Arap Seyahat Acentesi Temsilcilerine Antalya Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Arap Seyahat Acentesi Temsilcilerine Antalya Anlatıldı

Arap Seyahat Acentesi Temsilcilerine Antalya Anlatıldı

Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir grup seyahat acentesi temsilcisi, turizm ve tanıtım faaliyetleri için Antalya'ya geldi.

11.04.2014 20:51

Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir grup seyahat acentesi temsilcisi, turizm ve tanıtım faaliyetleri için Antalya'ya geldi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından düzenlenen tanıtım gezisi kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri'nden 7 seyahat acentesi ve 2 gazete temsilcisi, Antalya'ya geldi. Grup, Antalya Valiliği'nde gerçekleştirilen toplantıda Vali Sebahattin Öztürk ile görüştü.

Öztürk, yaptığı konuşmada, geçen yıl Antalya'da yaklaşık 12 milyon turistin ağırlandığını söyledi. Türkiye'ye gelen turist sayısının her geçen gün artmasını temenni ettiklerini belirten Öztürk, Antalya'nın turistler için ideal bir kent olduğunu ve tanıtım faaliyetlerinden sonra acentelerin de dikkatini çekeceğini ifade etti.

Ortadoğu ülkelerinin Türkiye ile kültürel yakınlık içinde olduğuna değinen Öztürk, daha fazla turistin ülkeyi ziyaret etmesini, ayrıca buradan mülk sahibi olmasını istediğini dile getirdi.

Antalya'da 60 bin kişinin de yıl boyunca kentte yaşadığını kaydeden Öztürk, şöyle konuştu:

"2023 hedefimiz Türkiye'de 50 milyon, Antalya'da ise 18 milyon turisti ağırlamak. Bu konuyla özel olarak ilgileniyoruz. Ortadoğu ülkeleri içinde sadece Araplar değil, İran ve İsrail'in de özel olarak  turizmle ilgilendirdiklerini biliyoruz. Antalya her türlü kültüre açık bir şehir. Herhangi bir peşin hükmü burada göremezsiniz. Ayrıca, dünyada çok fazla örneği olmayan yeni bir turizm altyapısına sahibiz. Diğer konaklama yerleri bakımından son derece modern turistik tesislere sahibiz. Üstelik bunlar yeni, henüz yıpranmamış. Bu bakımdan da cazip olacağını düşünüyoruz."

Direkt uçuşlar 29 Temmuz'da başlayacak

Toplantıda bir Arap gazetecinin, "Arap turistlerin Ortadoğu'dan Antalya'ya direkt uçuşlarla ulaşımı nasıl sağlanacak?" sorusu üzerine BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek, "29 Temmuz tarihi itibarıyla Ortadoğu'dan Antalya'ya direkt uçuşlar başlayacak" dedi.

Arap seyahat acentesi temsilcilerinin Antalya'da bir hafta kalacakları ve bu sürede kentteki turistik tesislerde incelemelerde bulunacakları bildirildi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arap Seyahat Acentesi Temsilcilerine Antalya Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement