Atso 8. Antalya Türk Müziği Günleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Atso 8. Antalya Türk Müziği Günleri Başladı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 131.kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl sekizincisi düzenlenen geleneksel "Antalya Türk Müziği Günleri" Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans Salonu'nda başladı.

05.04.2013 19:21

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 131. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl sekizincisi düzenlenen geleneksel "Antalya Türk Müziği Günleri" Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans Salonu'nda başladı.

Müzik Günleri kapsamında ANSAN, Soysal Sanat Evi ve Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin "Tuvaldeki Melodiler" isimli müzik temalı karma resim sergisi açıldı. Serginin açılış kurdelesini ATSO Başkanı Budak, sanatçılarla kesti.

Budak, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak turizm, tarım, sanayi, ticaret, inşaat gibi bütün sektörlerde sorunlara çözüm üretmek için çalıştıklarını belirterek, "Ama bütün çalışmalarımız içerisinde en özel, en anlamlı çalışmalarımız kültür ve sanat alanında olmuştur. ATSO Kültür Merkezi yatırımımız, Kaleiçi ATSO Evi yatırımımız ve Türk Müziği Günlerimiz, bu dönemki çalışmalarımız arasında çok özel bir yer tutmaktadır" dedi.

Türk Müziği ve Türk Halk Müziği'nin bu toprakların binlerce yıllık kültürünü yansıttığını belirten Budak, bu mirasın genç nesillere aktarılmasının hayati bir konu olduğunu ve Türkiye'de geleneksel müziğin korunmasına ve desteklenmesine dönük olarak birçok şeyin yapıldığını dile getirdi.

Budak, "ATSO olarak önemli bir sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu etkinliği gerçekleştiren ve güzelleştiren sanatçılarımıza ve sanatseverlerimize, elbette bu geleneğin yaşamasına en fazla katkıda bulunan sevgili arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

-45 Türk müziği topluluğu sahne alacak-

ATSO 8. Antalya Türk Müziği Günleri'nin gündüz bölümlerinde 29 Türk Sanat Müziği Korosu ve 16 Türk Halk Müziği Korosu olmak üzere toplam 45 Türk Müziği topluluğu sahne alacak.

Etkinliğin akşam bölümlerinde ise Gülcan Kaya, Tuğrul Şan, Mustafa Sağyaşar, Özgen Gürbüz, Elif Güreşçi Çiftçioğlu, Hilal Çelebi, Kemal Caner gibi TRT Genel Müdürlüğü Müzik Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı ses ve saz sanatçıları müzik tutkunları ile buluşacak.

Öte yandan toplam 57 programın içinde Türk Müziği ile ilgili önemli sanatçıların söyleşi ve sohbet programları da olacak. - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atso 8. Antalya Türk Müziği Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement