Büyükçekmeceli Kadınlar Depremzedeler İçin Örüyor - Son Dakika
Yerel

Büyükçekmeceli Kadınlar Depremzedeler İçin Örüyor

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi çatısı altında bir araya gelen kadınlar, ilçe esnafının depremzedeler için bağışladığı yünlerden atkı, kazak, bere, bebek battaniyesi, eldiven örerek deprem bölgesine gönderiyor.

17.02.2023 15:17  Güncelleme: 16:20

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi çatısı altında bir araya gelen kadınlar, ilçe esnafının depremzedeler için bağışladığı yünlerden atkı, kazak, bere, bebek battaniyesi, eldiven örerek deprem bölgesine gönderiyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Büyükçekmeceli kadınlar da depremzedeler için dayanışma kampanyası başlattı. Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi çatısı altında bir araya gelen onlarca kadın, soğuk kış günlerinde evsiz kalan depremzedelere destek olmak için örgü örüyor. Halk Akademisi Örgü Eğitmeni Ayten Aşkınhasanoğlu gözetiminde devam eden yardım kampanyasında şimdiye dek 2 TIR dolusu yün örgü, deprem bölgesine gönderildi.

Örgü eğitmeni Ayten Aşkınhasanoğlu, Büyükçekmeceli kadınların depremzedeler için başlattıkları kampanyanın Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nin yanı sıra evlerde de sürdürüldüğünü belirtti. Eğitmen Aşıkhasanoğlu ve kampanyaya katkı sağlayan kadınlar, duygu ve düşüncelerini, şu sözlerle dile  getirdi:

-Ayten Aşkınhasanoğlu: "Öğrencilerimle beraber tek yürek olarak bütün Büyükçekmece halkı olarak elimizden geldiğince çok güzel bir şekilde onlara fayda sağlayacak atkı, bere ve şapka örerek onlara destek vermek istiyoruz. Gönlümüz o kadar büyük ki onlara daha çok şeyler yapıp daha çok imkanlar sağlayabilsek.  Ama bizim elimizden gelen bu kadar. Büyükçekmece Belediyesi'nin sırf bünyesinde değil Büyükçekmece halkı da örerek gönderiyor. Hiçbiri hiçbir şeyini esirgemiyor. Hepsi kendi cebinden ödeyerek bunları yapıyorlar. Hepsine herkese emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Evlerinde atkı şapka veya başka eşyalar getirenler. Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'ne getiriyorlar buradan onlar dizayn ediliyor, düzeltiliyor hepsi kolileniyor, hepsi tekrardan tırlara koyulup depremzedelere ulaştırılıyor. Bunlar sadece atkı, şapka değil biz aynı zamanda bebek battaniyeleri de ördük gönderdik. Onlar çoktan gitti umarız ellerine ulaşmıştır hepsi sıcacıktır."

-Nurhayat Hartman: "Ben de onların yaşamış olduklarını yaşayabilirdim. 99'da veya bu sefer, hakikaten çok zor onları yani konuşulacak gibi değil, hakikatten çok zor. İnşallah benim ördüğüm şu küçücük atkı onlara sıcacık gelir. Hissediyorum, ben orada olabilirdim bunlar benim de başıma gelebilirdi."

-Emine Suna Tabakçıoğlu: "Ben de Halk Akademisi'nde uzun yıllardır örgü öğrencisiyim, çok üzgünüz nasıl anlatsam bilemiyorum. Çok korkunç bir zaman yaşıyoruz işte okyanusta bir damla olmaya çalışıyoruz. Biraz olsun içlerini ısıtacak ya da onlara yanlarında olduğumuzu hissettirecek şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ne kadar faydalı oluyoruz bilmiyorum ama inşallah bir nebze olsun içlerine sıcaklık gidiyordur. Yani çok duygulanıyorum aslında çünkü yaşananlardan çok etkilendik. Biz bunları 99'da İstanbul'da da yaşadık, Adapazarın'da da yaşadık. Bu hissi, o kötü hissi çok iyi biliyoruz."

- Filiz Yıldırım: "Burada bulunmak beni öyle duygulandırdı ki anlatamam. Yani biz oradakilere bir şey yapabilirsek, elimizden ne gelirse; onlar da aldıkları zaman mutlu olursa biz çok seviniriz. Ben çok mutlu olurum. Enkazdan bir kişi canlı çıktı mı oturup ağlıyoruz, ölenlerin de başı sağolsun bütün mekanları cennet olsun."

Büyükçekmeceli Kadınlar Depremzedeler İçin Örüyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Büyükçekmeceli Kadınlar Depremzedeler İçin Örüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement