Acemler'de işlem tamam - Son Dakika
Yerel

Acemler'de işlem tamam

- Acemler'de işlem tamam Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Acemler Kavşağı'ndaki trafik yükünü azaltmak için projelendirilen ve Hayran Cadde ile Oulu Caddesi'ni yer altından birbirine bağlayan geçitte çalışmalar tamamlandı.

21.08.2021 13:56  Güncelleme: 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Acemler'de işlem tamam

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Acemler Kavşağı'ndaki trafik yükünü azaltmak için projelendirilen ve Hayran Cadde ile Oulu Caddesi'ni yer altından birbirine bağlayan geçitte çalışmalar tamamlandı. Gece yarısı kendi kullandığı araçla geçidi ilk kullanan kişi olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmanın Bursa'ya hayırlı olmasını diledi.

İstanbul'da günlük ortalama yoğunluğunun 180 bin araç civarında olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden yüzde 10-12 daha fazla yoğunluğun olduğu Acemler Kavşağı'nı rahatlatmak için Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan bir çalışma daha tamamlandı. Daha önce kavşağın çevre yolu ve İzmir yolu bağlantı kollarına ilave şerit uygulamaları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, D-200 karayolunun yüklerini farklı bölgelere dağıtmak amacıyla Hayran Caddesi ve D-200 karayolundan gelen araçların yoğunluk oluşturmadan kavşağı kullanabilmeleri amacıyla başlattığı tüp geçit projesini de tamamlandı. Acemler Emniyet Müdürlüğü binası önündeki kavşak lupunda başlayan çalışma ile Hayran Caddesi'nden gelen araçlar artık tüp geçit ile Oulu Caddesi'ne bağlanıyor. Araçlar bağlantı yollarını kullanarak Zübeyde Hanım Caddesi'ne yönlendirilerek kavşak köprüsünü kullanabiliyor. Altgeçit uzunluğu 200 metre ve yer altı geçit kesimi 45 metre uzunluğunda olan geçit iki şeritli olarak tasarlandı. Trafiğe açılan tüp geçit, inşaatı devam eden Ali Osman Sönmez Hastanesi ve Stadyum kaynaklı yoğunluğun dağıtılmasında büyük rol oynayacak.

İlk sürüş gece yarısı

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, tüp geçit bölgesinde gün boyu hummalı bir çalışma sergiledi. Tüm çalışmaların tamamlandığı güzergahta yol çizgileri de gün bitmeden tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da gece yarısı tüp geçitte inceleme yaptı. Ulaşım Daire Başkanı Rüştü Şanlı'dan bilgi alan Başkan Aktaş, geçitteki ilk sürüşü de otomobilin direksiyonuna geçerek kendisi yaptı.

Bütüncül planlama

Acemler'in Bursa trafiğinin kilit noktası olduğunu ve günlük araç geçişinin İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden bile fazla olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, bölgeyi bütüncül bir planlama ile ele aldıklarını, şerit genişletmeleri, çevredeki bağlantı yolları ve tüp geçitle yoğunluğu azaltmayı hedeflediklerini söyledi. Tüp geçit, aktarma merkezi, otopark, sinyalize kavşak, yol ve aydınlatmalar kapsamında yapılan çalışmalar için toplamda 25 milyon TL'den fazla para harcandığını dile getiren Başkan Aktaş, tüp geçit ve bölgedeki düzenlemelerin Bursa'ya hayırlı olmasını diledi.

Acemler\'de işlem tamam
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Acemler'de işlem tamam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement