İstanbul Sunay Akın Oyuncak Müzesi önderliğinde düzenlenen "Avrupa Oyuncak Müzeleri Buluşması" Gaziantep'te başladı.
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'den Antalya Büyükşehir, İzmir Konak, İstanbul Kadıköy Belediyeleri başta olmak üzere birçok kuruluşun katkılarıyla organize edilen program kapsamında, Avrupa'nın oyuncak müzesine sahip ülkelerinden temsilciler, belediyenin misafiri olarak Gaziantep'e geldi. Misafir heyetler, Büyükşehir Belediyesi'nin müzelerini ve Çocuk Sanat Merkezi'ni gezdi.
Aralarında Avrupa'dan Portekiz, İtalya, Belçika, İsveç, Almanya, Fransa, İspanya, Polonya, Estonya, Hollanda, Avusturya, Filipinler, Slovenya gibi ülkelerin bulunduğu 14 ülkeden gelen katılımcılara Gaziantep anlatıldı.
Avrupa'daki müze deneyimlerini Gaziantep'te paylaşan yetkililer, "müzeler kenti" Gaziantep'te özellikle çocuklara ve gençlere yönelik yapılan hizmetleri yerinde inceledi. Konuklar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi SODES Çocuk Sanat Merkezi'nde çocuklarla oyuncak atölyesine katıldılar. Kukla gösterileri de izleyen misafirler, Gaziantep'le ilgili hayranlıklarını dile getirdiler.
Gaziantep'ten sonra Antalya ve İstanbul'da da devam edecek etkinlik çerçevesinde, "Oyun ve Oyuncak Müzeleri" konulu toplantılar devam edecek. Buluşmaya destek veren Avrupa Müzeler Akademisi yetkilileri Gaziantep'te müzeler konusunda yapılabilecek diğer işbirliklerinin de müjdesini verdi.
Muhabir: Gaziantep
Yayıncı: Sevil Çelik - GAZİANTEP
Son Dakika › Yerel › 'Avrupa Oyuncak Müzeleri Buluşması' Gaziantep'te Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.