Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ISPARTA Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) tarafından 'Isparta Ev Ekmeği' için coğrafi işaret tescili başvurusunda bulunuldu.

05.02.2013 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Ziyaret fotosu

===

Isparta Ev Ekmeği tescilleniyor

ISPARTA Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) tarafından 'Isparta Ev Ekmeği' için coğrafi işaret tescili başvurusunda bulunuldu. ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, 'Isparta Ev Ekmeği' için coğrafi işaret tescili için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurduklarını kaydetti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 'un tebliğ' ve 'Ekmek ve Ekmek çeşitleri Tebliği'nin yayınlandığına dikkati çeken Kaçıkoç, yıllardır Isparta'da üretilen 'Isparta Ev Ekmeği'nin bakanlığın yayımladığı ölçülerle ile aynı standartlarda olduğunu vurguladı.

Başkan Kaçıkoç, Isparta'nın geleneksel değeri olan ev ekmeğine sahip çıktıklarını, bir ay içinde tescil işleminin tamamlanmasını beklediklerine bildirdi. Isparta Ev Ekmeği'nde birçok ayırt edici özelliğin bulunduğunu vurgulayan Başkan Kaçıkoç, "Buğday mineral ve vitaminler açısından zengin bir besindir. Ancak bu mineral ve vitaminlerin büyük bir kısmı kabukta bulunmaktadır. Fabrikalarda un, öğütülme esnasında kepeğin büyük bir kısmı ayrılmaktadır. Un ne kadar beyazlatılırsa besleyici özelliğini de o kadar yitirir" dedi.

Isparta ekmeğinde kepek oranı yüksek unlar kullanıldığı için besleyicilik oranının yüksek olduğuna işaret eden Başkan Kaçokoç, "Isparta ekmeği bu nedenle sağlıklıdır. Beyaz ekmeklerde kullanılan unun kepek miktarı Isparta Ev Ekmeğinde kullanılan una göre oldukça düşüktür. Isparta Ev Ekmeğinde kullanılan maya doğaldır. Ticari mayalar oldukça az, katkı maddeleri ise hiç kullanılmadığı için lezzetlidir. Dayanma süresi uzun olduğundan dolayı geç bayatlamaktadır" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Fırından foto, Hasan Hüseyin Kaçıkoç

===

Ak Parti seçim atmosferine girdi

Toplantının açılışında konuşan İl Başkanı İbrahim Ekici "Ak parti olarak güven tazeleyerek her seçimde oylarımızı artırdık. Demokratikleşme süreci hızlandı, insan hakları çıtası yükseldi, geçmişin korkuları ile yüzleşen bir Türkiye var" dedi.

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ise 2004 yılından bu yana Belediye'nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Burdur Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım ise "Yerel yönetimlerle kadrolarımız milletimizin sevgisini, saygısını, gönlünü kazandı ve bugünkü AK Parti iktidarlarımıza ulaştık. Bizim yerel yönetimlerle ilgili politikalarımızın temelinde insana, millete hizmet var. Asla ayrışma, ötekileştirme yer almıyor. Bu çalışma temposunu Burdur'da büyük bir özveriyle gerçekleştiriyoruz. Biz de asla ben yer almıyor, biz öne çıkıyor" diye konuştu.

Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise "Önümüzdeki süreçte arka arkaya seçimlere gideceğiz. Türkiye'de seçimler ikiye ayrılıyor. Birisi dönüşüm, diğeri ise sonuç alma seçimleridir. Dönüşüm seçimlerinde halkın iradesi tam manasıyla sandığa yansıyor" dedi. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Toplantıdan

===

SDÜ'nün talebi meclisi gerdi

ISPARTA'da Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Sümerbank tarafından eğitim amaçlı kullanılmak şartıyla kendilerine tahsis edilen 8400 metrekarelik arsanın, konut alanına dönüştürülmesi için imar düzenlemesi talebiyle Isparta Belediyesi'ne başvurdu. SDÜ yönetimi, arsayı kiralaya verdiği TED Koleji'ne alanı satın almalarını ya da kira kontratının sonunda tahliye etmelerini istedi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun, TED Isparta Koleji'nin kullanımındaki üniversiteye ait arsada imar düzenlemesi istemesi Isparta Belediye Meclisi'nin Şubat ayı oturumunda ele alındı. SDÜ yönetimi, arsada 2 ayrı imar düzenlemesi talebinde bulundu. Kurtuluş Mahallesi'ndeki alanın konut alanına dönüştürülmesini talep eden SDÜ yönetimi, kampüs hattındaki alanın ise akaryakıt istasyonu alanı olarak düzenlenmesini istedi.

SDÜ'nün 2 talebi meclisin imar planı değişiklikleri konulu bölümünün 17 ve 18'inci maddesinde yer aldı. SDÜ'nün talebi, incelenmesi için imar komisyonuna havale edildi. Üniversitenin taleplerini Belediye bağımsız meclis üyesi Seyfettin Kalem eleştirdi. Her 2 konunun komisyona havale edilmesinin eğitim adına hakaret olduğunu belirten Kalem, SDÜ Rektörü Prof.Dr.Hasan İbicioğlu'na, "Senin görevin mi Rektör bey?" diye sordu.

'REKTÖR BEY NE YAPMAK İSTİYORSA'

Üniversitenin işini gücü bırakıp ticaretle uğraştığına dikkati çeken Kalem, "Daha önce konutlarla alakalı TOKİ kanalıyla yapılacak bir yer tahsisi istenmişti. Eğitim alanı olarak istimlak edilen yerler yine konut alanına çevrilmek istendi. Rektör bey ne yapmak istiyor anlamadık. Bu taleplerin komisyona havale edilmesini meclisimize hakaret olarak görürüm. Burada hizmet veren TED Koleji'nin yerinden çıkarılması eğitim açısından doğru değil" diye konuştu.

USUL YÖNÜNDE HAVALE ETTİLER

MHP'li Belediye Meclis Üyesi Uğur Bestelci'de Kalem'in sözlerine tamamen katıldığını ancak bu maddenin usulen komisyona gitmesi gerektiğini söyledi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise eğitim kurumunun bulunduğu bir yerin konut sahasına açılması fikrinin mecliste kabul görme ihtimalinin çok zayıf olduğunu söyledi. Uzun süren tartışmaların ardından SDÜ'nün imar değişikliği talebi incelenmek üzere imar komisyonuna gönderildi. Konu komisyonda görüşüldükten sonra yeniden meclise gündemine gelecek.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foot: Seyfettin Kalem, Rektör Hasan İbicioğlu, Meclis üyeleri, TED Kolejinden eğitim fotosu

---KUTU---

EĞİTİM AMAÇLI TAHSİS EDİLMİŞTİ

Sümerbank AŞ.'ye ait kamu arsası 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in girişimiyle SDÜ'ye devredildi. Arsanın tahsisinden sonra bu alan üzerinden Diş Hekimliği Fakültesi kuruldu ve uzun süre hem eğitim hem de sağlık hizmetleri için kullanıldı. Diş Hekimliği Fakültesi'nin kampüs içerisine taşınmasından sonra boşalan arsa TED Koleji'ne kiralandı. 2001 yılından beri TED Koleji tarafından kullanılan arsa için SDÜ ile sözleşme yapıldı. İlkokul, ortaokul ve lise bölümleri bulunan TED Koleji'nde 500 öğrenci eğitim görüyor. Kolejin SDÜ ile yaptığı kira sözleşmesi 2 yıl sonra tamamlanacak.

===

Alanya'da 7 bin öğrenci açıktan okuyacak

ALANYA'da yaklaşık 7 bin açık ortaokul ve lise öğrencisini ilgilendiren 'yeni kayıt ve kayıt yenileme' işlemi bu yıl İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından yapılacak. Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Coşkunsu, geçen yıl okullarda yapılan kayıt kabul, veri girişi ve diğer işlemlerinin, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün 28 Aralık 2012 tarihinde yayınladığı genelge ile Halk Eğitimi Merkezleri ve Mesleki Eğitim Merkezleri'ne devredildiğini söyledi.

Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nin yüz yüze eğitimlerinin ilgili örgün eğitim kurumlarında yapılması nedeniyle, işlemlerin ilgili meslek liselerinde ve İmam-Hatip Liseleri'nde yapılmaya devam edeceğini belirten Coşkunsu, "Açık Ortaokul Bilgi Sistemi'ndeki 'yeni kayıt ve kayıt yenileme' ekranları ortaokullara kapatıldı. Ancak açık öğretimde kayıtlı tüm öğrencilerin dosyalarının nakil sürecinin devam etmesi nedeniyle, 'yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri' dışındaki ekranlar okullara açık kalacak ve işlemler sonlandırılıncaya kadar devam edecekler" dedi.

Açık Ortaokul kayıtları 1 Mart'a kadar, Açık Lise kayıtları ise 8 Şubat tarihine kadar devam edecek.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Mustafa Coşkunsu

===

Kadın çiftçiler yarışıyor

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nın Demre elemeleri yapıldı. Beymelek Belediyesi Karabibik Kültür Salonu'nda yapılan yarışmayı Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Demre Jandarma Komutanı Üsteğmen Hasan Erdoğan, Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Şahin ve yaklaşık 150 kişi izledi.

Yarışmanın jüri üyeliklerini Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Ulvi Büyüksoy, ziraat mühendisleri Menderes Kasap, Bekir Rüzgar ve Mustafa Katırlı yaptı. Yarışmanın Demre ayağında 5 kadın çiftçi yarıştı. Yarışma başlamadan önce Ziraat Mühendisi Ali Toprak, bağlama eşliğinde mini bir halk müziği konseri verdi.

15 sorunun sorulduğu yarışmada, 15 sorunun 12'sini doğru yanıtlayan Çevreli Köyü'nden Ümmü Gülsüm Çalışkan 120 puanla birinci oldu. Çalışkan, Antalya'da yapılacak il finalinde Demre'yi temsil edecek. Yarışmaya katılan kadın çiftçilere sertifika ve çeşitli hediyeler verildi. Yarışmanın ardından konuşan Kaymakam Karaman, kadınların yarıştığı yarışmada izleyici bulunmamasının üzücü olduğunu söyledi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Yarışmadan

===

Alanya'da '3 Bant Bilardo Turnuvası' başladı

ANTALYA Bilardo Spor Kulübü Sporcusu ve Bilardo Antrenörü Baybora Özdemir ile Fuat Çakar'ın organize ettiği '1'inci Alanya 3 Bant Bilardo Turnuvası' 27 sporcunun katılımıyla başladı. Turnuvanın organizatörlerinden Baybora Özdemir, uzun bir aradan sonra Alanya'da ilk kez bilardo turnuvası düzenlendiğini belirterek, "Turnuva pazar günü oynanacak final maçıyla sona erecek" dedi.

Fuat Çakar ise, "Sponsorluk anlamında gerekli desteği bulamıyoruz. Bu gibi turnuvalar sayesinde sesimizi duyurmak istiyoruz. Alanya'da kulüp olmadığı için kendi imkanlarımızla Türkiye ve dünya şampiyonalarına katılıyoruz" diye konuştu. Öztekin Bilardo Salonu'nda Deniz Optik sponsorluğunda düzenlenen turnuva sonunda ilk 4 sırada yer alan sporcular plaket ve çeşitli hediyeler kazanacak.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Baybora Özdemir ve Fuat Çakar'ın fotoları

===

GÜNLÜ

2 gün kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı noktalarında 2 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Bugün (çarşamba) 09.00-13.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Saklıkent, Geyikbayırı, Çağlarca, Korkuteli Güzle Köyü, Çakırlar, Kadıahmetoğlulları ve civarı elektriksiz kalacak.

Yarın 08.30 ile 16.30 saatlerindeki kesintiden Güzeloba Mahallesi 2213, 2214, 2215 sokaklar, Yalı Caddesi, Rauf Denktaş Caddesi, Havaalanı Caddesi'nin bir kısmı, Çağlayan ve Güzeloluk mahallelerinin bir kısmı, Arzum Sitesi, 08.00-16.00'daki bir başka kesintiden ise Karaöz Beldesi, Kargı Köyü ve civarı etkilenecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement