Ak Partili Ulema'dan Anlamlı Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Ulema'dan Anlamlı Ziyaret

Ak Partili Ulema\'dan Anlamlı Ziyaret

AK Parti İzmir Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Üyesi Nesrin Ulema, AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz ve İlçe yönetimi Buca Kanserle Mücadeleyi Destekleme Derneği'ni ziyaret etti.

05.09.2013 17:03

AK Parti İzmir Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Üyesi Nesrin Ulema, AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz ve İlçe yönetimi Buca Kanserle Mücadeleyi Destekleme Derneği'ni ziyaret etti.

Ziyarette Kanserle Mücadeleyi Destekleme Derneği Başkanı Nurgül PIÇAK'tan çalışmalar hakkında bilgi alan Nesrin Ulema; Çocukları lösemi hastası olan Hamide Kuran, Firdes Yalçıntaş ve Saadet Ergün ile yakından ilgilenerek sorunlarını dinledi.

Hasta yakınları ilaç bulma sıkıntısı yaşadıklarını ve yardım beklediklerini söyledi. Çocuklarına uygun ilik bulunması için de yardım isteyen aileler, tedavi maliyetlerini karşılayamadıklarını dile getirdi.

AK Parti İzmir Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Üyesi Nesrin Ulema; "AK Parti olarak Sayın Başbakanımızın da sık sık dile getirdiği ARGE çalışmaları yaparak bu ilaçları kendi ülkemizde üretebilir maliyetini gelecek çalışmasını yürütüyoruz. En son teknik programı içerisinde ilaç imalatı yani yeni molekül oluşturma ve kendi yerli ilaçlarımızı üretimi konusunda çok iyi tespitler verdik. Buna birilerinin soyunması lazım. Birilerinin bu aynı yerli otomobil üretimi gibi birşey. Yani üniversitelerin sahiplenmesi lazım. İşadamlarımızın sahiplenmesi lazım. Onun için bizde bu alanda olan kitlere en yüksek teşfikleri veriyoruz. Yeter ki bu altyapıyı Türkiye'de oluşturalım. Keşke yıllar önce yapabilseydik ülke olarak. Ama yavaş yavaş, yavaş yavaş olacak.

Sağlık Bakanlığı'nın İzmir'deki şehir hastaneleri projeleri hayata geçiyor. Çiğli'ye 400 yataklı eğitim hastanesi, Bayraklı'ya 2 bin yataklı 6 hastaneyi bünyesinde barındıran dev bir kampus, Tepecik Hastanesi'nin bulunduğu alanda yine 2 bin yataklı Yenişehir Sağlık Kampüsü hatta bir onkoloji hastanesi de yapılacak ve bu İzmir'in sağlık sorunlarına büyük ölçüde giderecek"dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Ulema'dan Anlamlı Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement