Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.BATI Akdeniz Kakınma Ajansı (BAKA), üniversiteler, müdürlük ve tarım kooperatifler işbirliğinde Batı Akdeniz Tarım Çalıştayı'nı Alanya'da gerçekleştirildi.

18.05.2013 16:31

Foto: Etkinliklerden

===

Batı Akdeniz Tarım Çalıştayı yapıldı

BATI Akdeniz Kakınma Ajansı (BAKA), üniversiteler, müdürlük ve tarım kooperatifler işbirliğinde Batı Akdeniz Tarım Çalıştayı'nı Alanya'da gerçekleştirildi. Antalya, Burdur ve Isparta ekonomilerinde büyük öneme sahip tarım ve hayvancılık sektörünün mevcut durum analizi yapılan çalıştayda, sorunlar ve çözüm önerileri çalışma gruplarında ele alındı. Çalıştayın ilk günü akademisyenlerin tarım ve hayvancılıkta mevcut durumun analizini yaptığı panel gerçekleştirilirken, ikinci gün ise 5 çalışma grubu, tam gün süren toplantılarında durum analizi ve sorun saptama ile sentez-çözüm ve öneri geliştirme konusunda beyin fırtınası yaptı.

Alanya'nın Konaklı Beldesi'nde gerçekleştirilen bölge için büyük öneme sahip tarım ve hayvancılık sektörünün mevcut durum analizi, sorunları ile çözüm önerilerinin ele alındığı çalıştay, Expo 2016 tanıtım filminin gösterimi, Antalya Tarım Kooperatifleri Birliği ve Toslak Yeniköy Hacıkerimler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özen ile BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek'in konuşmalarıyla başladı. Çalıştayın önemini vurgulayan Mustafa Özen, BAKA'ya çalıştay için teşekkür etti.

Çalıştayda Antalya, Isparta ile Burdur'un tarım potansiyellerinin tartışılacağını, tarım alanında yeni tekniklerin ele alınarak fikir alışverişi yapılacağını belirten Alaattin Özyürek, Batı Akdeniz'in 10 yıllık kalkınma planına katkı sağlamak istediğini, çalıştayın çıktılarının yetkili birimlere iletileceğini belirterek başarılı bir çalıştay diledi. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş başkanlığındaki panele, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim üyesi Mahide Özçelik Metin, Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Hasan Yılmaz ile BAKA Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek katıldı.

ÜRETİM DEĞİL PAZARLAMA SORUNU

Bilgi bilinçlenme düzeyi, yüksek pazarlama, örgütlenme, kooperatiflerin yönetimi, tarla bitkilerinin ekim alanlarının azalması, parçalı tarım arazileri sorunlarına dikkatİ çeken panelistler, Batı Akdeniz'de üretim sorunu olmadığını,hibe desteklerine paralel olarak çiftçinin bilinçlendiğini, teknolojiyi benimsediğini, bölgenin pazarlama sorunu olduğunu ve kooperatif başkanlarının lobi faaliyeti uygulaması gerektiğini belirtti. Panelistler, tarım ile hayvancılıkla ilgili çalıştayın katılımcılarına mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerileri ile BAKA'nın mali destek programlarından tarıma dayalı sanayiye verilen desteklerle ilgili bilgi verdi.

Antalya, (DHA)

Foto: Çalıştaydan

===

Antalya Koleji öğrencileri, Antalyasporsporu konuk etti

ANTALYA Koleji Ortaokul 7. ve 8. sınıf öğrencileri, MedicalPark Antalyaspor Antrenörü Mehmet Özdilek, Takım Kaptanı Uğur İnceman ve futbolcu Deniz Barış'ı okullarında ağırladı. Okul Başkanı Sanem Altıner'in organize ettiği söyleşide Antrenör Mehmet Özdilek, öğrencilere mutlaka spor yapmalarını öğütledi. Özdilek, herkesin mutlaka bir hedefi olması gerektiğini, kendisinin de Beşiktaş'ta 14 sene forma giydikten sonra futbolu zirvede bırakmayı hedeflediğini ve önceden planladığı gibi futbolculuk kariyerini zirvede bıraktığını vurguladı.

Futbolculuğun ardından teknik direktörlük kariyerine başladığını belirten Özdilek, Malatyaspor ve Milli Takım'da yardımcı antrenörlük yaptığını ve 2008 yılında Antalyaspor'da göreve başladığını söyledi. Söyleşide, MedicalPark Antalyaspor'un Takım Kaptanı Uğur İnceman ve futbolcusu Deniz Barış da futbola başlama süreçleri hakkında öğrencilerle birtakım paylaşımlarda bulundu. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Özdilek ve Antalyasporlu futbolcular, Antalya Koleji Ortaokul Müdür Yardımcısı Gökhan Tanrıbilir'den teşekkür plaketini aldı. Antalya Kolejine takımın imzaladığı iki forma hediye eden sporcular, sevgi gösterileriyle okuldan ayrıldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Özdilek, futbolcular ve öğrenciler

===

Büyükşehir Belediyesi tarihi surları onarıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Kaleiçi Yat Limanı'nı eski cazibesine kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Kaleiçi Yat Limanı'nın deforme olan tarihi surları onarılıyor. Yat Limanı'nı hak ettiği değere kavuşturmak için yeniden düzenleyip, güzelleştiren Büyükşehir Belediyesi, Yat Limanı'nı çevreleyen surlarda restorasyon çalışması başlattı. Surların tarihi kent dokusu için önemli olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

9 AY SÜRECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, çalışmaları yerinde inceleyerek, Fen İşleri Daire Başkanı Sebahat Çevik'ten bilgi aldı. Yat Limanı surlarının Antalya'nın tarihi kent dokusu için önemli olduğunu ifade eden Akaydın, geçen yıl Yat Limanı'nı yeniden düzenlediklerini anımsatarak, sıra Kaleiçi'ndeki deforme olmuş 450 metre uzunluğundaki tarihi surların onarımına geldiğini kaydetti. Onarım çalışmalarının yaklaşık 9 ay süreceğine değinen Akaydır, öncelikli olarak surlara büyük zarar veren ağaç ve bitkilerin temizlieneceğini belirtti.

Zarar gören sur duvarlarının, aslına uygun traverten ve kesme taşla güçlendirildiğinin altını çizen Akaydın, derzler yenilenirken, gereken yerlerde surlar dikiş atma tekniğiyle çelik bağlantılarla sağlamlaştırıldığına dikkati çekti. Sur üzerindeki beton çiçeklik ve korkulukların sökülerek, tarihi dokuya uygun hale getirileceğini de anlatan Akaydın, son olarak surların üzerine de harpuşta yapılacağını kaydetti. Akaydın, yarasa ve kuşlara ev sahipliği yapan surların ekolojik dengelere hassasiyet gösterilerek, en uygun ışıklandırma ile aydınlatılacağını söyledi.

ASANSÖR DE HAYATA GEÇİYOR

Surların onarımı tamamlandığında 4 yıldır üzerinde çalıştıkları, Yat Limanı'na inişi kolaylaştıracak panoramik asansör projesini de hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Mustafa Akaydın şöyle konuştu: "Kamulaştırma sorunu ile karşılaştığımız için süreç biraz uzadı. Sorunu çözdük ve önümüzdeki günlerde panoramik asansör ihalesine çıkıyoruz. Turizm sezonunun ardından Ekim ayında yapımına başlayacağız. Yaşlı ve engelli insanlar için planladığımız panoramik asansörün kurulacağı yerdeki surların onarımını da öncelikle tamamlıyoruz."

ANTALYA, (DHA)

Foto: İncelemelerden

===

Belen'in su sorunu çözüldü

KUMLUCA'nın Belen Köyü'nün içme suyu sorunu yapılan sondaj çalışmaları sonunda çözüme kavuşturuldu. İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı ve meclis üyeleri yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, suyun İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler tarafından yapılan sondaj çalışmaları sonrasında çıkarıldığını söyledi.

Belen Köyü'nün su ihtiyacının daha önce Ulupınar'dan sağlanan suyla giderildiğini hatırlatan Arı, "Köy yerleşim olarak dağınık olduğu için içme suyu sıkıntısı çekiliyordu. Yaptığımız sondaj çalışması neticesinde 183 metre derinlikten saniyede 7 litre akan bir su kaynağı bulundu. Bu köyümüzün ihtiyacını karşılayacaktır" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: İncelemelerden

===

Öğrenciler Ataları için koştu

SERİK'te Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda 'Vatanseverlik Koşusu' düzenlendi. Serik Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından organize edilen koşuya, ilçedeki tüm ortaöğretim kurumlarından öğrenciler katıldı. Geniş katılımın olduğu yarışta, öğrenciler dereceye girmek için mücadele etti. Kız ve erkek olmak üzere 2 kategoride düzenlenen yarışta, erkeklerde, Ali Tepeler birinci, Emrah Binici ikinci, Mahmut Çelikkol üçündü oldu. Kızlarda ise Ayşegül Özdoğan birinci, Sümeyye Yağmur ikinci ve Ayşe Amber üçüncü oldu.

SERİK, (DHA)

Foto: Yarıştan

===

Okul sorununa Bakan Eroğlu el attı

AFYONKARAHİSAR'da 1928'den bu yana hizmet veren tarihi Kadınana İlkokulu binasının İmam-Hatip Ortaokulu'na dönüştürülmesine tepki gösterilen velilerin başlattığı 'Okulumuz taşınmasın' kampanyası devam ediyor. Öğretmenlerin Kadınana İlkokulu'ndaki öğrencilere, 'Gelecek yıl taşınacağız' sözleri üzerine harekete geçen veliler, konuyu dün de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na iletti.

Okul bahçesinde bir araya gelen veliler, önce kendi aralarında kısa bir toplantı yaptı. Okul-Aile Birliği Başkanı Abdullah İşgüder, durumu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na anlatılması yönünde karar aldıklarını söyledi. Veliler kendi aralarındaki toplantının ardından bir dizi ziyaret için Afyonkarahisar'da bulunan Bakan Eroğlu ile görüşmek için AK Parti İl Başkanlığı'na gitti.

Bir süre sonra gelen Bakan Eroğlu, velilerin yanına giderken, polis barikatını da kaldırttı. Eroğlu, "Velilerimizin sorunlarını biliyoruz. Vali Bey'le görüşeceğim. Asla mağdur olmayacaksınız" dedi. Velilerle bir süre görüşen Bakan Eroğlu, daha sonra öğrencilerle fotoğraf çektirdikten sonra bölgeden ayrıldı.

Murat ARISOYAFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Bakan ve velilerden foto

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement