AK Parti Tavşanlı İlçe Danışma Toplantısında konuşan İl Genel Meclisi üyesi Bilal Kıyak, İl Genel Meclisi'nin faaliyet alanlarını ve 2012 yılında yürütülen çalışmalar ile ayrılan ödenekleri anlattı. Kıyak, Meclisin çalışmalarında Kasım ayını başlangıç olarak aldığını ve 1 yılı programlayarak yıl boyunca çalışmalarına devam ettiğini söyledi.
İl Genel Meclisi'nin faaliyet alanlarının İl Özel İdaresi'nin kapsamı olan genellikle kırsal bölgeler olduğunu belirten AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Bilal Kıyak, "İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresinin karar organıdır. Meclis, Kütahya genelinde 37 tane seçilmiş üyeden oluşur. AK Parti ailesi olarak 32 İl Genel Meclisi üyesi ile Kütahya genelinde bir nevi iktidar çalışması yapılmaktadır. İl Genel Meclisi çalışmalarını her ayın ilk haftası olan 1 ile 5'i arası, 5 tur olarak yürütür. Meclis olarak kendi içinden il meclis divanları oluşturulur. Kendi başkanlarını kendi içlerinden seçerler. Her yılın Nisan ayı dönem başı olarak alınır. İl Genel Meclisi'nin İl Özel İdaresinin karar organı olarak ve yürütme kurulu olarak da il daimi encümeni oluşmaktadır. İl Daimi Encümeni de valinin başkanlığında 5 seçilmiş, 5 tane de atanmış, İl Özel İdaresinin kurul müdürlerinden oluşan toplam 11 üyeden oluşur. Bu yürütme kurulu, il genel meclisi kararlarını kasım ayından başlayarak yıl boyunca devam ettirir. Bu süreçte İl Genel Meclisi üyeleri bölgelerindeki eksiklikleri, yapılmasını istedikleri işlerle ilgili önerilerini, İl Genel Meclisi başkanlık divanına sunar, başkanlık divanı bu konuları değerlendirdikten sonra, malum İl Genel Meclisinde de komisyonlarımız vardır. 7 komisyon… Bu komisyonlarda da talep edilen konular 1 ay boyunca incelenir ve ondan sonra da komisyon raporunu hazırladıktan sonra bir sonraki ayın meclis toplantısına raporlarını sunarlar ve mecliste görüşülen bu konulara daha sonra olumlu veya olumsuz şeklinde karar alınır. Kararlar yürütme kuruluna, yani İl Daimi Encümenine havale edilerek konuların yapılması ve işlerin yürümesi için takibine devam edilir. Bu süreçte de Tavşanlı'dan İl Genel Meclisi üyesi olarak bizler görevimizle ilgili ilçemiz ile ilgili takiplerimizi yapmaktayız" dedi.
YAPILMASI GEREKENLERİ VE EKSİKLİKLERİ KÜTAHYA'YA TAŞIYORUZ
Tavşanlı İl Genel Meclisi üyelerinin ilçe merkezi ile belde ve köylerdeki eksiklikleri, yapılabilecek işleri Kütahya İl Genel Meclisine, İl Özel İdaresinin çalışma alanına taşıdıklarını ifade eden Bilal Kıyak, "Bununla ilgili zaman zaman öncelikle kendi bölgemizde muhtarlarımızla bir araya geliyoruz. AK Parti Tavşanlı İl Genel Meclisi üyeleri olarak, il merkezi ve diğer ilçelerden farklı olarak, 86 köyümüzü kendi aramızda yöresel bazlı olarak taksim ettik. Bu uygulamayı da bir nevi bu bölgelerdeki muhtar arkadaşlarımızla daha iyi temasa geçebilmek ve eksiklikleri daha iyi takip edebilmek adına hayata geçirdik. Ancak bu; bölgeler arası faklılık, bölgeler arası yarışmak gibi değil. Biz sadece hem siyaseten hem de işlerin daha hızlı yürüyebilmesi için bu şekilde uygulama yürütüyoruz. Çünkü, mümkün olduğu kadar yapılması gereken işi daha ön plana almak zorundayız ve bunu yapıyoruz" diye konuştu.
GEÇTİMİZ YIL YAPILAN YATIRIMLAR VE AYRILAN BÜTÇE
2012 yılında toplu olarak bir dosya hazırladıklarını söyleyen ve Tavşanlı bölgesindeki kullanılan ödenekleri anlatan Bilal Kıyak şunları söyledi:
Köy yardımları diye bütçemize koymuş olduğumuz bir husus var. Özellikle de İl Genel Meclisinin bütçe içinde üyelerin birebir muhtarlara parasal ve malzeme olarak yansıttığımız kalemler var. Bu köylere yardım ve birliklere yardım paralarımız ve diğer kalemlerdeki işlerimiz de bütçeye koymuş olduğumuz ve bütçelendirip ve programladığımız işlerde de kullanılmaktadır. Bu konuyla ilgili şöyle bir sıralamamız var.
2012 yılında Tavşanlı'da 83 bin metrekare taş karşılığı, 764 bin lira bir parayı köylerimize gönderdik ve bunları büyük oranda bunlar yerleştirildi. İçme suyu konusunda 12 köyümüze 102 bin lira, çok amaçlı salon, düğün salonları için 20 köyümüze 360 bin lira, köy konakları için 7 köyümüze 69 bin 500 lira, kanalizasyon ve tuvaletler için 196 bin lira, sulama amaçlı 6 köyümüze havuz şekliyle 137 bin lira, imam evi kullanımı için 10 köyümüze 94 bin lira, mezarlık onarımları için 4 köyümüze 24 bin lira. Öte yandan, 2. dilim olarak köy yardımları faslında dere ıslahı için 3 köye 32 bin lira, cami onarımı için 8 köye 77 bin 500 lira, meydan düzenlemesi için 3 köye 11 bin lira, inşaatlar için 20 köyümüze 78 bin lira, yangın hortumu için 37 bin 500 lira, çoban evi için 3 köye 14 bin lira, köprü yol menfez için 194 bin lira, çöp konteynırı olarak da 1 köyümüze 7 bin 500 lira para ayrılmıştır. Köy yollarıyla ilgili toplam İl Özel İdareden ayrılmış 1 milyon 800 bin lira harcanmıştır. Ayrıca KÖYDES artık il merkezine değil, Ankara'dan direk köylere hizmet götürme
birliğine aktarıyor. 890 bin lira, hem içme suyu hem de asfalt çalışmaları için KÖYDES programından gelmiştir. Ayrıca, bizim artık kırsal alanda çalışma hedefimizden bir tanesi de nasıl şehirde çöp toplama işi varsa bu uygulamanın köylere de gelmesini istiyoruz. Parke işinde hemen hemen% 60'ları geçtiğimizi düşünüyorum.
% 90'na vardığımız köylerimiz de var. Ama özellikle en az % 60… Artık bundan sonra daha temiz, yaşanılabilir köyler oluşturmak adına çöplerimizi toplama yolunda bir çalışmamız var. 2012 yılında 360 bin lira değerle bir proje yaptık. Bu projemiz karşılığında Çevre Bakanlığından bize 75 bin lira hibe olarak para geldi. Nasip olursa bununla ilgili çöp konteynırları ve çöp toplama aracı satın alarak merkeze yakın olan büyük köylerimizden başlamak kaydı ile daha sonra geniş çaplı çalışmayla tüm köylerimizde bu uygulamamızı genişletmiş olacağız. Bunun yanında sulamayla ilgili hem DSİ hem de İl Özel İdaresi olarak; gölet, sulama kanalı ve genel itibariyle sulama ile ilgili tarımsal alandaki verimliliği artırmak adına çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı. - KÜTAHYA
Son Dakika › Yerel › Bilal Kıyak, İl Genel Meclisi'nin Faaliyetlerini Anlattı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?