AK Parti Mkyk Üyesi Soylu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Mkyk Üyesi Soylu Açıklaması

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, "Bize çelme takmaya çalışıyorlar, onları kıskandıracak şekilde milli otomobilimizi de yapacağız, milli uçağımızı da yapacağız, milli istihbarat uydumuzu da yapacağız . Bu ülkede 1999 ile 2000'li yıllarda siz de ben de biliyorduk, başbakanlara kasa fırlatılırdı, bugün uzaya uydu fırlatılıyor.

23.10.2015 23:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu,  "Bize çelme takmaya çalışıyorlar, onları kıskandıracak şekilde milli otomobilimizi de yapacağız, milli uçağımızı da yapacağız, milli istihbarat uydumuzu da yapacağız . Bu ülkede 1999 ile 2000'li yıllarda siz de ben de biliyorduk, başbakanlara kasa fırlatılırdı, bugün uzaya uydu fırlatılıyor. Türkiye bu noktaya geldi" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Işıklar Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşla bir araya gelen Soylu, daha sonra Söğütlü Mahallesi'ne geçerek, vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

Soylu, konuşmasında Türkiye'nin birçok olayla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Türkiye kendisine karşı yapılan sıkıştırma ve kuşatmalara karşı bugün ayakta duruyorsa, bu milletin ortaya koyduğu iddia, irade ve kararla olmuştur. Bu millet, bugüne kadar ne sağlamışsa seçimle, reyle, sandıkla sağlamıştır. Bu millet ne kadar adım atmışsa bunu reyle, sandıkla ve seçimle sağlamıştır" ifadelerini kullandı.

"Siz kimsiniz diye bize bakıyorlar" diyen Soylu, "Bize ayar çekmeye çalışanlara sesleniyorum ki Türkiye eski Türkiye değildir, bilmenizi isterim. Yine onlara sesleniyorum ki terör örgütü maşanıza da sizlere de öyle dersler veriyoruz ki bilmenizi istiyoruz, PKK terör örgütünü soyunu kurutacağız, onu tüketeceğiz ve bitireceğiz. Hem de göreceksiniz bu ülkede, bu ülkenin sınırları ve bu ülkenin sınırları dışı olsa dahi kimse bu terör örgütünün adını bile anmayacaktır. Hedef ülkemizin büyümesidir, zenginleşmesidir, hedef milletimizin özgürleşmesidir, hedef Türkiye'nin yarınlarınadır" değerlendirmesinde bulundu.

Soylu, terörle mücadeleye dikkati çekerek, "Bugün sınırımızın içinde de sınırımızın dışında da İran sınırına kadar da Irak sınırının içlerine kadar da terör örgütünün bütün menzillerine gidiyor, onları tarumar ediyoruz. Mağaradan mağaraya bile gitmelerine izin vermiyoruz. Ürküyorlar, korkuyorlar ve Türkiye'nin gücünü, kuvvetini, kudretini onlara hissettiriyoruz" dedi.

"Dünya bugün Türkiye'nin terörle mücadelesine hak veriyor"

Milli birlik ve kardeşlik sürecine de değinen Soylu, "Dediler ki 'Milli birlik ve kardeşlik sürecini bozun'. Ne zaman üzerimize geldiler ', 'demokrasi, ilerleme' dedik. Bize çelme takmaya çalışıyorlar, onları kıskandıracak şekilde milli otomobilimizi de yapacağız, milli uçağımızı da yapacağız, milli istihbarat uydumuzu da yapacağız . Bu ülkede 1999 ile 2000'li yıllarda siz de ben de biliyorduk, başbakanlara kasa fırlatılırdı, bugün uzaya uydu fırlatılıyor. Türkiye bu noktaya geldi" diye konuştu.

Soylu, "Biz bunları yapmasaydık, bugün bütün dünya kafamızdaydı" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizi sınırlarımızın dışına çıkarmayacaklardı. Şimdi isteseler de istemeseler de ses çıkaramıyorlar. Çünkü Türkiye o gün demokrasiden, insanından yana oldu. Ne söylerse söylesinler, muhalefetimiz ne ortaya koyarsa koysun, iddiamızdan, yolumuzdan, yolculuğumuzdan ve istikametimizden vazgeçmedik. Bugün eğer bunu yapıyorsak, o gün ortaya koyduğumuz samimiyettendir. 3 ile 4 yıl bu ülkede analar ağlamadı. Bize söylemedikleri laf kalmadı. Biz milletimizi kazanmaya çalıştık. Biz milletimizle PKK'nın arasına, terör örgütünün ve onu kullanmak isteyenlerin arasına bir duvar örmeye çalıştık, en nihayetinde bütün dünya bugün Türkiye'nin terörle mücadelesine hak veriyor."

Türkiye'nin istikametine devam ettiğini de vurgulayan Soylu, Türkiye'nin istikametine devam etmesindeki kararı milletin verdiğini anlattı.

Soylu, Türkiye olarak hedefleri olduğunu da işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz dünyanın ilk 10 ekonomisinde, dünyanın ilk 10 büyük devletinden birisi olacağız. Dünyanın her yerinde adaleti, hakkaniyeti, bu toprağın değerlerini medeniyetimize anlatmaya çalışan, güçlü, demokratik ülke, yeni Türkiye ve büyük Türkiye'yi oluşturma hedeflerimiz var. Biz iktidar aramıyoruz. Biz büyük, yeni ve demokratik Türkiye'yi arıyoruz. Ülkemize gelip, 'sizin atak helikopterinizi, altay tanklarınızı, ürettiğiniz otomobilleri almak istiyoruz" deyip, Türkiye'yi dünyanın en üst ligine çıkartmak istiyor ve ay yıldızlı bayrağımızı dünyanın her yerinde dalgalandırmak istiyoruz."

Ahmet Suat Özyazıcı, hastaneye kaldırıldı

Soylu, buradaki programın ardından, eski AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak tarafından düzenlenen birlik, beraberlik yemeğine katıldı.

Kentte bir otelde düzenlenen yemeğe Soylu'nun yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, AK Parti Trabzon Milletvekili adayları Salih Cora, Ergin Aydın, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile Trabzonspor'un 79 yaşındaki efsanevi teknik direktörü Ahmet Suat Özyazıcı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmalar sırasında, Trabzonspor'a çok sayıda kupa kazandıran ve "efsane" olarak tanınan, 79 yaşındaki eski teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı fenalaştı. Özyacı'ya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile yemekte bulunan Dr. Hasan Yener müdahale etti.

Özyazıcı, daha sonra ambulansla Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Özyazıcı'nın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Mkyk Üyesi Soylu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement