Burhaniye'de Hayvancılıkta Organik Üretim Araştırması - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Hayvancılıkta Organik Üretim Araştırması

Burhaniye\'de Hayvancılıkta Organik Üretim Araştırması

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, küçük ve büyükbaş hayvancılıkta organik üretime geçilmesi için çalışma başlatıldı.

12.01.2012 17:32

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, küçük ve büyükbaş hayvancılıkta organik üretime geçilmesi için çalışma başlatıldı.

Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü uzmanları ilçeye bağlı 10 köyde çalışma başlattı. Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü'nden Halil İbrahim Kuz, Emre Alarslan, Cemal Dayanıklı ve Esra Duman'dan oluşan uzman heyeti Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur ve veteriner hekim Ahmet Caner ve Selahattin Kökci ile görüştü. İlçedeki hayvan varlığı ile bilgi alan ekip ilçeye bağlı 10 köyde araştırma başlattı.

Organik hayvancılık projesini Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteklediğini bildiren Halil İbrahim Kuz, "Proje koordinatörümüz Hülya Hanoğlu'nun öncülüğünde Balıkesir genelinde yoğun bir çalışma başlattık. Bunun paralelinde Burhaniye de organik hayvancılık olanaklarının belirlenmesi için çalışıyoruz. Bunun için 10 köyde 3 günlük araştırma yapacağız. İlçe müdürümüz Dursun Okur ve ekibi bize yardımcı oluyorlar. İlçe müdürlüğünün önerdiği köy muhtarları ve üreticilerle görüşeceğiz. Tercihimiz meraya dayalı beslenme ile üretim yapanlar olacaktır. Organik üretimde pazar sıkıntısı yok. Çalışmalar sonucunda rapor hazırlanacak. Daha sonra da birlik kurma olanakları araştırılacak" dedi. Gıda Tarım ve Havyacılık İlçe Müdürü Dursun Okur da, ilçede organik üretime geçilmesi için bütün olanakları kullanacaklarını bildirerek, araştırma için gelen uzmanlara destek sağlayacaklarını söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Hayvancılıkta Organik Üretim Araştırması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement