Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Antalya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, Altar Tunçkol'dan boşalan antrenörlük koltuğuna Timuçin Meriç'i getirdi.

18.02.2013 16:14

Foto: Yönetim fotosu

===

Yeni koç Timuçin Meriç

Antalya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, Altar Tunçkol'dan boşalan antrenörlük koltuğuna Timuçin Meriç'i getirdi.

ANTALYA Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, Türk Telekom'un antrenörlük görevinden ayrılan Timuçin Meriç ile anlaştı. Büyükşehir Belediyesi Basketbol Kulübü Başkanı Recep Tokgöz, yeni koç Meriç ile sezon sonuna kadar kendisini turuncu mavili yapan sözleşmeyi imzaladı. Başkan Tokgöz, "Bundan sonraki maçlarda takımın başında Timuçin Meriç hocamız olacak. Ligde aldığımız son galibiyet ile iyi bir moral yakaladık. Yeni hocamızla bu galibiyetlere devam edeceğiz. Antalya için hayırlı olsunö dedi.

HER MAÇ FİNAL HAVASINDA

Yeni koç Timuçin Meriç ise zor bir görev devraldığını belirterek, "Hiçbir zaman sorumluluk almaktan çekinmedim. Oyunculara ve yönetime güveniyorum. Antalya Büyükşehir ligde kalacaktır. Elimden gelen her şeyi ortaya koyarak, bundan sonraki mücadelemize devam edeceğiz. Hiçbir maçta rakip seçmeden, her maçı final havasında oynayacağız. Bana güvenerek bu göreve getirenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Recep Tokgöz ile Timuçin Meriç

===

'Finike'deki katliamı durdurun'

TÜRKİYE Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şubesi Başkanı Hediye Gündüz, Finike'de doğa katliamına neden olan mermer ocaklarının çalışmalarını durdurması için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na, çağrıda bulundu. Finike'de sedir ve çam ağaçlarının kesilmeye devam ettiğini, sit alanında taş ocaklarının çalıştığını kaydeden Gündüz, kıyıma neden olan Maden Yasası'nın da değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Finike'deki maden ocaklarının çalışmalarını durdurması için talimat vermesi gerektiğini anlatan Gündüz, Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberlik Kanunun 15'inci maddesine dikkat çekerek 'yasanın 'e' bendindeki hükmüne göre ormanların, maden işletmeciliğine feda edildiğini kaydetti.

Kentlerdeki doğal güzelliklerin olduğu alanlarda, doğal ve arkeolojik sit alanlarında 4 yıldır devam eden ocak talanına hiçbir tepki gösterilmediğinden yakınan Gündüz, " Türkiye'de maden arama ruhsatı alan 82 yabancı ortaklı şirketin bulunduğu ve bu şirketlerin isimlerini vermiştir. Bu açıklama da gösteriyor ki ülkemizin zenginlikleri yabancı firmalarca değerlendirilmekte. Bu değerlendirmenin ülke yararına olduğu söylenebilir mi? Yabancı firmalardan, faaliyetlerinin ülke çıkarlarına göre düzenlemeleri beklenebilir mi? Kısaca ülke kaynaklarını sömürmemesi istenebilir mi?" diye konuştu.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Hediye Gündüz, Finike orman alanı

===

CHP'den taş ocağı tepkisi

CUMHURİYET Halk Partisi Finike İlçe Başkanı Reşat Eker, Alacadağ Köyü, Kızılcık Yaylası'ndaki taş ocaklarının doğaya ve insan sağlığına verdiği zararın Türkiye'nin gündemine oturduğunu ancak yerel yönetimin sessiz kaldığını söyledi. Başkan Eker, Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Necati Bahçeci'den konuyla ilgili bir açıklama gelmediğini belirtti.

Başkan Dülgeroğlu'nun konuşmalarında Finike portakalını hep ön planda tuttuğuna değinen Başkan Eker, narenciye bahçelerine zarar veren taş ocakları nedeniyle Başkan Dülgeroğlu'nu sesiz kalmakla suçladı. Başkan Dülgeroğlu'nun 'Tarım arazilerini imara açmadım, portakal bahçelerini korudum, bu zamana kadar yaptığım en önemli çalışmadır' sözleriyle övündüğünü hatırlatan Başkan Eker, "Yöre insanına doğayı ve Finike portakalını önemsediği mesajını veriyor. Finike Belediyesi'nin amblemi de portakaldır. Şimdi neden suskun olduğunu kamuoyu ve biz merak ediyoruz" diye konuştu.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Başkan Eker

===

Yaralı köpeği hayvanseverler sahiplendi

ALANYA'da plakası tespit edilemeyen bir kamyonetin çarptığı sokak köpeği vatandaşlar tarafından götürüldüğü veteriner kliniğinde tedavi edildi. Cikcilli Beldesi'nde yol kenarında yatan 3 aylık sokak köpeğine plakası tespit edilemeyen bir kamyonet çarptı. Hayvansever Raşit Özçelik ve kızı Hatice Zehra Özçelik yaralı köpeği veteriner kliniğine götürdü.

Ayağından yaralanan köpeğe Bremen's Veteriner Kliniği'nde veteriner hekim Tezcan Uysal tarafından müdahale edildi. Şoka giren köpeğe iğne yapılarak sakinleştirildi, yaraları pansuman edildi. Yaralı köpek tedavisinin ardından Raşit Özçelik ve kızı tarafından Cikcilli Beldesi'ne götürüldü.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Köpeğin tedavi edilmesinde- Raşis ve Hatice Özçelik'İn köpekle fotosu

===

Kemerliler kan çadırına koştu

BATI Akdeniz Antalya Bölge Kan Merkezi'nin yürüttüğü kan bağısı kampanyası kapsamında Kemer'de bağış çadırı kuruldu. 'Akdeniz Anemisi' olarak bilinen talasemili çocuk hastalara ve hastanelerdeki kan ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla kan bağışı kampanyası düzenleyen Batı Akdeniz Antalya Bölge Kan Merkezi, her pazartesi Kemer'de stand kuruyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda kan bağışı çadırı kuran Kızılay, kan vermek isteyen gönüllüleri önce kısa bir muayeneden geçiriyor. Daha sonra form dolduran gönüllü, sağlık ekibi nezaretinde kan veriyor. Batı Akdeniz Antalya Bölge Kan Merkezi'nden Dr. Afet Alizade Açıl, çadırda 4 personelin görev yaptığını belirterek, geçen hafta Kemer'de 51 ünite kan topladıklarını söyledi.

Kemer halkının kan bağışı konusunda çok duyarlı olduğunu anlatan Dr. Açıl, Antalya'da nüfusuna göre en fazla kan bağışında bulunan ilçenin Kemer olduğunu vurguladı. Dr. Açıl, desteklerinden dolayı Kemer Belediyesi'ne ve gönüllülere teşekkür etti.18-65 yaş arasından sağlık her bireyin kan bağışında bulunabileceğini belirten Dr. Açıl, "Aç, uykusuz ve 50 kilonun altındaki gönüllülerden kan almıyoruz. Yapılan kısa bir muayene sonrası herhangi bir sıkıntısı olmayan gönüllüler, kan verebiliyor" dedi.ü

KRİTİK BÖLGEDEYİZ

Öncelikle talasemili çocuklar için kan topladıklarını anlatan Dr. Açıl, "Kritik bir bölgedeyiz. Daha fazla destek verilmesini bekliyoruz. Talasemili hastalığı olan çocuklar kan bekliyor. Hastanelerin ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Ayrıca ameliyat olanlar ve kanser hastaları için de kan topluyoruz. Kemer bu konuda çok duyarlı ve o potansiyel burada var. Her zaman daha fazla kana ihtiyacımız oluyor" diye konuştu.

Saffet YENİGÜN/KEMER (DHA)

Foto: Kan verenlerin fotosu

===

Çanakkale Eserleri Müzesi Alanya'da

ATATÜRK'ün Alanya'ya gelişinin 78'nci yıl dönümü anısına Alanya Gazeteciler Cemiyeti(AGC) tarafından gezici 'Çanakkale Savaş Eserleri Müzesi' ilçeye getirildi. Atatürk'ün Alanya'yı 18 Şubat 1935'de ziyareti anısına Hal Kavşağında Öksüzoğlu İnşaat'ın zemin katında açılan 'Çanakkale Savaş Eserleri Müzesi, 25 Şubat'a kadar gezilebilecek.

Gezici müzenin açılışında konuşan Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, "Çanakkale, Atatürk'ün savaştığı tek iç cephedir. Daha önce Sırbistan'da terörle mücadele, ardından Trablusgarp'ta savaştı. Balkan Savaşı'nda yararlıklar gösterdikten sonra Filistin ve Suriye cephelerinde savaştı. İlk defa kendi iç cephe savaşını Çanakkale'de yaptı. Atatürk'ü Anafartalar kahramanı yapan süreç burasıdır. Bu süreç, 2 muhabere sonunda Atatürk'ü milletin gönlünde 'Sarıpaşa' mertebesine yükseltti. Çanakkale milli mücadelemizin çekirdeğini oluşturdu. Atatürk Çanakkale'de Türk askeriyle tanıştı omuz omuza şanlı zaferi elde ettiler" dedi.

Kaymakam Özdemir, müzenin açık kalacağı süre içerisinde bütün öğrencilerin ziyaret etmesi gerektiğini dikkat çekti. Müzenin açılış kurdelesini Kaymakam Erhan Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz ve Samsun eski vali yardımcısı Cengiz Gökçe kesti. Müzedeki eserlerle ilgili ziyaretçilere Müze Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan bilgi verdi. Müzenin amacının Çanakkale'ye gitme imkanı olmayıp eserleri göremeyenlere göstermek olduğunu belirten Yürükaslan, eğitim öğretim yılının sonuna kadar pek çok yerde eserleri sergileyeceklerini söyledi.

Müzenin açılışına, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Adnan Arseven, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya, Emniyet Müdürü Erkan Dur, Belde Belediyeler Başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Müzeyi ziyaret eden öğrenciler, eserlerden çok etkilendiklerini, savaşın kötü bir şey olduğunu dile getirdi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Müzenin açılışından - eserlerin incelenmesi - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement