Bakan Yardımcılarından Güzeloğlu'na Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Bakan Yardımcılarından Güzeloğlu'na Ziyaret

Bakan Yardımcılarından Güzeloğlu\'na Ziyaret

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu ve Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Mersin şehir hastanesinin temel atma törenine katılmak ve bir dizi incelemede bulunmak üzere Mersin’e geldiler.

10.03.2014 16:41

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu ve Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Mersin şehir hastanesinin temel atma törenine katılmak ve bir dizi incelemede bulunmak üzere Mersin'e geldiler.

Mersin şehir hastanesinin temeli yarın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atılacak. Bu kapsamda, Bakan Müezzinoğlu'dan bir gün önce kente gelen üç bakan yardımcısı, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Yardımcıları Kafkas, Kavranoğlu ve Büyükkaya, daha sonra Vali Güzeloğlu ile görüş alışverişinde bulundular. Üç bakan yardımcısını Mersin'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Güzeloğlu, "Bakan yardımcılarımızın Bakanlıklarımız nezdinde Mersin'de yürütülen projeleri yerinde değerlendirmesi, ilimize bir büyük fırsat sunuyor. Bu çerçevede hükümetimizin mega projelerinden olan şehir hastanelerinden Mersin şehir hastanesinin temelini Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımlarıyla yarın atmış olacağız" dedi.

Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Büyükkaya ise Mersin'in, Türkiye'nin en önemli illerinden birisi ve ihracatının kalbi olduğunu vurgulayarak, "Mersin, Avrupa Birliği Hibe Programları için en fazla proje üretilen illerimizden biri. İnşallah Türkiye Avrupa Birliği yolunda önemli adımlar attıkça Mersin de çok daha iyi yerlere gelecektir" diye konuştu.

Mersin'de bir dizi incelemede bulunacaklarını dile getiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Kavranoğlu da "Bakanlığımız tarafından yapılan yatırımları yerinde incelemek, bu projelerle ilgili neler yapılması gerektiğini belirlemek, yeni projelere dönük fikir almak için Akdeniz'in incisi Mersin'deyiz. Mersin'i sanayisi, turizmi, tarımı ile daha iyi yerlerde görmek istiyoruz. Bunun için hükümet olarak gerekli desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin sağlık alanında Almanya'dan daha iyi bir konumda olduğunun altını çizen Sağlık Bakanı Yardımcısı Kafkas ise şunları söyledi: "Amerika'da verilen hizmetlerin tamamı da ülkemizde verilmektedir. Mersin de Türkiye'de ve dünyada marka bir kent. Dolayısıyla biz Mersin'i çok önemsiyoruz. Bakanlık olarak Mersin'i nasıl bölgenin sağlık merkezi haline getirebiliriz diye çalışmalar yürütüyoruz. İnşallah temelini atacağımız şehir hastanemiz ile birlikte bu konuda önemli adım atmış olacağız." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakan Yardımcılarından Güzeloğlu'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement