Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

KUMLUCA'da yaşamını yatağa bağlı olarak sürdüren yaşlı kadına, Kumluca Belediyesi tarafından tam donanımlı ortopedik yatak hediye edildi.

16.01.2013 17:34

Fotosuz

===

yaşlı kadına ortopedik yatak

KUMLUCA'da yaşamını yatağa bağlı olarak sürdüren yaşlı kadına, Kumluca Belediyesi tarafından tam donanımlı ortopedik yatak hediye edildi. Kum Mahallesi Papatya Sokak'taki oğlunun evinde yaşamını yatağa mahkum sürdüren 94 yaşındaki Alime Sarı'nın yardımına Kumluca Belediyesi koştu. Yaşlılık sebebiyle yatağından hareket edemeyen Alime ninenin en çok ihtiyacı olan tam donanımlı ortopedik yatak, Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Songur tarafından yaşlı kadının oğlu Osman Sarı'ya teslim edildi.

Başkan Yardımcısı Songur, "Belediye olarak sosyal yardımlar ünitesi kapsamında hasta, engelli ya da ihtiyaç sahibi kişilerin ihtiyaç taleplerini değerlendiriyor ve engellerin ortadan kalkmasına yardımcı oluyoruz. 94 yaşındaki Alime ninemiz yaşlılık sebebiyle yerinden hareket edemiyordu. Dolayısıyla birçok ihtiyacını da kendisi gideremiyordu. Ailesiyle yaptığımız görüşmede tam donanımlı ortopedik yatak ihtiyacı olduğunu bildirdiler. Biz de kendisine ihtiyacı olan yatağı temin ettik" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Mustafa Songur ve aile fertleri

===

Kumluca CHP'den elektrik kesintisine tepki

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Kumluca İlçe Başkanı Arif Kocacık, ilçede yaşanan elektrik kesintilerinin çözümü için AKEDAŞ'ı ve Kumluca Belediyesi'ni bir araya gelip acil olarak gerekli önlemleri almaya davet etti. CHP İlçe Başkanı Arif Kocacık, parti binasında ilçe yöneticileri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında ilçe genelinde hafif bir yağmur yağmasında veya rüzgar esmesinde dahi Kumluca'nın karanlığa büründüğü belirtilerek, bu sorunun çözümü için Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Kumluca Belediyesini bir araya gelip çok acil olarak gerekli önlemleri almaya davet etti.

Arif Kocacık, ilçe halkının büyük bölümünün seracılıkla geçimini sağladığı belirterek, hava sıcaklığının düştüğü bu günlerde gece sabahlara kadar don bekleyen ve ürettiği sebzeye gözü gibi bakan, bir çocuk şefkati ile yetiştiren bölge çiftçilerinin elektrik kesintisinden etkilendiği söyledi. Yaşanan sıkıntının çoğu trafoların yetersiz olmasından ve güçlendirme çalışmalarının yapılmamasından, elektrik kablolarının yer altına alınamamasından kaynaklı olduğunu belirten Kocacık, şöyle devam etti;

"Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın, seçim beyannamesinde yazan Kent Bilgi Sistemini AKEDAŞ ile işbirliği yaparak gerçekleştirmesini istiyoruz. Bu sistemle hangi mahallede, hangi sokakta ne kadar yetersiz trafonun olduğu, hangi elektrik hatlarının yer artına alınmasını gerektiği ortaya çıkacaktır. Bu çalışma yapılırken çiftçilerimizin yağmurlama sistemini kullanacağını hesap edilmesi gerekmektedir. Bu suretle Kumluca Belediyesi hangi mahalleye ve sokağa ne kadar trafo gerektiğini görecek ve bu alanlarda gerekli kamulaştırmaları veya imar tadilatıyla trafo bölgelerini belirlemesi de sağlanmış olacaktır."

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Kocacık ve CHP ilçe yöneticileri

===

Manavgat Irmağı kıyısı düzenleniyor

MANAVGAT Belediyesi, 3 etapta ırmak kıyısı peyzaj çalışmalarını tamamladoktan sonra, Çevreyolu- Rauf Denktaş Köprüsü arasında kalan ırmak kıyı bandında düzenleme çalışmalarına başladı. Yürüyüş yolları birleştiğinde, kent merkezi Herford Caddesi üzerinden Titreyengöl'e bağlanacak. Büyük Irmak Kıyısı Peyzaj Projeleri kapsamında Yukarıpazarcı, Yukarıhisar ve Aşağıhisar'da çalışmalarını tamamlayarak halkın kullanımına açan Manavgat Belediyesi, şimdi de Irmak kıyısının Eskihisar ve Zindan Mevki'nde kalan bölümünde düzenleme çalışmalarına başladı.

HERFORD'DAKİ YÜRÜYÜŞ YOLUNA BAĞLANACAK

Projedeki yürüyüş bandı, Titreyengöl turizm bölgesi ile ana bağlantıyı sağlayan Herford Caddesi'ndeki yürüyüş bandı ile bütünleştirilecek. Eskihisar-Zindan ırmak kıyısı peyzaj çalışması ile şehir içinden Titreyengöl Mevki'ne yaya akışının aralıksız sağlanması hedefleniyor. En kısa sürede tamamlanması hedeflenen çalışmalar kapsamında yürüyüş yolu bordürleri belediye ekiplerince süratle döşenirken, peyzaj çalışmaları da beraberinde yürütülüyor. Projede yürüyüş yolu, bisiklet yolu, spor aletleri, çocuk oyun alanları, su gösterileri ve dinlenme alanları yer alacak.

KENT MERKEZİ DENİZE BAĞLANIYOR

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, başlanan çalışmayla kent merkezinin yürüyüş yolu ile Herford Caddesi üzerinden Titreyengöl turizm merkezine bağlanacağını vurguladı. Sözen, "Görev süremiz yettiğince ırmak kıyılarını tamamen kentle bütünleştirmeye çalışacağız. Başladığımız bu çalışma ile de turizm merkezi en kısa yürüyüş yolundan kent merkezine bağlanacak. Önümüzde günlerde Aşağıpazarcı ırmak Kıyısı peyzaj projemizi başlatacağız. Halkımızın da çalışmalardan memnun olduğunu görmek bizi daha mutlu ediyor. Çalışmalarımızı canla sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

MANAVGAT, (DHA)

Foto: Çalışmalardan

===

Köylülere organ bağışı eğitimi

BURDUR İl Sağlık Müdürlüğü ile Devlet Hastanesi Organ Bağış Koordinatörlüğü yetkileri tarafından, merkeze bağlı Karakent köyünde organ bağışı eğitimi verildi. Eğitimde, İl Sağlık Müdürlüğü Organ Nakil Koordinatörü Azime Arısoy ve Burdur Devlet Hastanesi Organ ve Nakil Koordinatörü Aysel Karaçam tarafından organ bağışını önemi ve dini yönü anlatıldı. İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü M. Faruk Ozan, eğitimin başında yaptığı konuşmada, organ bağışıyla kurtarılacak çok sayıda hasta olduğunu söyledi.

Bir süre sonra, sağlıklı insanların da hastalanarak, organ bağışına ihtiyaç duyabileceklerinin altını çizen Ozan, "Organ bağışının önemini, sadece başımıza geldiği zaman biliyoruz ama bu sürekli olabilecek bir hadise, herkesin başına gelebilir. İl Sağlık Müdürlüğü olarak, biz bu konuya çok önemsiyoruz" dedi. Daha sonra, Organ ve Nakil Koordinatörü Aysel Karaçam, organ bağışının önemi hakkında, Kuran Kursundaki kadınlara bilgi verdi.

Karaçam, 2012 yılında Devlet Hastanesi Organ ve Nakil Koordinatörlüğü olarak 41 kişiye, Sağlık Müdürlüğü Organ Nakil Koordinatörü Azime Arısoy ise Burdur merkezde 213, ilçelerde ise 68 olmak üzere toplam 332 kişiye organ bağış kartı verdiklerini söyledi. Eğitimin sonunda, köylü kadınlardan 28'i organlarını bağışlayarak, bağış yaptıklarına ilişkin kartları aldı.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Bağış imzalayanlar

===

Manavgat Sosyal Güvenlik Merkezinden Akseki'de öğrencilere Kitap ve CD

MANAVGAT Sosyal Güvenlik Merkezi ilköğretim çağındaki çocuklarda sosyal güvenlik bilinci oluşturması amacıyla hazırlanan 'Güven ve Yarışçı Çocuklar' isimli kitap ve animasyon filmini içeren CD'lerin okullara dağıtılması için Akseki İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı'ya teslim etti. Manavgat Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Ali Duru, Sosyal Güvenlik Kurumu ve 5510 sayılı yasa ile getirilen yenilikleri anlattı.

Vatandaş memnuniyetinin kendileri için çok önemli olduğunu anlatan Ali Duru, amaçlarının hizmetlerini hızlı, güvenilir ve güler yüzle yerine getirmek olduğunu belirtti. Akseki İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı da, proje için Sosyal Güvenlik Kurumu'na teşekkür etti. Bağcı, sosyal güvenliğin önemine değinerek kitap ve CD'leri öğrencilere dağıtacaklarını, okumaları ve izlemeleri konusunda öğrencilere öğütte bulunacaklarını söyledi.

AKSEKİ, (DHA)

Foto: Kitapların tesliminden

===

Finike'de, kadın sığınma ve kimsesizler evi yapılacak

FİNİKE Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, ilçede şiddete maruz kalan kadınlara yönelik ve yardıma muhtaç kimsesizler için kadın sığınma ve kimsesizler evi projesinin hazırlandığını, binanın 3-4 aylık sürede tamamlanacağını söyledi. Son yıllarda ülke gündemine yansıyan kadınlara yönelik şiddetin arttığını dile getiren Dülgeroğlu, Emniyet Müdürlüğü'nden alınan verilere göre çok sayıda olmasa da ilçede de bu yönde sıkıntıların yaşandığına dikkat çekti. İlçede yaşayan kimsesizlere de sahip çıkmak istediklerini kaydeden Başkan Dülgeroğlu, şöyle konuştu:

"İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden aldığımız verilere göre ender de olsa kadına yönelik şiddet uygulanıyor. Dolayısıyla bu yönde önlem almak istedik. Ayrıca ilçemizde az sayıda kimsesiz, bakıma muhtaç ve herhangi bir geliri olmayan yaşlı insanlarımız var. Bu düşünceden yola çıkarak bir proje hazırladık. Proje ihalesi bu hafta gerçekleştirilecek. Yerimiz hazırdı zaten. Önümüzdeki Nisan ayında projenin tamamlanması hedefleniyor."

Kadın sığınma ve kimsesizler evinin ilçe merkezindeki Sanayi Sitesi'nin arkasında inşa edileceğini belirten Dülgeroğlu, 25-30'ar metrekarelik 8 evin proje maliyetinin iç donanımıyla birlikte yaklaşık 160 bin TL olduğunu anlattı. Dülgeroğlu, "İlk etapta 8 adet yapılacak evler tek katlı olacak. Proje tek kişinin ya da karı kocanın hayatını devam ettirebileceği 25 ve 30 metre kare büyüklüğünde, içinde banyosu tuvaleti mutfağı olan 1+1 olarak hazırlandı" dedi.

Projenin tamamının 220 metre kareden oluştuğunu vurgulayan Dülgeroğlu, evlerin klimalı ve eşyalı olacağını belirterek, özellikle şiddete uğrayan kadınlara yönelik hazırlanan proje çerçevesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ile iletişim halinde olacaklarını söyledi. Dülgeroğlu, ayrıca ilçede yaşayan yaşlı ve kimsesizlerin evlerine yemek gönderildiğini, kadın sığınma ve kimsesizler evi hayata geçirildikten sonra ihtiyaç olması halinde benzer bir uygulama yapılabileceğini kaydetti.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Başkan Dülgeroğlu projeyi gösteriyor - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement