Adıyaman'da 'Küresel Isınma ve Tarıma Etkileri' Konulu Panel Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da 'Küresel Isınma ve Tarıma Etkileri' Konulu Panel Düzenlendi

Adıyaman\'da \'Küresel Isınma ve Tarıma Etkileri\' Konulu Panel Düzenlendi

Adıyaman'da 'Küresel Isınma ve Tarıma Etkileri' Konulu Panel Düzenlendi.

15.05.2008 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da 'Küresel Isınma ve Tarıma Etkileri' konulu panel düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç konferans salonunda düzenlenen panele Vali Halil Işık, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mustafa Gündüz, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Tarım İl Müdürü Cafer Kınanç, Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çiftçiler katıldı.

Adıyaman Üniversitesi, Harran Üniversitesi ve Tarım İl Müdürlüğü'nce düzenlenen panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Abuzer Yücel, Prof. Dr. Ahmet Ruhi Nemrut, Prof. Dr. Ali Çullu ve Yard. Doç. Dr. Oya Betül Sarı katıldı. Panelin başkanlığını yapan Prof. Dr. Abuzer Yücel ve panelistler, katılımcılara Türkiye'nin ve GAP'ın tarım potansiyeli ve küresel ısınmanın tarıma verebileceği zararlarla ilgili olarak bilgiler verdiler.

Küresel ısınmanın tarımsal kuraklık getirmemesi için projelerin yapıldığını belirten Vali Halil Işık, Adıyaman'ın tarım açısından önemli bir il olduğunu belirterek, "Bu tür panelleri çok önemsiyorum. Küresel ısınmada tarımsal kuraklığı yaşamamak için eylem projeleri yapılmaktadır. Adıyaman tarım alanında önemli bir yere sahiptir. Koçali barajı Adıyaman için çok önem arz etmektedir. Çünkü Koçali barajı Adıyaman'daki tarımsal alanları sulayacak tek barajdır. Bu konuda Adıyaman önünde duran projeleri yatırıma çevirmelidir" dedi.

Panelde konuşan Tarım İl Müdürü Cafer Kınanç da, Türkiye'nin küresel ısınmanın etkilediği ülkeler arasında yer aldığını kaydetti. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 'Tarımsal Kuraklık Eylem Planı' hazırladığını dile getiren Kınanç, Adıyaman'ın su potansiyeli açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Adıyaman yaklaşık 3 milyon dekar tarım arazisine sahip olup, bunun sadece yüzde 18'inde tarımsal sulama yapılmaktadır. Adıyaman su potansiyeli açısından stratejik bir öneme sahiptir. İlimizde sulama projeleri hayata geçmediği için ilimizdeki tarım alanın 2/3'ünde kuru tarım arpa, buğday, nohut ve mercimek ziraatı yapılmaktadır. 2007 yılında başta İç Anadolu Bölgesi illeri olmak üzere 40 ilde kuraklık etkili olmuştur. Bu yılda Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin 8 ilinde kuraklık yaşanmaktadır" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Vali Halil Işık, Tarım İl Müdürü Cafer Kınanç'a ve panelistlere teşekkür belgesi ile çiçek takdim etti.

(KB-OÇ-Y) 15.05.2008 16:47 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da 'Küresel Isınma ve Tarıma Etkileri' Konulu Panel Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement