Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

"(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu) Bazen o kadar edep dışı oluyor ki 'anasının a'sı' derken kendisini zor tutuyor, apar topar otobüsten indiriyorlar, bereket ki sözünü tamamlamıyor.

19.03.2014 21:48

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kastederek, "Bazen o kadar edep dışı oluyor ki 'anasının a'sı' derken kendisini zor tutuyor, apar topar otobüsten indiriyorlar, bereket ki sözünü tamamlamıyor. Bir de onun gerisini duymuş olsaydık, bir genel başkan ne durumda olurdu Allah esirgesin" dedi.

Bursa'da, AS TV'de canlı yayınlanan bir programa katılan Arınç, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere gölgesi düşen ve onun etkisiyle ortaya çıkan olaylar yaşadıklarını söyledi.

AK Parti olarak, 17 Aralık ve 25 Aralık olayları yaşanmasa seçimlere daha farklı bir şekilde gideceklerini vurgulayan Arınç, "Onun etkisiyle hükümete karşı yapılan bu tertipler, bu provokasyonlar, bu iftiralar olmamış olsaydı biz farklı tonlarda konuşur, farklı üsluplar kullanabilir ve marka şehirler konusunda daha yoğun bir çalışma yapabilirdik. Bunu bugün için yapıyoruz ama bunlar her şeyin üzerine bir kara bulut gibi çöktü" ifadesini kullandı.

Arınç, bu süreçte siyasi partilerin genel başkanlarının miting meydanlarındaki hitaplarına değinerek, şöyle devam etti:

"Sayın Kılıçdaroğlu, Bursa'ya gelmiş. Ben de bir gün sonra geldim. Takip de ediyorum. Bursa'nın ben her şeyini takip ediyorum. Gökdere Meydanı'nda toplanılmış, kalabalığı tartışmıyorum, bir saat konuşmuş. Bizim yarın Genel Başkanımız bir saatten fazla konuşacak, onu şimdiden söyleyeyim. Bir saat konuşmasının 55 dakikası, üç kelimeyi tekrarlamış, ben tekrarlamaktan hicap duyuyorum, bu ülkenin başbakanına hakaret etmiş, şunu demiş, şunu demiş, şunu demiş. Çevirmiş, demiş, çevirmiş, demiş. Kalan 5 dakikasında da belediye hizmetlerinden, adayından hiç bahsetmeden, adayı belki çıktı yanında kendisini gösterdi ama 'Eskişehir çok güzel, Bursa çok geri kalmış. Bizim adayımız da Eskişehir'e benzetecek burayı' demiş. Aman Allah'ım. 55 dakikası hakaretle dolu. Heybesinde küfür var, onları saçmış. 5 dakikasında da Bursa için söyleyecek sözü yok, Eskişehir'i bize örnek vermiş. Vallahi Eskişehir'in merkezi çok güzel olabilir, oradaki belediye başkanı da çok başarılı olabilir ama bizim Bursa'da bir eksiğimiz yok ki. Bursa kimden ders alacak, kimden örnek alacak? Bursa'nın projelerini yurt içinde, yurt dışında örnek alan o kadar ülke, o kadar belediye var ki kaldı ki 26 projemize Eskişehir de sahip çıkmış. Bu, Bursalılar için üzüntü verici bir durum."

"Bir siyasetçi, bu kadar siyaset dışı, edep dışı, ahlak dışı bir konuşma yapmamalı"

Kılıçdaroğlu'nun, mitinglerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretlerde bulunduğunu savunan Arınç, şunları kaydetti:

"Ana muhalefet partisi liderisiniz. Yarın iktidara gelmeniz söz konusu. Bütün dünyada böyledir ama siz üç kelime ile bu ülkenin başbakanına hakaret ediyorsunuz. Gerekçeniz de bize göre montaj olan, bize göre sesler birleştirilerek bir araya getirilmiş bir tertip olan kasetlerdeki sözlerden hareketle bunları yapıyorsunuz. Ben başka yerlerde kendisine cevap verdim. Hatta bir gün sonra geldiğimde, İnegöl ve Yenişehir'de buna temas ettim. Bu çok yanlış bir defa. Bu, edep dışı bir şey. Bir siyasetçiye de yakışmaz. Niçin sen benim başbakanıma hakaret ediyorsun? Orada kendisi, oğlu veya bakanlarıyla ilgili bazı konuşmalar var. Biz bunların doğru olmadığını iddia ediyoruz.. Sen, doğru olduğunu düşünüyorsun. Çünkü bunları herkese dinletiyorsun. Bir defa bunların nasıl elde edildiği, bu dinlemelerin yasal olup olmadığı konusunda ihtilaf var. İkincisi, bu sadece bir iddia olabilir. Henüz bu iddia konusunda soruşturma yapılmamış, bir iddianame tanzim edilmemiş ve bununla ilgili bir fezleke de Meclis'e gönderilmemiş. O tarihler için söylüyorum. Şimdi sen ortada fol yok, yumurta yokken 'baş çalan' diyorsun, başka şeyler diyorsun. Halbuki senin 7 tane, 95 tane de CHP'li milletvekili hakkında fezlekeler var. Biri de çok çirkin hatta. Fezleke demek, iddianame demektir. Yani soruşturma yapılmış, iddianame tanzim edilmiş ama milletvekilinin dokunulmazlığı olduğu için yargılamaya geçilmiyor. Mesela Muharrem İnce ile ilgili fezlekeyi okudum. 8 sayfa, bütün dinlemeler, kadının ifadesi, onun bunun ifadesi var. Sadece bunun ifadesi alınamamış. Şimdi burada bir iddianame var, biz onlar hakkında kürsüye çıktığı zaman kötü şeyler söylemiyoruz, utanıyoruz en azından ama hakkında hiçbir şey olmayan bir başbakana veya bakanlara sen hakaret ediyorsun. Bir siyasetçi bu kadar siyaset dışı, edep dışı, ahlak dışı bir konuşma yapmamalı."

Arınç, Erdoğan'ın özelliklerini yanındakiler olarak çok daha iyi bildiklerini anlatarak, onun namusa, aile prensiplerine çok önem verdiğini, evlatlarını çok sevdiğini, şeref ve haysiyetine ilişilmesinden hoşlanmadığını dile getirdi.

Edep ve ahlak dışı konuşmalar karşısında bazı insanların yumuşak tepki verdiğini, kimilerinin ise duymazdan geldiğini bildiren Arınç, şöyle konuştu:

"Bizimki bunlara dayanamaz. Zaten onun bu zayıf noktasını bilenler, hep buraya hücum ederler. Oğlu için, eşi için, kendisi için bir şey söyleyeceksin, buna karşı durması, dayanması mümkün değil Sayın Başbakan'ın. O yüzden o da üslubunu, karşıdakinin bu sözlerine karşılık yükseltebiliyor. Belki de o da onlara karşılık verirken aynı şekilde, sert bir biçimde konuşabiliyor. Dolayısıyla bu işi başlatana, bu işi büyütene bakmak lazım ama ne olursa olsun, bir yerde siyasetçinin bu üslubundan vazgeçmesi gerekir. Vazgeçen Kılıçdaroğlu olsa Başbakan'ın bu konuda söyleyecek bir şeyi kalmaz. Sayın Bahçeli de bazen sert şeyler söylüyor ama ahlak ve edep konusunda Sayın Bahçeli'ye hiçbir itirazımız yok. O, bu konularda hassas bir insan. Kimsenin aile mahremiyetine girmez, kimseyi aşırı suçlamaz veya kötü sözlerle karşılık vermez ama Kılıçdaroğlu maalesef eskiden bu yana böyledir. Bazen o kadar edep dışı oluyor ki 'anasının a'sı' derken kendisini zor tutuyor, apar topar otobüsten indiriyorlar, bereket ki sözünü tamamlamıyor. Bir de onun gerisini duymuş olsaydık, bir genel başkan ne durumda olurdu Allah esirgesin. Bu seçimlerin sonunda bu sözlerin hiçbir fayda sağlamadığını, ona prim yapmadığını ve bir iktidar olarak gelecekte ne yapacağını, bir belediye seçimiyse adaylarının bu seçimde neler yapabileceğini söylemeyip sadece Başbakan'ı hedef almasının ona ne kadar pahalıya mal olduğunu hep beraber göreceğiz."

"Anketlerimizi röntgen çeker gibi yapıyoruz"

Arınç, son zamanlarda Erdoğan ile mitinglere katıldığını, bazen de konuşmalar yaptığını hatırlattı.

Elazığ'a, Malatya'ya, Aydın'a, Kahramanmaraş'a gittiğini, Manisa, İzmir mitinglerine katıldığını dile getiren Arınç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Aydın veya Maraş'ta hem konuşma yaparak hem de bizzat gözlemleyerek takip ettim. Bu kadar iftira, bu kadar hakaret, bu kadar el ele vermiş bir ihanet görmeseydik çok daha farklı olurdu. Yani müspet anlamda söylüyorum. Başka parti, bu rüzgarın önünde duramazdı. Eğer AK Parti'nin yerine bir başka partiyi hedef alsalardı onlar yıkılır giderdi ancak garip bir şey var, o kadar garip ki bunu Türk milletinin sağ duyusunda veya mağdur edilen, mazlum edilen insanların sahip çıkmasında veya Tayyip beyi çok aşırı sevmesinde, hükümete çok güvenmesinde aramak lazım. Her miting, bir önceki mitingin iki veya üç misli. Şimdi bunlar şunu gösteriyor; bu iftiraların, bu yalanların hiçbiri tutmadı. AK Parti'yi daha çok kenetlediler. Daha çok sarıldılar, daha çok kucakladılar ve yapılanlara karşı, bu partinin hizmetlerini ve Başbakanımızın gayretlerini takdir ettiler. Dolayısıyla bu miting meydanlarındaki heyecan ve coşku, aynen sandığa yansıyacak olursa, bir ihtimal olarak söylüyorum, bu insanlar boşuna gelmedi oraya, biz bu seçimleri açık ara kazanacağız ve oy oranı çok yüksek olacak. Bu insanların bir kısmı fikir değiştirebilir, merak saikiyle gelmiş olabilir filan. Ne kadar fire verirse versin yine oy oramız fevkalade yüksek olacak. Bunu rakam olarak söylemeyeyim çünkü anlık takip ediyoruz biz bunları. Herkesin anketi kendisine. Dolayısıyla kafa karışıklığına gerek yok. Anketlerimizi röntgen çeker gibi yapıyoruz. Bize doğruyu söylesin, nerede eksiğimiz varsa oraya gidelim."

"Elinizdeki veriler ışığında genel sonuçlar birinci olduğunuzu gösteriyor mu?" sorusuna Arınç, "Yüzde 100. En büyük iddiası o Sayın Başbakanımızın. Her seçimde, 2002'den beri, 'Birinci olamazsam genel başkanlığı ve siyaseti bırakırım' dedi. Şimdi de aynı şeyi söylüyor. Muhalefet partilerine de aynı şekilde sesleniyorum ama 4 aydır ses yok. Biz birinci olacağız inşallah. Birinci olamazsak Tayyip bey de bırakır, biz de bırakırız kardeşim" yanıtını verdi.

- Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement