersin'in Anamur İlçesi'nde Engelliler ve Engelli Aileleri Derneği'nin ,

//////////////////// - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement