Adıyaman Tanıtım Günleri'ne Büyük İlgi - Son Dakika
Yerel

Adıyaman Tanıtım Günleri'ne Büyük İlgi

Adıyaman Tanıtım Günleri\'ne Büyük İlgi

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde 27 ile 30 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen Adıyaman Tanıtım Günleri'ne büyük ilgi devam ediyor.

28.06.2013 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde 27 ile 30 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen Adıyaman Tanıtım Günleri'ne büyük ilgi devam ediyor.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Sayıştay Başkanı Recai Akyel ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ankara AKM'de devam eden Adıyaman Tanıtım Günlerine gelerek, sergilenen ürünleri ve stantları gezdi.

Adıyaman'dan 45 özel sektör ve 30 kamu kurumunun katıldığı fuarın stantlarını Vali Mahmut Demirtaş ile birlikte gezen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Saadet Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Adıyaman'ın değerlerinin sergilendiği stantları gezerek, Nemrut Dağı Maketi, TPAO'ya ait Petrol Çıkartma Maketi ve tarihi ören yerlerine ait figür, ilçelerin kendi yörelerine ait ürünler ve dokümanların sergilendiği ürünlere ilgi duydu.

Adıyaman Tanıtım Günleri'ne gelerek stantları gezen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Adıyaman'ın sahip olduğu bütün değerleri ile Ankara'ya taşındığını belirterek, "Stantları gezdikten sonra Adıyaman'ın zengin kültür ve tarihini yakından tanıma imkanı buldum. Burayı gezdikten sonra bir kez daha Adıyaman'la gurur duydum. İlin çalışkan Valisi Mahmut Demirtaş ile birlikte Adıyaman'ın çok büyük bir sıçrama içerisinde olduğunu görüyoruz. Bütün illerimizi takip ediyoruz. Bu noktada Adıyaman huzurun, barışın ve kardeşliğin büyük bir coşkuyla yaşandığı bir kentimiz. Bu kardeşliğin ve bu sevdanın bitmemesini temenni ediyoruz. Adıyaman'ın sahip olduğu değerleri Ankara'ya taşımak suretiyle bu güzellikleri bizimle paylaşan başta Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Sayıştay Başkanı Recai Akyel ise "Stantları gezerek burada gezip, gördüğüm kadarıyla Adıyaman çok zengin bir tarih ve kültüre sahip. Bu güzellikleri Ankara'da bizimle paylaşan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise Adıyaman Tanıtım Günleri'nin ilk olmasına rağmen, çok güzel bir şekilde organize edildiğini kaydederek, "Bütün Adıyamanlı hemşerilerimi tebrik ediyor, onlara selam, saygı ve muhabbetlerimi gönderiyorum. Buradaki etkinlik, ilk olmasına rağmen gayet mükemmel bir şekilde organize edilmiş. Ben bu tür etkinliklerin önümüzdeki yıl daha da güzel bir şekilde yapılacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de CHP İl Başkanı Bilal Doğan, Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş ile birlikte açılan tüm stantları gezerek, sergilenen ürünler hakkında Vali Mahmut Demirtaş'tan bilgi aldı. CHP Genel Başkan Yarımcısı Tekin, Adıyamanlıları bu güzel tanıtım gününden dolayı kutladı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'de çok güzel bir etkinliğe imza atan Adıyamanlıları kutladığını dile getirdi.

Vali Mahmut Demirtaş ise konukları ile yakından ilgilenerek, stantlarda sergilenen ürünler hakkında bilgi verdi. Adıyaman'ın çok zengin bir kültüre sahip olduğunu söyleyen Vali Demirtaş, "Adıyaman tüm dünya insanlarının ziyaret ettiği dünyanın sakladığı Gizemleri sergileyen din, dil, ırk ayrımı yapılmadan huzuru temsil eden Güneydoğu'nun kardeşçe yaşanılan en güzide ilidir. Amacımız ilimizin sahip olduğu güzelliklerin tanıtımını yaparak, bu güzellikleri ve değerleri başkentlilerle paylaşmaktır" ifadelerini kullandı.

Stantları gezen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Sayıştay Başkanı Recai Akyel ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'a meşhur Adıyaman Kervansaray Kahvesi ile yöresel yemekler ikram edildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman Tanıtım Günleri'ne Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement