Akşehir'de İibf Binasının Temeli Törenle Atıldı - Son Dakika
Yerel

Akşehir'de İibf Binasının Temeli Törenle Atıldı

Akşehir\'de İibf Binasının Temeli Törenle Atıldı

2010 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan ve 2013-2014 eğitim öğretim yılında 206 öğrenci ile eğitime başlayan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) için Kozaağaç’ta Akşehirli hayırsever işadamı Mehmet Kıyıcı tarafından yapımına başlanan fakülte binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

03.05.2014 13:13

2010 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan ve 2013-2014 eğitim öğretim yılında 206 öğrenci ile eğitime başlayan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) için Kozaağaç'ta Akşehirli hayırsever işadamı Mehmet Kıyıcı tarafından yapımına başlanan fakülte binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Akşehir İİBF Dekanı Prof. Dr. Fehmi Karesioğlu, Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Serdar Gergerlioğlu, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, hayırsever işadamı Mehmet Kıyıcı ve ailesi, kamu kurum müdür ve amirleri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, fakülte ve MYO öğretim görevlileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Tören Akşehir Belediyesi Mehter ekibinin gösterisinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan SÜ Akşehir İİBF Dekanı Prof. Doktor Fehmi Karesioğlu, 25 Ekim 2010 tarihinde kurulan Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin bu beş yıllık süreçte önemli gelişmeler yaşadığını ve yeni binası içinde ilk temelin bugün atılacağını söyledi. Amaçlarının öğrenci sayısını arttırmak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karesioğlu, ilçelerdeki okulların öğrencilerinin sosyal alanlarda eksik kaldıklarını söyleyerek rektörden bu alanda çalışmalar yapılmasını istedi. Bir fakülte dekanı ve vatandaş olarak hayırsever işadamı Mehmet Kıyıcı'ya da teşekkür eden Dekan Karesioğlu, "Bir defter açtınız ki dünya durdukça duracak ve bu deftere iyi şeyler yazılacak" dedi.

"ÖĞRENCİ SAYISINI 10 BİNE ÇIKARMAK İSTİYORUZ"

Ülke genelinde gerek hükümetçe gerekse de hayırseverlerce son dönemlerde eğitim alanında çok ciddi fiziki donatılar ve yapılar yapıldığının altını çizen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Bu güzellik ve değişimde devlet bütçesinin yanında hayırseverlerin katkısı da büyüktür. Buradan Sağlık Yüksekokulumuzda emeği büyük olan hayırseverimiz Kadir Yallagöz'ü rahmetle anıyor, bugünde fakülte binamızın yapımını üstlenen Mehmet Kıyıcı amcamıza teşekkür ediyorum. Kayseri'mizin Kadir Has'ı, Sabancı'sı varsa bizimde Kadir Yallagöz'ümüz, Mehmet Kıyıcı'mız ve daha nice hemşehrilerimiz var diyorum" dedi.

Başkan Akkaya, Belediye Başkanı olarak projelerinden birisinin de Akşehir'de şu anda 2 bin olan üniversiteli öğrenci sayısını 10 bine yükseltmek olduğuna belirterek, "Bu zor hedefe ulaşmak için Mehmet Kıyıcı gibi hayırseverlerimizin desteği ile bu fiziki donatılar hazırlandıktan sonra 10 bin değil 15 bin gibi rakamlara ulaşacağımızdan şüphemiz yoktur" diye konuştu.

"HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRİYORUM"

Akşehirli Hayırsever İşadamı Mehmet Kıyıcı, bugüne kadar kurduğu hayalinin gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, "Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bugün burada bugüne kadar kurduğum bir hayalimi gerçekleştiriyorum. Ben geçmiş dönemlerde eğitim almış işgücünün eksikliğini ilçemde çok hissettim. Şimdi onun için bir adım atmış oldum ve eğitime katkı sağlıyorum. Burada bir fidan dikmenin mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.

Hayatından bahseden Mehmet Kıyıcı, elde ettiği kazançlarını hiçbir zaman yastık altında saklamayı düşünmediğini söyleyerek, "Başarımın sırrını sorarsanız vatanını sevmek, dürüstlük, ilkleri gerçekleştirmek, çok çalışmak ve kul hakkı gözetmektir. Akşehir'den kazandıklarımı yine Akşehir'e vermenin fırsatını ve mutluluğunu yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

"AKŞEHİR'DE ÖĞRENCİ SAYISINI ARTTIRMANIN SÖZÜNÜ VERİYORUM"

SÜ Rektörü Prof. Doktor Hakkı Gökbel ise, "Çok hayırlı bir iş için buradayız. Burada çok güzel bir sadaka-i cariye örneği veriyoruz. Bir eğitimci bir yönetici olarak hayırsever Mehmet amcamıza çok teşekkür ediyorum. ve bugünü görmemizde katkısı olan Bakan Yardımcımız Orhan Erdem'e, milletvekilimiz Mustafa Baloğlu'na, eski belediye başkanımız Abdülkadir Oğul'a, şimdi belediye Başkanı Salih Akkaya'ya, dekanımız Fehmi Karesioğlu'na, tüm yöneticilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Rektör Prof. Doktor Hakkı Gökbel, "Konya'ya bağlı iki ilçemizde fakültemiz var. Bu iki ilçeden birisi de Akşehir. Burada öğrenci sayımızın artması için elimizden gelen desteği vereceğimizin sözünü veriyorum. Binamızın eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyor, katılan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de, "Akşehir'de 2002'den buyana eğitim alanında çok güzel adımlar atıldı. 4 yıllık sağlık yüksekokulu açıldı. Ama hep bir fakülte isteğimiz oldu hatta hükümetimizin gelişmeleri doğrultusunda ileride keşke Akşehir'imize Nasreddin Hoca Üniversitesi kurulsa, idealimizde bu. Bu üniversitenin ilk ayaklarından birisi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'ydi. Onunda kuruluş kararını çıkardık, okulumuz açıldı. Bu okulumuz içinde Mehmet Kıyıcı amcamız fakülte binası için yatırıma karar verdi. Hayırsever Mehmet amcaya sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hayırsever Mehmet Kıyıcı'ya Konya Valisi Muammer Erol tarafından bir plaket verdi. Daha sonra törene katılan protokol tarafından hep birlikte dua edilip kurban kesilerek Akşehir İktisadi İdari Bilimler Fakülte binasının temeli için ilk harç atıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir'de İibf Binasının Temeli Törenle Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement