Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.KORKUTELİ Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri tarafından Sülekler Şehit Semih Aldemir İlkokulu 1'inci sınıf öğrencilerine trafik semineri verdi.

16.12.2012 10:24

Foto: Toplantıdan

===

Yola adım atarken dikkat

KORKUTELİ Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri tarafından Sülekler Şehit Semih Aldemir İlkokulu 1'inci sınıf öğrencilerine trafik semineri verdi. Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Ramazan Koçhan, tarafından slaytlar eşliğinde öğrencilere trafikte uyulması gereken kuralları anlattı. Sunumuna trafiğin tanımını yaparak başlayan Koçhan, trafik kazalarının oluş şekilleri hakkında bilgiler verdi.

Trafik kazalarında yaya kusurlarının ön plana çıktıklarını belirten Koçhan, "Kazaların oluş nedenlerinin başında yola aniden çıkmak geliyor. Daha sonraki sıralamayı şu şekilde sıralayabiliriz. İlk geçiş hakkını vermemek, duran araçların ön ve arkasından geçmek, yolda oynamak, kırmızı ışıkta geçmek" diye konuştu. Trafikte her saat 30, her gün 700 kazanın yaşandığına değinen Koçhan, bu kazalar nedeniyle her gün 25-30 kişinin öldüğünü, 250-300 kişinin ise yaralandığını söyledi.

Türkiye'de son 27 yılda trafik kazalarında 140 bin kişinin öldüğünü, 7 milyon kişinin ise yaralandığını anlatan Koçhan, "Trafik kazalarında yaşamını yitiren her 100 kişiden 26'sı çocuk. Çocukların trafik kazaları sonucu hayatını kaybetme oranı Türkiye'de yüzde 14,7 Almanya'da yüzde 4,9 İngiltere'de yüzde 5,86, ABD'de ise yüzde 6,59" dedi. Koçhan öğrencilere trafik kurallarına mutlaka uymaları tavsiyesinde bulundu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Eğitimden

===

Gündoğmuş'a okul müjdesi

ANTALYA'nın Gündoğmuş İlçesi'nde 2013-2014 Eğitim Yılı'nda Yatılı Anadolu Lisesi yapılacak. Şehit Orman Mühendisi Abdullah Aydın Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nun en üst katındaki boş 12 derslik, Yatılı Anadolu Lisesi'ne dönüştürülecek. Kaymakam Mehmet Çamlıca okulun yıllık 60 öğrenci kontenjanına sahip olacağını söyledi.

Okulun açılması için her tülü imkanın bulunduğunu belirten Kaymakam Çamlıca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Batur'a hazırlık yapılması için talimat verdiğini kaydetti. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden görevlilerin ilçeye gelerek incelemelerde bulunduğunu da anlatan Kaymakam Çamlıca, "Okulun açılması ilçeye ekonomik ve sosyal anlamda katkı sağlayacak" dedi.

Mehmet Ali CENGİZ/GÜNDOĞMUŞ,(DHA)

Foto: Kaymakam Mehmet Çamlıca

===

Fethiye örnek belediye

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, atık pil toplamada çevreye gösterdiği duyarlılıktan dolayı Fethiye Belediyesi'ni örnek gösterdi. Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile yapılan protokol kapsamında Fethiye Belediyesi 2009'dan bu yana düzenli olarak atık pil topluyor. Üç yıllık sürede 180 toplama merkezinde 5 tondan fazla atık pil toplayan Fethiye Belediyesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından teşekkür yazısı gönderdi.

Fethiye Belediyesi'ne teşekkür yazısı gönderen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı her yıl artan atık pil sayısının memnuniyetle karşılandığını bildirdi. Yazıda şu ifadelere yer verildi: "Belediyenizce Yönetmeliğin 8'inci maddesi gereğince ve TAP ile yapılan protokol çerçevesinde yürütülen atık pil toplama çalışmalarının daha etkin hale getirilmesi ve yürütülen çalışmaların diğer belediyelere de örnek teşkil etmesi açısından devam etmesi rica ederiz."

110 STADYUM BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAK KURTARDIK

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Sağlık Teknisyeni Ali Kıroğlu, 5 ton atık pilin 260 bin adet kalem pile tekabül ettiğini söyledi. Bir adet kalem pilin 4 metrekare toprağı kirlettiği ve kullanılmaz hale getirdiğini hatırlatan Kıroğlu, "Bu rakamlar düşünüldüğünde toplamda bir milyon 40 bin metrekare toprağı kurtardık. Bu da 110 Fethiye Şehir Stadyumu'na denk geliyor. Aldığımız bu teşekkür yazısı Fethiyelilerin emeklerinin karşılığıdır" dedi.

FETHİYE, (DHA)

Foto: Atık pillerden

===

Ruslar Demre'de ayin yaptı

ANTALYA Rusya Dostluk ve Kültür Derneği'nin 'Aziz Nikola Günü' etkinlikleri kapsamında Demre'de Noel Baba Müzesi'nde düzenlediği ayine Alanya'dan da 40 Ortodoks katıldı. Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela'nın organizesiyle ilçede yaşayan çoğunluğu Rus, 40 Ortodoks Hristiyan, Fener Rum Patrikhanesi'ne bağlı Antalya-Myra Metropoliti Hrisostomos Kalaycı'nın yönettiği Noel Baba Müzesi'ndeki ayine katıldı.

Antalya ve Türkiye'nin değişik illerinden yaklaşık 500 kişinin katıldığı ayin 3 saat sürdü. Yunanistan Başkonsolosu Theodore Tsakiris'in de katıldığı ayini izleyen Hıristiyan cemaatinin üyeleri, ayinin düzenlenmesinden ve katılımcıların ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, barış ve kardeşlik dolu yeni bir yıl dileğinde bulundular. Alanya'dan ayine katılan grup daha sonra tekne ile Kekova'daki batık şehir gezisine katıldı.

Organizasyonu Antalya Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Marina Sorokina'nın düzenlediğini belirten ARDİD Başkanı Anjelika Anzhela, Alanya'dan katılan 40 kişinin ulaşımını ise Mine Turizm'in ortakları Mustafa Özer ve Ali Alyamaç'ın üstlendiğini söyledi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Ayin ve geziden fotolar

===

Devlet hastanesinde bir ilk

GAZİPAŞA Devlet Hastanesi başhekimliğine atandıktan sonra cerrahi ekip kuran Genel Cerrahi Uz. Dr. Tuğrul Çakır, ilçe hastanesinde ilk kez bir apandisit ameliyatı yaptı. Hatay'dan çalışmak için Gazipaşa'ya gelen 25 yaşında Mustafa Karlup, önceki gün karın ağrısı şikayetiyle Gazipaşa Devlet Hastanesi'nin acil servisine başvurdu. Opr.Dr. Hüseyin İncir'in ilk müdahaleyi yaptığı Mustafa Karlup'un apandisitinin patladığı tespit edildi.

Ameliyata alınan Karlup'un, 45 dakika süren operasyon sonrasında apandisiti alındı. Başarılı geçen ameliyat hakkında bilgi veren Başhekim Opr. Dr. Tuğrul Çakır, bundan böyle devlet hastanesinde kapalı yöntem ameliyatların yapılabileceğini söyledi. Hastanede ameliyat yapabilmek için gerekli cihaz alımının yapıldığını vurgulayan Dr. Çakır, hastanede kendisi dışında 2 cerrahın daha görev yaptığını, pek çok operasyonu kendilerinin yapacağını söyledi.

Bir hafta içinde 3 günde laparoskopik yöntemle 2 operasyon yaptıklarını hatırlatan Dr. Çakır, "Önce bağırsaklarında yapışıklık olan bir hastamızı, ardından apandisiti patlayan bir hastamızı kapalı yöntemle ameliyat ettik. Bu ameliyatların en önemli özelliği hastanın çok kısa bir süre içinde ayağa kalkmasıdır. Nitekim her iki ameliyatta da hastalarımızı ertesi gün taburcu ettik. Yeni ekibimizle birlikte hastanemizde aynı yöntemle apandisit, safra kesesi taşı, göbek fıtığı, mide fıtığı gibi belli başlı hastalıkların ameliyatlarını yapacağız" dedi.

HASTA TABURCU OLDU

Mustafa Karlup ise hastaneye geldiğinde yerlerde süründüğünü, kendisini muayene eden Opr.Dr. Hüseyin İncir'in diğer doktorları da çağırarak ameliyat kararı verdiğini söyledi. Ameliyatın çok kısa sürdüğünü ve kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen Karlup, "Doktorlarım bugün taburcu olabileceğimi söyledi. Kendilerine ne kadar teşekkür etsem azdır. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Ameliyattan resimler, Başhekim ve Genel Cerrahlar Hasta ziyareti

===

Portakal ağaçları baharı getirdi

TÜRKİYE genelinde kış şarlarını hissettirirken Antalya'nın Demre İlçesi'nde bahardan kalma günler yaşanıyor. Hava sıcaklığının öğle saatlerinde 20 dereceye kadar çıktığı ilçede portakal ağaçları çiçek açtı. Büyükkum Mahallesi'nde Ali Akkuş'a portakal ağaçları bembeyaz çiçek açtı. Bazı çiçekler ise, meyveye dönüştü. Portakal ağaçlarının çiçeklerinde, renk renk arılar uçuyor, bal topluyor.

Portakal ağaçlarının sahibi Ali Akkuş, "Türkiye'nin her yeri karla kaplı. Biz halen yazdan kalma günler yaşıyoruz. Şu anda hava 20-25 derece" dedi.

Demre İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Şahin ise Demre'nin sıcak iklime sahip olduğunu söyledi. Bu aylarda pek çok yerde kar görülmesine rağmen Demre'de halen bahar havası yaşandığına dikkati çeken Şahin, "Hava sıcaklığı 20 derecenin üzerinde. Ağaçlarımız çiçek açtı. Narenciye ağaçlarının çiçekleri meyveye dönüş. Bu meyveler yetişecek" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Çiçek açan ağaçlar

===

SYDV'ye yeni hizmet bürosu

DEMRE Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yeni hizmet bürosuna taşındı. Kaymakamlığın zemin katındaki yeni çalışma ofisine taşınan SYDV, hizmet vermeye başladı. Kaymakam Yusuf İzzet Karaman daha önce kaymakamlığın 2'nci katındaki SYDV'nin zemin kata alındığını söyledi. Vakfa gelen yaşlıların merdivenleri çıkamadığını kaydeden Kaymakam Karaman, eski çalışma ortamının aynı zamanda yetersiz olduğunu söyledi.

Zemin katta 60 metrekarelik 2 bölümden oluşan yeni büro oluşturduklarını kaydeden Kaymakam Karaman, "40 bin lira harcamayla yeni bilgisayar sistemi kuruldu. Büronun donatımı yapıldı. Dış bölüme bekleyen vatandaşlar ve özellikle engelliler için bekleme bölümü oluşturuldu. Artık vatandaşımız daha iyi hizmet alacak" dedi. Kaymakam Karaman ve Vakıf Müdürü Dönsade Özkal daha sonra yeni büroyu inceledi. Kaymakam Karaman, vakfa gelen vatandaşlar bir süre görüştü ve sorunlarını dinledi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: İncelemelerden

===

İşçilerin hukuk zaferi

ISPARTA'nın Atabey İlçe Belediyesi'nin kum, çakıl, hazır beton ve briket işletmesinden çıkarılan 18 işçi bir yılı aşkındır sürdürdükleri hukuk mücadelesini kazandı. Atabey Belediyesi'nin kum, çakıl, hazır beton ve briket işletmesinde çalışan işçiler, 3 aylık maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş yavaşlatma eylemline gitti. Taraflar arasında anlaşma sağlanamaması üzerine 48 işçi Ekim 2011'de işten çıkarıldı.

İMZA KAMPANYASI TOPLADILAR

İşçiler, Belediye Başkanı Ali Bal'ın istifa etmesi için imza kampanyası başlattı. İşçiler maaşlarının ödenmediğini belirtti. Toplanan imzalar Valiliğe teslim edildi. Belediye Başkanı Bal da, işçilerin anlaşmaya yanaşmadığını ileri sürdü. Bal, "Bu davranışlarının arkasında siyasi bir hareket var" diye açıklama yaptı. İmza kampanyasının ardından işçiler yürüyüş yaparak tepkilerini sürdürmeye devam etti. Eylemlerin ardından işçiler, hakkını aramak için mahkemeye başvurdu.

HER İŞÇİYE 20 BİN TL

İşten çıkarılan 48 işçiden 18'i Isparta İş Mahkemesi'ne başvurarak geriye dönük alacakları için dava açtı. Bir yıl aşkın süren davada mahkeme işçileri haklı buldu. 10 Aralık 2012'da sonuçlanan davada mahkeme, kıdem ve ihbar tazminatı, yıllık izninden doğan ücret alacaklarının faiziyle birlikte Atabey Belediyesi tarafından işçilere ödenmesini karar verdi. Böylece 18 işçiye ortalama 20 bin TL ödenmesine karar verildi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ali Bal Belediye Başkanı, İşçiler - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement