Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (7)

Foto.ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde, tarihi değeri olmadığı halde "tarihi eser" diyerek 5 adet bibloyu satmak isteyen bir kişiyle, bu bibloları almak üzere pazarlık eden 3 kişi jandarma tarafından yakalandı.

25.05.2013 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Sergiden fotolar

===

Sahte bibloları "tarihi eser" diyerek satmak istedi

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde, tarihi değeri olmadığı halde "tarihi eser" diyerek 5 adet bibloyu satmak isteyen bir kişiyle, bu bibloları almak üzere pazarlık eden 3 kişi jandarma tarafından yakalandı. İddiaya göre, 37 yaşındaki A.A., Antalya'dan getirdiği 5 metal biblonun fotoğraflarını çekerek, Demre ve çevre ilçelerde satmak üzere müşteri aramaya başladı. Bibloları kırsal alandaki bir çoban kulübesine saklayan ve bibloların fotoğraflarını gösterip, "Elimde çok değerli tarihi eserler var" diyerek satmaya çalıştı.

Fethiye'den geldikleri anlaşılan 52 yaşındaki R.Ö., 51 yaşındaki M.Ö. ile 39 yaşındaki M.Y. ile buluşan A.A. 5 bibloyu 50 bin TL karşılığında satmak üzere anlaştı. Elmalı İlçesi'nde buluşan satıcı ve alıcılar, bibloların Demre'ye bağlı Köşkerler Köyü'nde teslim edilmesi konusunda da mutabık oldu. Ancak jandarma, aldığı bir ihbar üzerine alıcı ve satıcıları Köşkerler'de biblolarla birlikte yakaladı. Sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Jandarma yetkilileri, yapılan ilk incelemede bibloların tarihi eser niteliği taşımadığını, A.A.'nın, bibloları "çok değerli tarihi eser" diyerek satmak ve alıcıları dolandırmak istediğinin anlaşıldığını, alıcıların da, tarihi eser sandıkları bibloları, A.A.'dan zorla alıp, para ödemeden kaçmayı planladıklarının ortaya çıktığını söyledi. Yetkililer, ele geçirilen ve büyük ihtimalle sahte olduğu anlaşılan bibloların incelenmek üzere Antalya Müzesi'ne gönderildiğini kaydetti.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Ele geçirilen biblolar

===

Saç köpüğü ambalajı patladı

ANTALYA'NIN Gazipaşa İlçesi'nde ateşe atılan saç köpüğü ambalajının patlaması sonucu 6 yaşındaki çocuk yaralandı. Olay, önceki gün akşam saat 20.00 sıralarında Gazi Mahallesi Fatma Naile Büyükballı Anaokulu yanındaki bahçede meydana geldi. Arkadaşlarıyla oyun oynayan 6 yaşındaki Ali Fuat Gökkurt, bahçenin yanında yakılan ateşin içine attığı saç köpüğü kutusunun patlaması sonucu yanarak yaralandı.

Bacakları, kolu ve vücudunun birçok yerinde yanıklar oluşan Ali Fuat Gökkurt, ailesi tarafında yaralı halde Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenilen küçük Ali Fuat'a ilk müdahalesi acil servis bölümünde yapıldı. Acılar içerisinde kıvranan Ali Fuat Göktürk, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Yanan çocuk

===

Suriyeli kaçak yolcular Sandıklı'da yakalandı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi Bölge Trafik ekiplerinin, dün geceki yol kontrolü sırasında 'dur' ihtarına uymayan 34 GK 7726 plakalı panelvanda 15'i çocuk 34 Suriyeli kaçak yolcu çıktı. Yol kontrolünden kaçan ancak, diğer ekipler tarafından durdurulan panelvanın, kimliği belirlenemeyen şoförü kaçarken, koltukları olmayan panelvanda ele geçirilen 15'i çocuk 35 Suriyeli'nin, İstanbul'dan Marmaris'e gitmek üzere yola çıktıkları, Marmaristan'den deniz yoluyla Avrupa ülkelerine kaçmayı planladıkları anlaşıldı. Pasaportları bulunmayan Suriyeli kaçaklar, yiyecek ihtiyaçları karşılandıktan sonra, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi ekiplerine teslim edildi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Kaçak yolcular

===

Plastik kasa fabrikasında yangın

ALANYA'ya bağlı Konaklı Beldesi'nde plastik kasa üretim fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Maddi hasarın oluştuğu yangın itfaiye ve iş makineleri yardımıyla söndürüldü. Yangın, Konaklı Beldesi Telatiye Mahallesi'ndeki Hasan Çetin' ait sebze meyve paketlemesinde kullanılan plastik kasa fabrikasında meydana geldi. Fabrikanın imalathane kısmında plastik ham maddelerin bulunduğu çuvallar, bilinmeyen bir nedenle alev aldı.

Personel tarafından müdahale edilen yangın kısa sürede büyüyerek, depoda bulunan plastik ham maddelerine sıçradı. Eriyen plastikler nedeniyle yangın yayılmaya devam ederken, ihbar üzerine olay yerine Alanya, Konaklı, Türkler ve Payallar beldelerine ait itfaiye ekipleri sevk edildi. İş makinelerinin de destek verdiği söndürme çalışmaları sonucu yangın söndürülerek soğutma çalışması yapıldı.

Bir işçinin dumandan etkilendiği yangınla ilgili jandarma soruşturma başlattı. Yangının çıkışının hemen ardından olay yerine gelen Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez, "Yangın fabrikanın depo kısmında başlamış. Olayı haber alır almaz fabrika sahibiyle birlikte geldik. Bir çalışan dumandan etkilenerek zehirlenmiş, Kendisine ambulansta müdahale edildi, durumu iyi. Yangının çıkış nedenini henüz bilmiyoruz" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: müdahaleden fotolar

===

Çapa makinesinin römoku devrildi: 3 yaralı

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nde çapa makinesine bağlı römork ile makinenin devrilmesi sonucu 3 kişi yaralandı. Kaza, Ağlasun Belediyesi İtfaiye binasının önünde meydana geldi. Bucak Adliyesi'nde memur olarak çalışan 43 yaşındaki Yusuf Ay'ın kullandığı çapa makinesine bağlı römork, makineyle bağlantıyı sağlayan pimin çıkması sonucu devrildi. Römorkun ardından da çapa makinesi yan yatarak, sürüklendi.

Römorkta bulunan Yusuf Ay'ın eşi 42 yaşındaki Ziynet Ay ile oğlu 5 yaşındaki Umut Ay ve çapa makinesini kullanan Yusuf Ay yaralandı. 112 ambulansıyla Ağlasun Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralılar, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Bucak Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA)

Fotosuz

===

'Sidikli Kasabası' neşelendirdi

DEVLET Tiyatroları Antalya 4'üncü Uluslararası Tiyatro Festivali'nden, bazı oyuncularının sağlık problemleri nedeniyle çekilen Ankara Devlet Tiyatrosu'nun 'Cyhrano de Bergerac'adlı oyununun yerine sergilenen 'Sidikli Kasabası' adlı müzikal komedi, izleyenleri hem düşündürdü, hem neşelendirdi. İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncularının iki kez sahnelediği oyun ayakta alkışlandı. Greg Kotis'in yazdığı, Barış Arman'ın Türkçe'ye çevirdiği, Oğuz Utku Güneş'in yönettiği eser, İstanbul'da da izlenme rekoru kırmıştı. Topluca sahneye çıkan yönetmen, rol alan oyuncular ve set görevlileri, Antalyalı izleyicilere teşekkür etti.

Müziklerini Mark Holmann'ın hazırladığı iki perdelik müzikal komedi oyunun kadrosunu 20 oyuncu ile 6 kişilik orkestra oluşturdu. İzleyen tiyatro severlere bol, bol kahkaha attıran eğlenceli oyunda, dünyanın ısınıp suların azalmasıyla birlikte umuma açık tuvaletlere girme sınırlanıyor. Tüm tuvaletler, özel bir şirketin denetimine veriliyor. Tuvaletlere girenler yüksek ücret ödüyor. Ücret ödeyemeyen kişiler ise, gizemli 'Sidikli Kasabası'na sürgüne gönderiliyor, bir daha da geriye dönemiyor. Bu yere düşen bir aşk ateşi, sisteme karşı çıkışın kıvılcımı oluyor. Asıl olaylar bundan sonra gelişip, büyüyor.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyundan sahne görüntüleri

===

Bu sergi çok şeyler anlatıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nce, Sobacılar Çarşısı'nda hizmete giren Fikret Otyam Sanat Galerisi, bu kez de İstanbul'da yaşamını sürdüren ünlü ressamlardan Ekrem Kahraman'ı konuk etti. Kahraman'ın 'Açık Adres' ismini verdiği eserleri, eş zamanlı olarak Orkun&Ozan Sanat Galerisi'nde de sergilendi. Her iki galeride birden 15 Haziran Cumartesi akşamına kadar gezilebilecek olan serginin açılışını, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek yaptı.

Adem Akyürek, "Antalya, kültür-sanat şehrine dönüştü. Artık şehrin her noktasında, her köşesinde sanat var. Ülkemizin ve dünyanın saygın sanatçılarını Antalya'da ağırlamaktan da mutluyuz" diyerek, sanatçı Kahraman'ın eserlerine övgü yağdırdı. Ekrem Kahraman da, sergilediği resimlerin her birinin farklı anlamlar taşıdığını, birçok mesaj içerdiğini belirtip, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de insanlar ile çevre arasında büyük kopukluk olduğunu vurguladı.

Sanatçı Ekrem Kahraman, resimleriyle ilgili değerlendirmesini şöyle sürdürdü: "Sözüm ona çok çağdaşlaştık, çok kimliklerimiz, çok adreslerimiz, çok dostlarımız, aşklarımız, sevenlerimiz oldu. Kimimiz çok zenginleşti, çok okudu, çok bilgi sahibi oldu; ama sonuçta hep birlikte bir kültürel, ruhsal felaketin tam ortasında kaldık. Her anlamda darmadağın, kimsesiz ve yapayalnızız. Şehirler yaşanamaz, nefes alınamaz hale geldi. İnsanlar da çok daha derin bir Ortaçağ'a doğru sürükleniyor."

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Sanatçı Ekrem Kahraman, Adem Akyürek, Himmet Öcal ve bazı davetliler bir arada, sergi gezilirken ve Ekrem Kahraman'ın tablo önünde görüntüsü.

===

Fethiye'de sebze yüklü tır devrildi

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde kontrolden çıkan sebze yüklü tır devrildi. Kazada uyuduğu öne sürülen tır şoförü 56 yaşındaki Talip Özkan'ın kolu kırıldı. Kaza Fethiye'nin Seki Beldesi Fethiye Antalya Karayolu'nun 53'üncü kilometresinde bugün saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Fethiye'den yüklediği domatesi Rusya'ya ihraç etmek üzere yola çıkan Talip Özkan yönetimindeki 61 K 9925 plakalı tır, Kınık Köyü yakınlarında kontrolden çıktı. Tır'ın devrilerek yan yattığı kazada Talip Özkan yaralandı.

112 Acil Servis ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Özkan, ambulansa alınarak Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Özkan'ın genel sağlık durumunun iyi olduğu belirlenirken sağ kolunda kırık oluştuğu kaydedildi. Olay yerine gelen polis ekipleri kazaya ilişkin soruşturma başlattı. Tırın kasasındaki 30 ton domatesin boşaltılması için iş makineleri devreye girerken ezilen domatesin ihraç edilemeyeceği ve salçaya göndereceği belirtildi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Kazadan - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement