Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (3)

Foto.ANTALYA Muratpaşa ASMEK'te vatandaşlarla bir araya gelen polis, evde alınacak basit tedbirler hakkında bilgi verdi.

12.03.2013 12:00

Foto: Toplu fotolar

===

Hırsıza karşı korunma yöntemleri

ANTALYA Muratpaşa ASMEK'te vatandaşlarla bir araya gelen polis, evde alınacak basit tedbirler hakkında bilgi verdi. Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri, hırsızlık, dolandırıcılık gibi basit suçlardan vatandaşın mağdur olmaması adına yeni bir uygulama başlattı. Suç oranının fark edilir derecede düştüğü yeni çalışma ile vatandaşın bir arada olacağı hemen her toplantıyı değerlendiren görevliler, basit önlemleri anlatarak, suçtan ve suçludan korunmanın yer aldığı broşürler dağıtıyor.

Polis kimi zaman bir apartman toplantısında, kimi zaman okul toplantılarında, bazen de belediyelerin düzenlediği toplantılarda 20-25 dakikalık sunum yapıyor. Görevliler şu ana kadar 1000 kişiye ulaştıklarını, bundan böyle de çalışmaya devam edeceklerini söyleyerek, hırsızlık, yankesicilik olaylarına karşı alınacak tedbirleri anlatmaya devam edeceklerini belirtti.

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Foto: ASMEK'teki toplantıdan fotolar

===

Emekli avukat evinde ölü bulundu

ANTALYA'da emekli avukat 55 yaşındaki Perihan Oğuz, evinde ölü bulundu. Sedir Mahallesi 726 Sokak'ta oturan emekli avukat Perihan Oğuz'un komşuları, kendisinden uzun süre haber alamayınca durumu polise bildirdi. Saat 22.30 sıralarında eve gelen polis, içeri girdiklerinde Perihan Oğuz'u ölmüş halde buldu. Perihan Oğuz'un yanında 'Ölümümden kimse sorumlu değildir' yazılı bir not bıraktığı ortaya çıktı. Ölmeden önce çok sayıda ilaç aldığı tahmin edilen Oğuz'un cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Güvenlik görevlilerine sertifika

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü tarafından Şubat ayında verilen 'Gündemin Değerlendirilmesi, Özel Güvenlik Görevlilerinin Yetkileri, Özel Güvenlik Hukuku ve Kişi Hakları' seminerine katılan Akdeniz Üniversitesi Koruma Güvenlik görevlileri için sertifika töreni düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'ndeki Olbia B Salonu'nda düzenlenen törene, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Abdullah Aziz Ergin, Rektörlük Güvenlik Danışmanı Yusuf Özışık, İl Emniyet Özel Güvenlik Şube Müdürü Sedat Erem, AÜ Koruma ve Güvenlik Müdürü Hamdi Özdemir ile sertifika almaya hak kazanan 160 özel güvenlik görevlisi katıldı.

Rektör Yardımcısı Ergin, güvenlik görevlilerinin çok önemli ve bir o kadar da stresli bir iş yaptığını belirterek, "Siz bir bakıma üniversitenin yüzüsünüz. Üniversitemize gelenler ilk olarak sizi, ayrılırken de son sizi görüyor. Bu yüzden, karşılaştığınız kişilere karşı nasıl davrandığınız son derece önemli" dedi.

İl Emniyet Özel Güvenlik Şube Müdürü Sedat Erem de bir kurumda kişilerle ilk iletişim kuranların güvenlik görevlileri olduğuna işaret ederek, bu yüzden güvenlik görevlilerinin iletişiminin iyi olmasının şart olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından seminere katılarak sertifika almaya hak kazanan 160 özel güvenlik görevlisine sertifikaları verildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Törenden fotolar

===

Engelliye tekerlekli sandalye müjdesi

ALANYA'da biri doğuştan yürüme engelli 3 çocuk babası Hasan Güven ve 50'nci Yıl Ahmet Keşoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından toplanan mavi kapaklarla alınan tekerlekli sandalye doğuştan yürüme ve konuşma engelli Arif Serdengeçti'ye hediye edildi. Okul müdür yardımcısı Mehmet Özkan ve Hasan Güven'in elinden tekerlekli sandalyeyi alan Arif Serdengeçti, büyük sevinç yaşadı.

Oğlunun doğuştan engelli olduğunu dile getiren Şükran Serdengeçti, oğlunun tekerlekli sandalyesinin bir süre önce kırıldığını ve bu nedenle ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Mahmutlar Beldesi'nde berberlik yapan Hasan Güven ise sokaklarda mavi kapak ve plastik atık topladığını duyarlı insanlardan da destek aldığını belirterek, "Şimdiye kadar 18 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibine teslim ettim. Bu kez öğrencilerle birlikte bir arkadaşımızı daha sevindirdik" dedi.

OĞLU KULLANAMIYOR

'Damdan düşenin halinden ancak damdan düşen anlar' diyen Güven, "Benim 11 yaşında yüzde 99 engel derecesi bulunan bir oğlum var. Oğlum değil tekerlekli sandalyeye oturmak, yerine dahi oturamıyor. Yaşamını yatağa bağlı sürdürüyor. Engellilerin ve ailelerinin neler çektiğini iyi biliyorum. Oğlum kullanamıyor bari aynı durumdaki insanlar kullansın diye tekerlekli sandalye alıyorum. Kendimi bu işe adadım" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Tekerlekli sandalye tesliminden

===

Çalıntı araç yanmış halde bulundu

GAZİPAŞA'Nın Aydıncık Köyü'nde 1 ay önce park halindeyken çalınan otomobil, Aydap mevkiinde 70 metrelik uçurumun dibinde yakılmış halde bulundu. 11 Şubat'ta Aydıncık Köyü'nde Ercan Doğan'ın anahtarını üzerinde bıraktığı 07 UR 931 plakalı otomobil, evinin önünde park halindeyken kimliği henüz belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı.

Aracın çalınmasının ardından soruşturma başlatan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir balıkçının ihbarı üzerine otomobile ulaştı. Gazipaşa- Alanya eski yolu üzerinde Aydap mevkiindeki 70 metrelik uçurumda bulunan otomobilin yanmış olduğu görüldü. Jandarma ekipleri, araç sahibi Ercan Doğan'ı da olay yerine çağırarak aracı teşhis ettirdi. Jandarma zanlıları bulmak için soruşturmayı genişletti.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Araçtan

===

Deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

DEMRE Özel Anka İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 'deprem tatbikatı' gerçeği aratmadı. Demre Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen tatbikatta, önce öğrencilere, deprem konusunda eğitim verildi. Daha sonra yangın sirenlerinin çalmasıyla birlikte tatbikat başladı. Sınıfta sıraların altına girerek hayat üçgeni oluşturan öğrenciler, sirenler susana kadar bu şekilde bekledi.

Daha sonra öğrenciler tek sıra halinde sınıfları boşaltarak okul bahçesine çıktı. Hazırlanan senaryo gereği yaralanan bir öğrenciye sağlık ekipleri müdahale etti. İtfaiye ekipleri, daha sonra yaralı öğrenciyi kurtarmak için operasyon yaptı. Sınıfın penceresine uzatılan itfaiye merdiveniyle yaralı öğrenci Emir Karakulak kurtarıldı. Kurtarma operasyonu, öğrenciler tarafından alkışlandı. Okul müdürü Emin Değirmencioğlu, öğrencileri olası afetlere hazırlamak için tatbikatı yaptıklarını söyledi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Tatbikattan

Tarımın kalbi Finike'de atacak

BATI Akdeniz Fuarcılık ve Organizasyon Şirketi tarafından bu yıl 22'ncisi düzenlenecek Hasyurt Tarım Fuarı, 17-20 Nisan tarihleri arasında Mahmut Esen Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç, ilk yıllardan itibaren tarım sektörünün lider firmalarını aynı çatı altında buluşturan fuar organizasyonun bu yılda büyük ilgi göreceğini kaydetti.

Fuar hazırlıklarının sürdüğünü belirten Başkan Genç, Türkiye tarım üretiminin yüzde 10'nun Antalya'da gerçekleştirildiğini, bu nedenle fuarın giderek ilgi kazandığını vurguladı. Küçük bir alanda başlayan Hasyurt Tarım Fuarı'nın en istikrarlı ve başarılı organizasyonlardan biri haline geldiğine dikkat çeken Genç, "Üretici ile tüketicinin direkt temas halinde bulunduğu, en son teknoloji ve yeniliklerin sergilendiği bir fuara dönüşmüştü" dedi.

40 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Geçen yıl fuardaki 170 standın tamamının dolduğunu kaydeden Genç, "Geçtiğimiz yıl 86 yerli ve yabancı firmanın katılımıyla fuarı düzenledik. 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 30 bin metrekare alanda kurulan Hasyurt Tarım Fuarı'nı 40 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl ilginin daha fazla olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

YENİ TEKNOLOJİLER TANITILACAK

Başkan Genç, fuarda, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, sera, su ve sulama, gübre, zirai ilaç, tohum, fide, fidan ve bahçecilik, çiçekçilik ve ilgili teknolojiler, ekolojik tarım, çiftçilik ve seralara yönelik diğer ekipman ve hizmetler, bağcılık ve şarapçılık ile ilgili teknolojiler, bilişim ve sektörel yayınlar yer alacak.

90 FİRMA KATILACAK

Tarım Fuarı Stant Satış Sorumlusu Mehmet Ünal'da, 170 standın, 123'nün dolduğunu ifade ederek, 90 firmanın fuara katılmasını beklediklerini vurguladı. Bu yıl fuara 13 yeni firmanın katıldığını anlatan Ünal, hazırlıklar kapsamında 10 bin davetiyeyi bu hafta itibariyle göndermeye başladıklarını, ayrıca 30 bin el ilanı ve 3 bin afiş basıldığını kaydetti.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç ve geçtiğimiz yıl fuardan çekilen arşiv fotoğraf

===

Finike'de toplu sözleşme süreci başladı

FİNİKE'de, belediye işçilerini kapsayan toplu iş sözleşme görüşmeleri başladı. Belediye-İş Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Murat Barış, Sahilkent, Hasyurt, Turunçova ve Yeşilyurt belediyelerinde çalışan işçileri kapsayan toplu sözleşme görüşmelerine başladıklarını kaydetti. Belde belediye başkanlarıyla ilk görüşmeleri gerçekleştirdiklerini anlatan Barış, Finike Belediyesi'nde sorun yaşamamaları halinde Nisan ayında toplu sözleşme sevinci yaşayacaklarını söyledi.

FİNİKE BELEDİYESİ'NİN ONAYLAMASI GEREKİYOR

Büyükşehir Yasası nedeniyle belde belediyelerin tüzel kişiliğini kaybettiğini hatırlatan Barış, sözleşmelerin yürürlüğe girmesi için, beldelerin bağlanacakları belediyenin sözleşmeyi onaylanması gerektiğini vurguladı. 4 belde belediyesiyle yapılan toplu iş sözleşmesinin 100'ün üzerinde işçiyi kapsadığını anımsatan Barış, "Finike Belediyesi'nin sözleşmeyi onaylaması gerekiyor. Bütün işçiler adına görüşmelerin en sağlıklı şekilde yürümesini temenni ediyoruz" dedi.

Toplu iş sözleşmelerinin bir bakıma işçilerin anayasası olduğuna işaret eden Barış, Türk-İş'e bağlı faaliyetlerini sürdürdüklerini ve Antalya'da 45 belediyede örgütlü sendika olduklarını vurguladı. Yaklaşık 3 bin üyeleri de bulunduğunu hatırlatan Barış, Türkiye'de insanların emek örgütlenmelerinde sıkıntı yaşadığını, iş güvencesi olmadığını savundu.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Belediye-İş Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Murat Barış ve Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement