Barut'un Taşağıl Seçim Bürosu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Barut'un Taşağıl Seçim Bürosu Açıldı

Barut\'un Taşağıl Seçim Bürosu Açıldı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Melüt Çavuşoğlu, AK Parti Manavgat Belediye Başkan Adayı Recep Barut’un Taşağıl seçim bürosu açılışında, Türkiye’nin IMF’e borcunun olmadığını, IMF’e 5 milyar dolar kredi açtıklarını söyledi.

23.02.2014 12:39

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Melüt Çavuşoğlu, AK Parti Manavgat Belediye Başkan Adayı Recep Barut'un Taşağıl seçim bürosu açılışında, Türkiye'nin IMF'e borcunun olmadığını, IMF'e 5 milyar dolar kredi açtıklarını söyledi.

AK Parti Manavgat Belediye Başkan Adayı Recep Barut'un Taşağıl irtibat bürosu AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel'in katılımıyla açıldı.

11 YILLIK ÇALIŞMANIN ÖZETİ

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'da hükümet olarak son 11 yılda yaptıkları çalışmaları hatırlattı. Çavuşoğlu şöyle devam etti;

"11 sene önce Türkiye'nin milli geliri 230 milyar dolardı, bugün ise Türkiye'nin milli geliri 800 milyar dolar. 11 sene önce Türkiye'nin IMF'e borcu 23.5 milyar dolardı. Bugün ise IMF'e borcumuz yok hatta IMF'e 5 milyar dolar kredi açtık. İşte böyle bir Türkiye var artık. 11 sene önce milletimiz hastane kuyruklarında eczane kuyruklarında inim inim inliyordu. Tedavi göremiyor, ilaçlarını alamıyordu. Ama bugün herkes birinci sınıf vatandaş gibi istediği resmi özel bütün hastanelerden hizmet alıyor. 11 sene önce vatandaşlarımızın kimi kimsesi yoktu. Artık Başbakanımızın liderliğinde bütün vatandaşlarımızın devleti var. Herkesin sağlığını ve eğitimini karşılıyor" dedi.

AK Parti iktidarı olarak Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana yapılanlardan çok daha fazlasını yaptıklarını vurgulayan Çavuşoğlu; "79 yılda Türkiye 6 bin 500 kilometre duble yol yapabilmişti. Ama 11 yılda 17 bin kilometre duble yol kazandırdık. İşte şu Manavgat Antalya yolu ölüm yoluydu, biz geldik hemen bitirdik. Her yeri demir yollarıyla örüyoruz, her yeri duble yollarla Türkiye'yi donatıyoruz" diye konuştu. MİLLİYETÇİLİK SLOGANLA OLMAZ

AK Parti iktidarının Türk'ün adının konulduğu yerlere kadar hizmet kervanını yürüttüğünü ifade eden Çavuşoğlu; "Bugüne kadar Türk'ün adının konulduğu yere, Göktürk abidelerinin olduğu yere hangi Başbakan gitti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gitti. Diğerleri gidemez, gidemezler, bilmezler nerede olduğunu bilmezler. Oradaki yıkılmış Göktürk anıtlarını abidelerini kim yaptı. Büyük usta yaptı. Oraya gidince tarlalardan gidiyorduk, 42 kilometre duble yolu kim yaptı? AK parti iktidarı yaptı. Yetmedi, Menderes Türel kardeşimizle beraber gittik. Şimdi yine atalarımızın isminin konulduğu Tonyukuk abidelerini yapıyoruz. Oraya giderken tarladan gittik. Bu abidelere, Türkün adının konduğu yere yapılacak yolları, geçilecek yolları yine biz yapacağız. Oraları biz imar ediyoruz, müzelerini biz yapıyoruz. Öyle milliyetçilik lafla sloganla olmaz."

Geçmişte devleti yönetenlerin Toros dağlarının eteklerinde ve zirvelerinde yaşayan yörükleri 'devleti ve vatanı sevdikleri için' Balkanlara, Bosna'ya ve Sırbistan'a yerleştirdiğini ifade eden Çavuşoğlu; "Biz oralara gittik. O yörük kardeşlerimiz hala bizi bekliyor. 'Osmanlı bizi buraya getirdi bekle dedi. Biz hala bekliyoruz, bugüne kadar unutulmuştuk. Artık bizleri unutmayan bir Türkiye var. Bir Başbakan var, onun çalışma arkadaşları var' diyorlar. Biz gittiğimizde, o köylerin okulu yok, yolu yok, suyu yok. Türk isimleri değişmiş köylerin. Şimdi gidin bakın, okulu da var, suyu da var. İsimlerini de tekrar geri veriliyor" diye konuştu.

HİZMET BÜTÇESİ 10 MİSLİ ARTIYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel ise, bir çok defa Taşağıl'a gelerek, kahvede çay içtiğini ve bundan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Türel, "30 Mart'tan sonra Taşağıl, çok daha farklı hizmet alma imkanına kavuşacak. Sizlere broşürler dağıtıyoruz. O broşürlerde kanun maddeleri ve o iftiraların hepsinin cevabı var. Tarım ve hayvancılıkla ilgili bütün haklar aynen devam ediyor. Ama ne oluyor hizmet bütçesi 10 misli artıyor, Taşağıl hizmet yağmuruyla tanışıyor. Taşağıl belediyesi geçtiğimiz günlerde kanalizasyon ihalesini yaptı. Beni sandıktan çıkartırsanız, bu kardeşiniz, bu yatırımın tamamını bitirecek" dedi.

SOĞUK HAVA DEPOSU VE PAKETLEME TESİSİ SÖZÜ

Manavgat Belediye Başkan Adayı Recep Barut'un konuşmasında dile getirdiği soğuk hava deposu ve paketleme tesisi için müjde veren Türel; "Bu kardeşiniz, siyasi yaşamı boyunca verdiği her sözü yerine getirmiştir. Taşağıl'ın tarımdaki sorunlarını çok iyi biliyoruz. Soğuk hava deposu, paketleme tesisi, Bizim hizmetlerimiz söz verdikten sonra uzamaz. Biz birde hizmet ederken tarihte veririz, o yüzden siz hiç merak etmeyin. Bu kardeşiniz Allah'ın izniyle, sizlerin destekleriyle hizmete geldiğinde çok değil, 1 sene içinde hem paketleme tesisini hem de soğuk hava deposunu sizlerin emrine sunacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

YEREL SEÇİMLER BİR FIRSAT

AK Parti Manavgat Belediye Başkan Adayı Recep Barut'ta her hafta seçim büroları açtıklarını söyledi. Taşağıl'ın Manavgat'tan eski bir yerleşim yeri olduğunu ifade eden Barut; "Taşağıl sadece kendi coğrafyasıyla değil, kuzeyinde 15, güneyinde 6-7 köyün bulunduğu bir bölgenin merkezi" dedi. Yerel seçimlerin herkes için bir fırsat olduğunu belirten Barut; "Bundan sonra Manavgat'ın idaresinde Taşağıl'da, Beşkonak'ta ve Sağırin'de söz sahibi olacak. Taşağıl Belediyesi asla kapanmayacak. Hatta makine parkı daha güçlü hale gelecek. Kadroları daha güçlü olacak 9 belde belediyesi hizmet birimi olarak açık kalacak. Beşkonak bölgesine bir hizmet merkezi kuracağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Taşağıl seçim bürosu açıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Barut'un Taşağıl Seçim Bürosu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement