Batmanlı Gazetecilerin Balıkesir Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Batmanlı Gazetecilerin Balıkesir Ziyareti

Batmanlı Gazetecilerin Balıkesir Ziyareti

Batman Gazeteciler Cemiyeti üyeleri Balıkesir’e gelerek çeşitli temaslarda bulundu.

23.06.2014 17:24

Batman Gazeteciler Cemiyeti üyeleri Balıkesir'e gelerek çeşitli temaslarda bulundu.

Geçtiğimiz yıl Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri 'Çözüm Süreci' kapsamında Batman'a giderek bölgede çeşitli ziyaretler ve incelemelerde bulunmuşlardı. Bir dönem Balıkesir'de görev yapan Vali Yılmaz Arslan tarafından ağırlanan Balıkesirli Gazeteciler bu yılda 11 Batman'lı gazeteciyi konuk etti. 11 basın mensubu Balıkesir Valisi Ahmet Turhan tarafından önceki akşam Polisevi'nde ağırlandı. İlk olarak polis evinde kahvaltı yapan gazeteciler daha sonra Yeni Haber Gazetesi'ni ziyaret ederek gazete sahibi Esen Balıbek ile görüştüler. Gazeteciler daha sonra Kurtdereli Pehlivan Heykeli ve valilik bahçesinde fotoğraf çektirdiler.

Balıkesir'e gelen Batman Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, ziyaretleri kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'a da konuk oldular. Ziyarette konuşan Batman Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Yılmaz Ekinci, Çözüm Süreci'ne sivil toplum örgütlerinin de sahip çıkması gerektiğini belirtti. Ekinci "Bizde Ege Bölgesi'nin incisi Balıkesir'de olmaktan mutluyuz. Burası çok güzel bir memleket. Batman'da petrol kenti. Petrolün incisi. Adına çözüm süreci densin, barış süreci densin. Ne olursa olsun ölümlerin yaşanmadığı bir ülke diliyoruz. Tüm kültürlerin bir arada yaşadığı Osmanlı kültüründen gelen bir geleneğin bir daha yaşanmasını diliyoruz. Bu yakalanan huzur ve barış ortamının tüm Türkiye'ye yayılması gerekiyor. Bu politika hükumet tarafından yürütülse de buna sivil toplum örgütleri de eşlik etmeli. Onlarda bunun parçası olmalı. Herkes elini taşın altına sokmalı. Doğusundan batısı'na, kuzeyinden güneyine sorunları kardeşçe çözmeliyiz. Buraya doğunun sıcak sevgisini de getirdik. Kardeşlerimizi ziyaret geldik" diye konuştu.

Daha önce Batman ve çevresinde OHAL nedeniyle memurların bile polis korumasında gezdiğini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur "Batman çok güzel cennet gibi bir yer. Türkiye'de kötü kent yok. İnşallah artık terörde yok. Bu çözüm süreci güzel biter. Çözüm sürecini baltalamak istiyorlar. Artık valiler, devlet memuru korumasız dolaşıyorlar. Eskiden bu insanlar silahlar ve panzerlerle dolaşırdı. Kürtler, Türkler Ortaasya'dan birlikte geldik. Kız aldık kız verdik. Çok çeşitli mozaik var ülkemizde bu bizim zenginliğimiz. Mesela Balıkesir'de Çerkezce, Gürcüce, Boşnakca, Mohtice, Pomakça konuşuluyor. İnsanlar kendi dilini konuşup, şarkısını söyleyecek. Türkiye artık eski Türkiye değil. Bu anlayışa gelmeye başladı" diye konuştu.

Avrupalı devletlerin Türkiye'yi kıskandıklarını ve iç karışıklık çıkartmak istediklerini belirten Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: "Herkesin birbirine karşı saygılı olması lazım. Birbirini sevmesi lazım. Ama dış güçler Türkiye bölünsün, parçalansın istiyor. Türkiye'deki büyüme ve gelişmeyi Avrupalılar buraya geldikçe kıskanıyorlar. Biz yerimizde sayıyoruz. Siz yollarınızla, okullarınızla, hastanelerinizle gelişme gösteriyorsunuz diyorlar. Bugün Irak'a Suriye'ye tüm malı Türkiye satıyor. Huzur ve güven ortamı olursa yatırımcı gelir. Para güvenli limanı sever, yoksa kaçar, hiç durmaz"

Batmanlı gazeteciler daha sonra Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi'ni gezdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Batmanlı Gazetecilerin Balıkesir Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement