AK Parti'nin Kuruluşunun 12. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Kuruluşunun 12. Yıl Dönümü

Mısır'da yaşanan katliam nedeniyle Nevşehir'deki kutlamalar buruk bir şekilde gerçekleştirildi

15.08.2013 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin kuruluşunun 12. yıl dönümü nedeniyle AK Parti Nevşehir milletvekilleri ve Belediye Başkanı Hasan Ünver'in de katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, parti olarak büyük bir onur, şeref ve mutluluğu paylaştıklarını belirterek, iktidara gelmelerinde katkı sunan herkese minnet duyduklarını ifade etti.

Türkiye'nin hem ekonomi hem de siyaset alanında büyük mesafeler kat ettiğini ifade eden Feralan  "Burada gerçekte onur ve şeref kaynağımız aziz milletimizdir. AK Parti'nin iktidarı öncesinde yaşanılan zorluğu ve sıkıntıyı hepimiz çok yakından biliyoruz .Bir gecede nasıl bu aziz milletin fakirleştirildiğini ifade etmeye gerek yok. İktidarımız ile birlikte ülkemizde her alanda gerçekleştirilen yatırım hamleleri ile hayat seviyemizin de arttığı bilinen bir gerçek. Burada AK Parti döneminde şehrimize de yapılan hizmetleri anlatmaya zamanımızda yetmeyeceğini biliyorum. Bizlere hizmet etme imkanı veren değerli hemşehrilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Onların destekleri ile ülke geneline yayılan hizmetleri devam ettirme kararlılığını bundan sonra da devam ettireceğiz."dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk de halkın partisi olan AK Parti'nin halk merkezli siyaset yapmayı prensip edindiğini vurguladı.

Partilerinin duruşuyla Türk siyasi tarihinde yeni bir sayfa açtığına vurgu yapan Göktür şöyle devam etti:

"AK Parti merkezinde halkla birlikte olunmayı hedefleyen siyasi bir anlayış içerisinde.Yarınların bugünden farklı olması gerektiğini ifade eden değerli Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte, artık bir önceki dönemde yapılan hizmetleri kıyaslamayı bırakıp Cumhuriyet döneminde yapılanlarla kendi dönemlerimizde yapılanları kıyaslar hale geldik. Örneğin Cumhuriyet döneminden bugüne kadar toplam 778 bin öğretmenimiz varken bu sayının sadece 340 binin AK Parti döneminde alınan öğretmenlerden oluştuğunu çok rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Yine 23 bin kilometreye ulaşan duble yolların sadece 6 bin kilometrelik bölümünün Cumhuriyet döneminde, geri kalan yaklaşık 17 bin kilometrelik bölümünün ise AK Parti döneminde yapıldığını ifade ederek bir kıyaslamaya gidiyoruz."

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider de kökü tarihin derinliklerinde olan siyasi bir hareket olduklarını, AK Parti'yi bu halkın kurduğunu kendilerinin ise sadece tabela astıklarını kaydetti.

Gizligider, görevi gereği yaptığı çeşitli yurt dışı temaslarına değinerek, "AK Parti ülke bazında yaptığı hizmetlerin yanı sıra, dünyadaki mazlum milletlerin model olduğu da bir siyasi harekettir. Bu nedenle kökleri tarihin derinliklerine kadar uzanır.Gönül isterdi ki 12. kuruluş yıldönümünü farklı etkinliklerle kutlayalım. Ama bu sabah Mısır'da yaşanan ve insanın içini sızlatan katliamlar karşısında sade bir basın toplantısı ile bu anlamlı günümüzü buruk kutlamak durumunda kaldık.Bu katliam karşısında tüm dünya halen sessizliğini sürdürürken dik duruş sergileyen sayın Başbakanımız Mısır'daki askeri darbecilere gereken cevabı en sert şekilde verdi" diye konuştu.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de bugün Mısır'da yaşanan insanlık dışı katliam ile buruk bir mutluluk içinde olduklarını ifade etti.

Yönetmek için değil, halka hadimlik etmek için yola çıkan bu kervanın tüm ülke genelini sardığını dile getiren Ünver, "Bugüne kadar dolu dolu geçen, planla ve projelerle geçen bir süreçte artık doruğa doğru yol aldığımızı görüyoruz. Nevşehir'in de dört bir yanı şantiyeye dönüştü. Ümit ediyorum ki AK Parti, halkımızın bu desteği devam ettiği sürece hizmet kervanı koşarak yoluna devam edecektir" şeklinde

AK Parti'nin 12 yıl önce yeni bir Türkiye düşüncesi ile ortaya çıktığına işaret eden İl Başkanı Kazım Sunar ise çağdaş ve ekonomik özgürlüğüne kavuşmuş bir Türkiye özlemini yerine getirmekte kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Sunar, ülke geneli ile birlikte Nevşehir'in de hizmet seferberliğinde üzerine düşeni aldığını belirterek, AK Parti kuruluş yıldönümünde oldukça farklı etkinlikler düzenlemeyi arzu etmelerine karşın, bu sabah Mısır'da askeri darbecilerin onlarca insanın şehit edilmesine ve binlerce insanın da yaralanması ile sonuçlanan katliam nedeniyle kutlama etkinliğini sadece bir basın toplantısı düzeyinde gerçekleştirmek zorunda kaldıklarını aktardı. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Kuruluşunun 12. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement