Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (3)

Foto.MURATPAŞA Belediyesi ile Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi'nin işbirliğinde Değirmenönü Sanat Merkezi'nde açılan heykel kursu, genç ve yetişkinlerin büyük ilgisini gördü.

18.04.2013 10:02

Foto: Kurdele kesilirken, sergi gezilirken, toplu ve sanatçılardan yakın plan görüntüler

===

Heykeller görücüye hazırlanıyor

MURATPAŞA Belediyesi ile Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi'nin işbirliğinde Değirmenönü Sanat Merkezi'nde açılan heykel kursu, genç ve yetişkinlerin büyük ilgisini gördü. Kursiyerler, çamura dönüştürdükleri killi topraktan, insan vücudunu oluşturan kol, bacak, ayak, baş ve gövde heykelleri yaparak, heykeltıraş olma yolunda ilk adımı attı. Kursiyerler, değişik objeler üzerinde çalışıp, alçı ve polyester kalıp dökmeyi de öğrendi. Kalıptan çıkan eserler tıraşlanıp son rötuşlar atıldıktan sonra da boyanarak renklendiriliyor. Dekoratif eserler, Mayıs ayı içinde açılacak sergide görücüye çıkarılacak.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Heykel çalışması yapılırken ve toplu görüntü

===

Sandıktan yansıyan eserler

ANTALYA Olgunlaşma Enstitüsü'nde 'Sandıktan Yansımalar' adı verilen el sanatları ve nakış çalışmalarından oluşan sergi açıldı. Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya'nın açılışını yaptığı sergide, enstitü öğürencilerinin el emeği, göz nuruyla ortaya çıkardığı el sanatları beğeniye sunuldu. Özenle hazırlanan serlerde, Türk işlemeciliğinin ölümsüz mor, narçiçeği kırmızısı, yeşil ve turkuaz renkleri kullanıldı. İşlenen nakışların, geleneksel çeyiz sandıklarında muhafaza edilen ve aile hazinesi olarak bilinen bir özelliğe sahip olduğu vurgulandı.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Açılış kurdelesi kesilirken, sergi gezilirken, eserler incelenirken ve toplu görüntü

===

Yediarıklar'dan muhteşem eserler

YEDİARIKLAR Sanat Grubu, sezonun ilk resim sergisini Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde açtı. 29 ressam, son çalışmalarından oluşan eserlerini beğeniye sundu. Serginin açılış konuşmasını, grubun lideri ressam Nuri Sezen yaptı. Sezen, Kızıltoprak Mahallesi'ndeki Yediarıklar Sitesi'nde oluşturdukları sanat merkezinde, resim sanatını sevdirmek, daha ileri boyutlara taşımak, Antalya'nın kültür-sanat yaşamına katkıda bulunmak için yoğun çaba gösterdiklerini belirtti. Sezen, "Çalışmalarımızı büyük bir şevk ve heyecanla sürdürüp, muhteşem eserler ortaya çıkarıyoruz" dedi.

Yediarıklar Sanat Grubu, ressamlar Aliye Eskioğlu, Aygün Turgut, Aysel Suvari, Ayşe Özgenç, Didar Büyükkara, Elif Atay, Elisabeth Kacı, Eser sadak, Gülderen Akar, Gülten Donmaz, Gülten Şenen, Hacer Kaplan, Hülya Güngör, Nadire Sönmez, Nedret Güven, Nihal Üçyıldız, Nuran Yılmaz, Nuri Sezen, Vabiha Kırçiçek, Sedat Cantürk, Serpil Kahar, Şebnem Gültekin, Şerife Özkaymak, Şevkiye Dıraz, Şule Kağnıcı, Türkan Esmer, Yüksel Turgay, Zafer Orhun ve Zeynep İnan'dan oluşuyor. Grup üyeleri, bir zamanlar Antalya'nın bahçelerini sulayan yedi arığın adını taşımaktan gurur duyduklarını söyledi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Sergiye katılan ressamların toplu ve tablo önünde yakın plan görüntüler

===

Othello veda ediyor

ANTALYA Devlet Tiyatrosu'nun (ADT) 9 Ocak'ta sahneye koyduğu ve her defasında izlenme rekorları kıran 'Othello' adlı oyun, bu akşam (Cuma) saat 20.00'de, yarın da saat 15.00'te son kez izlenecek. William Shakespeare'in ünlü eseri, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde bir araya gelecek tiyatro severlere veda edecek. Yönetmenliğini Malcolm Keith Kay'ın yaptığı oyunda, Selim Bayraktar, Sertel Uğur, Ali Meriç, Orkun Yılmaz, Meltem Gülenç ve Kader Gözpınar rol aldı.

Türkçeye Özdemir Nutku'nun çevirdiği eser, Venedikli zeki bir asker olan Othello'nun eşi Desdemona'nın, emir eri olan 'Lago' adındaki hırslı ve mevki düşkünü asker tarafından kandırılmasıyla başlıyor. Othello, Desdemona'yı boğarak öldürüyor, olayın ardından Lago'nun tüm sinsi planları ortaya çıkıyor. Görsel ve işitsel efektlerle tiyatro sahnesini seyirciler için büyülenme noktasına dönüştüren oyunda, kadın üzerindeki ataerkil yapının trajikomik hali sahneye yansıtılıyor.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyun sahnesinden görüntü

===

'Bir Yaz Gecesi Rüyası' bitiyor

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), geçen sezon ilk kez sahnelenen ve William Shakespeare'nin 'Bir Yaz Gecesi Rüyası' adlı muhteşem bale eserini, 20 Nisan Cumartesi akşamı sahneleyecek. Eseri kaçıranlar, 25 Nisan Perşembe akşamı da izleme şansı yakalayacak. Lale Balkan'ın sahneye koyduğu 'aşk' ve 'evlilik' temalı eser, sezon içinde bir daha tekrarlanmayacak. Muhteşem bir dans şöleniyle Antalyalıları bir kez daha büyüleyecek eserin koreografisi Mehmet Balkan'a ait.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Sahne görüntüleri

===

Atölyede 'ebru' heyecanı

EBRU sanatının uzman öğreticisi Mukadder Kavas, adını taşıyan 'Mukadder Kavas Ebru Sanatı Atölyesi'nde yetiştirdiği öğrencilerinin eserlerini, 25 Nisan Perşembe günü Artpark Galleriy'de sergileyecek. 24 ebru sevdalısının katılacağı sergiye 'Katre Katre Yürüyoruz Aşka' adı verildi. 'Boyanın suyla dansı' olarak bilinen ve unutulmaya yüz tutan asırlar öncesinin ebru sanatını Antalya'da sevdirerek yaşatma çabası gösteren Mukadder Kavas, "Ebruya özellikle kızlarımızın, kadınlarımızın büyük ilgi göstermesi beni oldukça umutlandırdı" dedi. Kavas, bir zamanlar Osmanlı saraylarını da süsleyen ebrunun artık evleri, işyerlerini süslediğine de dikkat çekti. Kavas, su yüzeyinde özel toz ve sıvı boyalarla oluşturulan rengarenk desenlerin kağıt, kumaş ve çeşitli objelerin üzerine aktarıldığını belirtirken, Antalyalıları muhteşem eserleri görmeye davet etti.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Atölye öğrencilerinin toplu görüntüsü

===

Beğenilen sergi uzatıldı

ANTALYA'nın usta fırçalarından ressam Hamdi Dicle, 'Mavera-1' (Görünen Alemin Ötesi) adlı 30'uncu kişisel resim sergisini 2000 Plaza Sanat Galerisi'nde açmıştı. Paris, Brüksel ve Cenevre'de de eserlerini sergileyen sanatçının, soyut figüratif olmayan bir tarzla yaklaşarak yaptığı resimler sanatseverlerin ilgisini görünce, serginin süresi uzatıldı. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in açılışını yaptığı sergi, 30 Nisan akşamına kadar gezilebilecek.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Sergiden görüntü

===

Kaya resimlerini Bodrum'da da sergiledi

ANTALYA'nın usta fırçalarından ressam Cemalettin Timur, antik çağlarda kayalar üzerine kazılmış resimleri tuvallerine aktarıp, önce Antalya Müzesi'nde, daha sonra Bodrum'da sergiledi. Bodrumlu sanatseverler, Timur'un kaya resimlerini hayranlıkla inceledi. Alışılmışın dışına çıkıp, resim sanatında farklılık yaratan Timur, Orta Asya'dan başlayıp, Kızılderililere kadar uzanan kaya resmi sanatını tuvallerinde yaşatmaya kararlı.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Cemalettin Timur'un tablo önünde

===

Dünyaca ünlü kemancı Antalya'da

ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), bu akşam (Cuma) dünyaca ünlü keman sanatçısı Stefan Milenkovich'i konuk edecek. Antalyalılara muhteşem bir keman dinletisi sunacak olan Milenkovich'e, ADSO'nun 100 sanatçıdan oluşan orkestrası eşlik edecek. Büyük ilgi görmesi beklenen konseri, şef Vojciech Rodek yönetecek. Tüm dünyada sıradışı sanatçılığı ile dikkat çeken Milenkovich, 10 yaşındayken ABD Başkanı Ronald Reagan'ın huzuruna çıkıp keman çalmış. Milenkovich, bu şovdan sonra Mikhail Gorbachov ve Papa II. John Paul'un da konuğu olmuş. ADSO Müdürü İbrahim Sezer, "Antalyalılara, senfoni müziğini sevdirme çabasındayız" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Stefan Milenkovich'in keman çalarken ve ADSO orkestrasının görüntüsü

========

SERGİLER

========

AYDIN KANZA SANAT GALERİSİ

Yediarıklar Sanat Grubu resim sergisi………………………………………15-21 Nisan

2000 PLAZA SANAT GALERİSİ

Hamdi Dicle'nin resim sergisi…………………………………………15 Mart-30 Nisan

ANSAN

'Herşeye Dair Grubu' resim sergisi…………………………………………13-21 Nisan

ANTALYA MÜZESİ

Carel Kallenbach'ın grafik sanatları sergisi…………………………………11-20 Nisan

AKHEM seramik, rölyef, ebru, takı sergisi…………………………………16-21 Nisan

ARTPARK GALLERY

Hülya Topaktaş'ın resim sergisi……………………………………………..11-25 Nisan

Mukadder Kavas Ebru Sanat Atölyesi sergisi…………………………25 Nisan-8 Mayıs

FİKRET OTYAM SANAT GALERİSİ

Hüseyin Zeray'ın resim sergisi……………………………………………….9-30 Nisan

YENİMAHALLE KÜLTÜR MERKEZİ

Gökçe Pehlivanoğlu'nun fotoğraf sergisi……………………………26 Nisan-9 Mayıs

============

OPERA - BALE

============

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESİ

Bir Yaz Gecesi Rüyası (Bale)……………………………………………...…20-25 Nisan

Çocuk Balesi……………………………………………………………………..21 Nisan

Piyanolu Konseri…………………………………………………………………22 Nisan

Uyuyan Güzel (Çocuk müzikali)…………………………………………………23 Nisan

Haydi Çocuklar Operaya…………………………………………………………26 Nisan

Umut (Bale)………………………………………………………………………29 Nisan

=======

TİYATRO

=======

ANTALYA DEVLET TİYATROSU

(Haşim İşcan Kültür Merkezi)

Şahmeran Hikayesi (Çocuk oyunu)……………………………………23-24-25-26 Nisan

Othello………………………………………………………………………...19-20 Nisan

Toros Canavarı………………………………………………………....…24-25-27 Nisan

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TİYATROSU

Sihirli Oyun (Çocuk oyunu)…………………………………………………..20-27 Nisan

Anam Bacım Avradım………………………………………………....19-20-26-27 Nisan

Bir Orman Masalı (Çocuk oyunu)……………………………………………..…24 Nisan

KIRMIZI KALEM TİYATRO

(Kırmızı Kalem Cep Tiyatro)

3.Sayfa……………………………………………………………..……..(Her Çarşamba)

======

KONSER

======

DEVLET SENFONİ ORKESTRASI (AKM)

Stefan Milenkovich (keman), Wojciech Rodek (şef).…………………………19 Nisan

AKM

Bakırköy belediyesi Evrensel Müzik Topluluğu Konseri……………………...20 Nisan

İsmail Baha Sürelsan Çocuk Korosu Konseri…………………………………23 Nisan

MURATPAŞA BELEDİYESİ KÜLTÜR SALONU

Emekli Subaylar Derneği TSM Konseri……………………………………….28 Nisan

==============

ŞİİR DİNLETİSİ

==============

BEACHPARK NO 13

Dolunayda Şiir Dinletisi………………………………………………………27 Nisan - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement