Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.Sergiden genel, sergilenen fotoğraflar.

27.12.2012 14:56

Foto: Sergiden genel, sergilenen fotoğraflar.

===

'Önce yaya' çıkartması dağıtıldı

ANTALYA'da 'Yaya Öncelikli Kent' adlı proje kapsamında ilçe milli eğitim müdürlerine, öğretmenlere, servis sürücüleri ile öğrencilere 'Önce Yaya' yazılı çıkartma dağıtıldı. Antalya Valiliği tarafından koordine edilen 'Antalya'da Yaya Önceliği ve Güvenliğini Sağlamak İçin Hayat Boyu Öğrenme' adlı proje kapsamında yaya öncelikli trafik kültürünü yaygınlaştırmak için toplantı düzenlendi. Muratpaşa Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ndeki salonda gerçekleştirilen toplantıda öğrencilere servis şoförlerine ve öğretmenlere projenin hayata geçiriliş süreciyle amaçları anlatıldı.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş, Antalya'da 420 bin öğrencinin eğitim gördüğünü ve projenin başta okullarda olmak üzere tanıtımının yapılması gerektiğini belirtti. Karakaş, kent yaşamında trafik kültürünün eğitimle sağlanabileceğini vurguladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal da altyapı yatırımlarıyla projeye destek verdiklerin ve trafikte ulaşım kolaylığı sağlanmasını amaçladıkların söyledi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktuğ ise trafik kültürünün bireylere, çocuk yaşta eğitimle verilmesi halinde kazaların yüzde 60 oranında önlenebileceğini kaydetti. Antalya Valiliği Avrupa Birliği Projeler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Baki Karaçay ise projenin uygulandığı ülkelerde çekilmiş video görüntülerini sinevizyon gösteriminde izleterek, proje hakkında bilgi verdi.

Trafikte önceliğin yaya güvenliği olması gerektiğini ifade eden Karaçay, "Proje, trafik kültürünün yayalara, yaya kültürünü sürücülere, öğretmeyi ve yaya önceliği fikrini yenilikçi bir yaklaşımla topluma kazandırmayı hedefliyor" dedi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Cem Gencer ise trafik kazalarının önlenmesi en aza indirilebilmesi için sürücüleri, araç kullanırken dikkatli olmaları konusunda uyardı. Trafikte yayalara öncelik verilmesi gerektiğine dikkati çeken Gencer, sürücülere araç kullanırken cep telefonuyla konuşmamaları gerektiğini söyledi.

Toplantıya servis şoförleri, merkez ilçe milli eğitim müdürleri, öğrenciler, öğretmenler de katıldı. Toplantı sonunda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Karakaş ile Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktuğ, ilçe milli eğitim müdürlerine, servis sürücülerine üzerinde projenin logosu ile 'Önce Yaya' yazısı bululan çıkartma dağıttı. Aktuğ da çıkartmaların otomobilin arka cama yapıştırılması uyarısında bulundu.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto çıkartmaların dağıtılması ile toplantıya katılanlar

===

Akaydın: Yatırımın yarısını Kepez'e yaptık

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, göreve geldiği günden bu yana kente yapılan yatırımların yaklaşık yüzde 50'sini Kepez İlçesi'ne yaptıklarını söyledi. Mustafa Akaydın bu kez de Yeşiltepe ve Zafer mahallelerini ziyaret etti. Bürokratlarla birlikte ilk olarak Yeşiltepe Mahallesi'nde vatandaşlarla buluşan Akaydın, Büyükşehir Belediyesi'nin 4 yıllık hizmet ve yatırımlarını vatandaşlarla paylaştı.

Hizmette 4'üncü yılın sonuna yaklaştığını belirten Mustafa Akaydın, Başta ASAT olmak üzere belediye bünyesinde görev yapan birimlerinden övgü ile söz etti. ASAT'ın 4 yıla yakın süreçte 300 milyon liraya yakın para harcadığını ifade eden Başkan Akaydın, "Bu rakam neredeyse Büyükşehir Belediyesi'nin bir yıllık bütçesine eşit. ASAT Türkiye'nin en iyi yönetilen sular idaresi kurumudur" diye konuştu.

YATIRIMLARIN ASLAN PAYI KEPEZ'E

Göreve geldiği günden bu yana kente büyük yatırımlar yaptıklarını ifade eden Akaydın, "Yatırımların yaklaşık yüzde 50'sini Kepez'e yaptık. Başta sosyal hizmetler, kültür, istihdam ve altyapı anlamında Kepez yatırıma ihtiyacı olan ilçemiz" dedi. Vatandaşların sorularını da yanıtlayan Akaydın, "Yeni ulaşım sistemi beklenenden daha kısa sürede rayına oturdu. Antalya artık bütünleşik bir şehir oldu. Gazipaşa'dan Kaş'a kadar sorumluluğumuz artıyor. Olası eksikleri iyi niyetle ve anlayışla çözeceğiz" dedi.

KATI ATIK ÖNEMLİ BİR PROJE

Zafer Mahallesi Kapalı Pazar alanında mahalle sakinleriyle de bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın konuşmasının ardından mahalle sakinlerinin sorularını yanıtladı. Bir soru üzerine katık atık projesinin önemini anlatan Akaydın, "Proje hayata geçtiği taktirde Belediyemiz dünyada çöpünden para kazanan ilk belediye olacak. Şu an projeyle ilgili hukuksal bir süreç yaşıyoruz. Antalya için çok önemli bir proje. Bunu dalga geçme meselesi olarak kullananları cahillikle suçluyorum" ifadesini kullandı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretlerden

===

Tütüncü İki Kapılı Han'ı gezdi

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kent merkezinin simgelerinden biri olan ve daha önce de ziyaret ettiği Kalekapısı'ndaki İki Kapılı Han Çarşısı'nı gezdi, esnafla sohbet etti. Hakan Tütüncü'nün ziyaretine, İl Genel Meclis Üyesi Necip Çetinkaya, Kalekapısı Esnafı Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği (KALEDER) Başkanı Hasan Kilit, eski Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Orhan Tolunay da eşlik etti.

Tütüncü, çarşıyı gezisi sırasında sohbet ettiği esnafa turizm sezonunda işlerinin nasıl gittiğini sordu. Esnafın kentle, çarşıyla ilgili şikayetlerini dinleyen Tütüncü, kentin hafızasını oluşturan İki Kapılı Han Çarşısı ve çevresinin güzelleşmesi için bir yerel yönetici olarak üzerine düşen bir görev varsa yapmaya hazır olduğunu belirtti. Çarşı esnafı da Başkan Hakan Tütüncü'yü yanlarında görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Esnaf ziyaretinden

===

Büyükşehir'den özel çocuklara yılbaşı gösterisi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Çıplaklı'daki Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki bireyler ve aileleri için yılbaşı eğlencesi düzenlendi. Eğlenceye Engelli Bireyler Derneği Başkanı Günseli Akaydın, Falez Rotary Kulübü Başkanı Aykut Ege, merkez çalışanları, özel bireyler ve aileleri katıldı.

Kutlamada konuşan Günseli Akaydın, 2013 yılının herkese mutluluk getirmesini diledi. 2012 yılında çok özel bir aile haline geldiklerini belirten Akaydın, "Merkezimizde bir bütün olarak çalışıyoruz. 200'ün üzerinde öğrencimize hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2013 yılında merkezimizin otelini ve mesleki birimlerini de hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bize destek veren herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

HEDİYELER VERİLDİ

Merkezin Kurucu Başkanı Cahit Oğuz ise yeni yılda herkesin hedefine ulaşmasını diledi. Konuşmaların ardından Günseli Akaydın, Cahit Oğuz, Aykut Ege ve Antalya Koleji öğrencileri, engelli bireylere çeşitli hediyeler verdi. Hediye dağıtımının ardında eğlenceler başladı. İllüzyon gösteriyle eğlenen çocuklar, Büyükşehir Belediyesi Bandosu'ndan gelen bir ekibin hareketli müzikleriyle dans etti. Günün sonunda engelli bireylere çeşitli ikramlarla bulunuldu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Eğlenceden

===

Büyükşehir'den aile boyu tenis kursu

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Geleceğin Tenisçileri Yetişiyor' sloganıyla 5-16 yaşları arasındaki 1200 çocuğa verilen ücretsiz tenis kursları, şimdi anne ve babalar için de düzenleniyor. Büyükşehir Belediyesi'nce 600 vatandaşa ücretsiz tenis kursu veriliyor. Büyükşehir Belediyesi, çocuk ve gençlerin bedensel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak, girişken, sağlıklı bireyler olmalarını sağlamak, spor yapmayı bir yaşam şekline dönüştürmek amacıyla başlattığı ücretsiz tenis kurslarını aile boyuna yaydı.

Tenis sporunu sevdirebilmek ve yaygınlaştırabilmek amacıyla yetişkinlere yönelik ücretsiz tenis kursları açıldı. Yoğun ilgi gören kurslara üst yaş sınırı 55 olmak üzere 600 vatandaş başvurdu. Lara Düden Park Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen kurslar Pazartesi-Perşembe, Salı-Cuma ve Cumartesi -Pazar olarak üç grup halinde düzenleniyor. 2 ay sürecek kursta toplam 16 saat eğitim görecek vatandaşlar, 25 Ocak 2013 tarihinde kursu tamamlayıp sertifikalarını alacak.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Kurslara katılanlar

===

MHP yerek seçime hazırlanıyor

MHP Antalya İl İstişare Toplantısı Finike'de gerçekleştirildi. Toplantıya, İl Başkanı Osman Çetin, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Çelik, Finike İlçe Başkanı Arif Ertuğ, İl Genel Meclis Üyesi Durdali Uzunboy, İlçe yönetiminden Kaan Osman Sarıoğlu ve çok sayıda partili katıldı. Finike'de 6'ncı istişare toplantısını gerçekleştirdiklerini kaydeden İl Başkanı Osman Çetin, yerel seçimleri değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Yerel seçimlerde Finike'de MHP'nin adayı Kaan Osman Sarıoğlu'nun çok az farkla seçimi kaybetmesini 'talihsizlik' olarak nitelendiren Başkan Çetin, "Önümüzdeki yerel seçimde nasıl başarılı oluruz? Finike'de seçimi nasıl kazanırız? Bu konuda görüşlerimizi paylaşmak için bir araya geldik. Finike'de önceki seçimden kalan bir hesabımız var. Yerel seçimde Finike'de belediye başkanlığını kazanarak bu hesabı göreceğiz" dedi.

Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Çelik ise Büyükşehir Yasası'na ilişkin değerlendirmede bulundu. Yasaya şiddetle karşı çıktıklarını belirten Çelik, "Barış ve Demokrasi Partisi'nin PKK'nın siyasi temsilcisi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi BDP'li, Mardin, Van ve Şanlıurfa'nın da önümüzdeki yerel seçimde BDP'li olması kuvvetli bir ihtimal. Buralar bu yasayla birlikte artık bir eyalet gibi yönetilecek. Antalya'da ise çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Antalya Büyükşehir ve Finike belediye başkanlığını kesinlikle kazanacağız" dedi.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

MATAB'a kalite belgesi

MANAVGAT Çevre Koruma Turizm Alt Yapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birlik Başkanlığı (MATAB), çevre çalışamlarıyla ISO 9001: 2008 belgesi almaya hak kazandı. MATAB Başkanı Recep Barut, atıksu arıtma, atık bertaraf tesisleri işletme, kanalizasyon ve içme suyu hatları, deşarjları altyapı hizmetleri, çöp tesisi, köylere hizmet birim uygulaması kapsamında kalite yönetim sisteminin ISO 9001: 2008 Belgesi'ni almaya hak kazandıklarını söyledi.

Birlik Başkanı Recep Barut, MATAB olarak her türlü alt yapı ve çevre sorunlarına yönelik projeler ile insan odaklı hizmet anlayışının gelişimini sağlayarak yaşam kalitesini arttırmayı hedeflediklerini söyledi. İnsan odaklı hizmetin daha iyi verilmesinin kurumsallaşmadan geçtiğini aktaran Barut, "Matab olarak hizmet verdiğimiz kurumlara daha iyi ve kaliteli hizmet sunmak için uzman olduğumuz konularda sürekli kendimizi geliştiriyor ve eğitiyoruz" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Başkan Barut - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement