Azerbaycan'daki Tutuklamalara Tepki - Son Dakika
Yerel

Azerbaycan'daki Tutuklamalara Tepki

Azerbaycan'daki Tutuklu Müslümanlarla Dayanışma Komitesi Üyesi Bir Grup, İstanbul'da, Azerbaycan İslam Partisi Başkanı Dr

21.01.2011 16:32

Azerbaycan'daki Tutuklu Müslümanlarla Dayanışma Komitesi üyesi bir grup, İstanbul'da, Azerbaycan İslam Partisi Başkanı Dr. Samedov'un tutuklanmasını protesto etti.

Sultanahmet Camisi'nin bahçesinde toplanan grup, ellerinde dövizlerle caminin önündeki alana kadar yürüdü.

Burada grup adına konuşan Yeni Akit gazetesi yazarı Ahmet Varol, inanç özgürlüğünün, her durumda sahipliğini bulacağını ve Tunus'taki olayların domino etkisi yaratabileceğini öne sürdü.

Müslümanların, geçmişten bu yana işkenceye maruz kaldığını söyleyen Varol, 'Tarih incelendiğinde, Müslümanların fare gibi zehirlenip, öldürüldüğü görülecektir. Bizim yapmamız gereken öncelikli iş Mavi Marmara'daki gibi ortak değer oluşturmaktır. Eğer ortak değerler oluşturursak Müslüman bilinci yerine getirmiş olacağız' diye konuştu.

İslam Partisi Başkanı Dr. Samedov'un Azerbaycan'daki okullarda başörtüsünün yasaklanmasına karşı çıkmasının ardından tutuklandığını ileri süren Varol, 'Azerbaycan ve dünyadaki tutuklu Müslümanlara her zaman destekçi olacağız' dedi. Eyleme destek verdiğini söyleyen Mustazaf-Der İstanbul Şube Başkanı Said Şahin, Türkiye'nin bugünkü durumunun nedenini, geçmişten gelen Siyonist zihniyete bağlı olduğunu ileri sürdü.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Müslümanlara baskı gösterdiğini iddia eden Şahin, 'Zamanında camide Kur'an-ı Kerim dersi verip, insanlara Müslümanlığı öğretmeye çalışıyorduk, 'Bu suçtur dernek kurun', dediler. Dernekleri kurduk fakat derneklerde yaptıklarımızın da suç olduğunu söyleyip, bizi tutukladılar. Buna benzer olayları Azerbaycan'da ve dünyanın birçok yerinde görüyor ve tepki gösteriyoruz' diye konuştu.

Grup adına basın bildirisini okuyan Nurettin Şirin, Kur'an-ı Kerim rehberliğinde ayağa kalkan ve emek harcayanların tutuklanıp zindanlara atıldığını ifade etti. Amerika, İngiltere ve İsrail'in birlik olup şer üçgeni oluşturduğunu iddia eden Şirin, bu ülkelere karşı ümmet dayanışması oluşturacaklarını söyledi.

Grup, yanlarında getirdiği İngiltere, Amerika ve İsrail Devleti bayraklarını tekbir getirerek yaktı.

Komite üyeleri faaliyetlerinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

(CHN-DÜR-YHO) - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Azerbaycan'daki Tutuklamalara Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement