AK Parti Aydın İl Danışma Meclisi Toplantısı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Aydın İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Aydın İl Teşkilatı'nın 44.İl Daynışma Meclisi toplantısı yapıldı.

25.09.2012 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Aydın İl Teşkilatı'nın 44. İl Daynışma Meclisi toplantısı yapıldı. Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya partililer büyük ilgi gösterirken, salonda adım atacak yer kalmadı.

Toplantıya AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş, Ali Gültekin Kılınç, AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, İl Gençlik Kolları Başkanı Sami Üner, AK Parti'nin Aydın'da görev yapan belediye başkanları, teşkilat başkanları, il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri ve partililer katıldı.

Toplantı saygı dfuruşu ve istikal marşının okunması ile başladı. İstiklal Marşı'nın ardından konuşan AK Parti Aydın il Başkanı Sadık Atay, Sadık Atay geçtiğimiz günlerde vefat eden AK Partili Acarlar Belediye Başkanı Adnan Yıldız'a ve AK Parti Nazilli İlçe Yönetim Kurulu üyesi Avukat Ali İhsan Karabacak'a Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

AK Parti'nin 30 Eylül'de yapacağı büyük kongresine az bir süre kaldığını belirten Atay, kongrede tüm dünyaya mesajlar verileceğini ifade etti. Tarihi bir kongre gerçekleştireceklerini ifade eden Atay şöyle konuştu: "Dünyanın en büyük kongresine imza atacağız. Dünyaya önemli mesajların verileceği bir kongre gerçekleştireceğiz. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın gözü AK Parti'nin kongresinde olacak" ifadelerini kullandı.

Yaşanan terör olayların son derece can sıkıcı olduğunu kaydeden Atay, PKK'nın aleni destekçisinin BDP olduğunu söyledi. BDP'li milletvekillerinin PKK'lı teröristlerle kucaklaştığı anları hatırlatan Atay, "Aralarında artık hiçbir mesafe kalmadı. Her şey aleni olarak gerçekleşiyor" dedi.

Muhalefet partilerinin ise terör dendiğinde akıllarına nedense AK Parti geldiğini belirten Atay şunları söyledi: "Bilimadamı Pavlov'un şartlı refleks kuramındaki gibi terör lafını duyduklarında AK Parti hükümeti akıllarına geliyor. Artık söylemleri iftira ve izan sınırlarını aşıyor. Bu durum ülke siyasetinin anında ilimizde de böyle. Buradan CHP İl Başkanı'na ve Aydın'da CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimize seslenmek istiyorum. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 'Kürt sorunu yoktur' derken, şimdi 'Kürt sorunu vardır' diyor. Üstelik sorunu kendilerinin çözeceğini iddia ediyor. Daha önce de bu tip söylemler yaşandı. Biz birlik ve beraberlikten söz ederken, onlar bizimle görüşmeyi reddediyor. Hep ikircikli siyaset yapıyorlar, yapmaya da devam edecekler"

"İÇİNE SİNDİREBİLİYOR MUSUN"

Konuşmasında CHP Aydın İl başkanı Kalınomuz'a da yüklenen Atay, sözlerine şöyle devam etti: "CHP Milletvekili Hüseyin Aygün kendisinin kaçırdığı PKK'lılar için 'iyi çocuklardı' diyor.

Ovacık Başsavcımız şehit ediliyor. Başsavcımıza saldıranın Aygün'ün akrabaları olduğu söyleniyor. Sen bunları içine sindirebiliyor musun? Yeni değdiniz CHP bu mu?"

CHP Aydın İl Teşkilatı'nın Yunan PASOK partisiyle kurduğu bağlantıya da dikkat çeken Atay, "CHP Hatay'da Esadçı, Aydın'da PASOK'çu oluyor. PASOK'un geçmişine iyi bakmak lazım. PASOK ile CHP'nin üye olduğu bir birlik var. Bu birliğe denetçilik yapan iki partiden biri BDP, biri de bir Rus partisi. Hakkari'de BDP'lilerle miting yapan CHP'nin yüzü ortaya çıkıyor. BDP-CHP işbirliği bu birlikte de ortaya çıkmıştır"

Adnan Menderes'in ölüm yıl dönümünde Bey Camii önünde lokma dökmek istediklerini ancak belediyenin buna engel olduğunu kaydeden Atay, "Biz Menderes ruhuyla büyüdük. Evimizde, işyerlerimizde her zaman Menderes fotoğrafları asılıdır. Menderes'in ölüm yıl dönümünde gerekli başvuruları belediyeye yaptık. Ancak bize ne yazılı, ne de sözlü geri dönüş olmadı. Sabah, lokma dökmek için gittiğimizde zabıtalar etrafımızı çevirdi. Orman Kanunu ile hareket ederek bizi Bey Camii önünden göndermek istediler. Daha sonra Sayın Valimiz ve müftümüzle görüşerek Ramazan Paşa Camii önünde hayrımızı yaptık" şeklinde konuştu.

"CHP'LİLER GAZİLER GÜNÜNDE NEREDEYDİ?"

Sözlerinin devamında şehitlerin siyaset konusu yapılmaması gerektiğini vurgulayan Atay, "Terörü ve şehitleri siyaset konusu yapan CHP'liler Gaziler gününde neredeydi? Sadece belediye başkanı tören alanında yer aldı. Diğer partilerden de yetkililer yoktu. Sadece biz vardık. Herhalde sayın Kalınomuz'un cevap vermesi gereken konular var. Kalınomuz hakkında belgelerimiz de var. Zamanı geldiğinde paylaşabiliriz" ifadelerini kullandı.

Atay'ın konuşmasının ardından AK Parti'li vekiller de konuşmalarını yaptı. Mileltvekilleri toplantıda, yaklaşan yerel seçimler öncesi üyelerden destek isterken, büyükşehiri kazanmak için daha çok çalışılması gerektiği vurgulandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Aydın İl Danışma Meclisi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement