Bursa'da Gündem Kadın Erkek Fırsat Eşitliği - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Gündem Kadın Erkek Fırsat Eşitliği

Bursa\'da Gündem Kadın Erkek Fırsat Eşitliği

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, "Hedefimiz toplumda cinsiyet eşitliğine yönelik önyargıların ortadan kaldırılmasıdır" dedi.

13.04.2012 19:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, "Hedefimiz toplumda cinsiyet eşitliğine yönelik önyargıların ortadan kaldırılmasıdır" dedi.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Sağlamaya Yönelik Ortamın Desteklenmesi Ortak Programı çerçevesinde Bursa'ya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül ve 12 milletvekili, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti. Türkiye'de cinsiyet eşitliğine yönelik elverişli ortamın sağlanmasına yönelik çalışmalarda bulunmak üzere komisyon olarak çıktıkları yolda üçüncü duraklarının Bursa olduğunu belirten Gönül, "24 Kasım'da İstanbul'da başlattığımız bu yolculukta Mardin'in ardından Bursa üçüncü durağımız oldu. Buradaki programımızdan sonra sırasıyla Tokat, Malatya ve Balıkesir'de çeşitli toplantılarımız olacak. Hedefimiz toplumda cinsiyet eşitliğine yönelik önyargıların ortadan kaldırılmasıdır. Olayı sivil toplum örgütleri boyutuna da çekerek, bir eylem planı oluşturmak istiyoruz. Çünkü Türkiye Avrupa Birliğine hazırlanan bir ülkü. Onun için bunlara hazır olmak durumunda. Hem de dünya ile rekabet edebilmek için tüm gücünü ortaya koyabileceği bir ortam oluşmalıdır. Ama amaç sadece gücü ortaya koymak değil. Herkesin en iyi işler ve en iyi standartlarda işini yapabilmesi, yarınından endişe duymayacağı bu ülkenin evladı olmaktan gurur duyacağı bir ülke hedefi ile çalışması gerekiyor. Bursa'nın Saitabat Köyü'nde kadınların yapmış olduğu çalışmalardan çok etkilendik. Köy kadınlarının bizim Türkiye'de oturtmayı planladığımız sisteme bugünden ayak uydurması, açıkçası bizi heyecanlandırdı. Yapılan çalışmaların çok iyi birer örnek olacağı kanısındayız. Bunu kampanyamızda da kullanabiliriz. Artık kadınlarımız parayı yönetebiliyor, hem de mevki sahibi olabiliyor. Her konuda kadına fırsat verilmesi gerekiyor. Tüm siyasi partilerin yerel seçimlerde kadınlara fırsat vermesi gerektiğine inanıyorum." diye konuştu.

Bursa'nın kadın erkek eşitliği konusunda örnek illerden biri olduğunu söyleyen Başkan Altepe de Türkiye'de yerel gündem ve kent konseyi yapılanmasını sağlayan ilk ilin Bursa olduğunu hatırlatarak, "Bugüne kadar kadınlarımızın bizden istediği hiçbir talebi geri çevirmedik. Yerel gündem ve kent konseyi bünyesinde kadın meclislerine, gençlik meclislerine ve çocuk meclislerine yer verdik. Bu meclisler vasıtasıyla, Bursa'nın herhangi mahallesinden herhangi ailesine kadar her türlü detayla ilgileniyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. O ailelerden

bize ne istek geldiyse, onlara elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Gerekirse ev bile yapıyoruz. Devletin her türlü imkanı var. Bunun için Bursa'nın kadın sığınma evlerine fazla ihtiyacı yok. Ama 22 tane personelimiz şu anda o evlerde kalıyor. Kalanların çoğunluğu ise şehir dışından gelenler. Şu anda Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 70'i bayanlardan oluşuyor" dedi.

Ziyarette Kadın Dostu Kentler Ortak Programı Bursa İl Koordinatörü Burcu Üzümcüler de Bursa'da kadına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ziyaretin ardından Başkan Altepe, kadın vekillere varak işlemeli vazo ve tabak hediye etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa'da Gündem Kadın Erkek Fırsat Eşitliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement