Büyükşehir'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı

Büyükşehir'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı Büyükşehir'den "Kadınlar Toplumun Mimarıdır" Programı Semiha Yıldırım: "Kadınlar savaşlar, açlık ve çatışmalarla sınanıyor" Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek: "Hanımefendilere çok ama çok görev düşüyor.

06.03.2017 18:32

Büyükşehir'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı

Büyükşehir'den "Kadınlar Toplumun Mimarıdır" Programı

Semiha Yıldırım: "Kadınlar savaşlar, açlık ve çatışmalarla sınanıyor"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek: "Hanımefendilere çok ama çok görev düşüyor. Nedir bu? Uyuşturucu konusu. Belki farkında değilsiniz şuanda uyuşturucu meselesi Türkiye'nin en önemli meselesi, uyuşturucu 4 yaşındaki çocuğa kadar indi"

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, uyuşturucu ile mücadelede kadınlara büyük görev düştüğünü kaydederek, "Belki farkında değilsiniz şuanda uyuşturucu meselesi Türkiye'nin en önemli meselesi, uyuşturucu 4 yaşındaki çocuğa kadar indi" dedi. Gökçek, bu mücadele için çağrıda bulunarak, "Siz ihbar edeceksiniz. Siz söyleyeceksiniz. Devlet yakalayacak. Birlikte mücadele etmezsek çocuklarımızı kurtaramayız" mesajını verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" kutlamaları kapsamında 15 Temmuz gazi kadınları ve şehit yakınlarının da bulunduğu "Kadınlar Toplumun Mimarıdır" programını gerçekleştirdi. ATO Congresium'da düzenlenen programa Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek katıldı. Ayrıca programda Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine karşı sokağa çıkarak, kamyondaki görüntüleriyle simgeleşen Şerife Boz ile 15 Temmuz gazi kadınları ve birçok şehit yakını kadında bulundu.

Müzik dinletisi ile başlayan programda daha sonra sinevizyona Kadınlar Günü'ne ilişkin videolar yansıtıldı. Bu videolarda 15 Temmuz Darbe teşebbüsü sırasında kadının milli mücadeleye desteği anlatıldı.

Semiha Yıldırım: "Kadınlar savaşlar, açlık ve çatışmalarla sınanıyor"

Programda konuşan Semiha Yıldırım, kadının milli kültür içerisinde önemli bir yeri olduğuna vurgu yaparak, "Kadın bizim için cennetin ayakları altında olduğu annelerdir. Kadın şefkatin temsilidir. Kadın zarafetin temsilidir. Buna karşın ne yazık ki, zor zamanlar yaşıyoruz. Kadınlar savaşlar, açlık ve çatışmalarla sınanıyor. Mağdurlar için yapılan projelere dünyanın hiç olmadığı kadar ihtiyacımız var" değerlendirmesinde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gerçekleştirdiği konuşmasında 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında Şerife Boz 'un milli mücadeleye vermiş olduğu desteğe değinerek, "Erkekleri kamyonlarda taşıdınız. Her görevi yaptınız. Sizin hakkınızı ödememiz kesinlikle mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Gökçek'ten uyuşturucu ile mücadele çağrısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak uyuşturucu ile mücadeleye son derece önem verdiklerini kaydeden Gökçek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Hanımefendilere çok ama çok görev düşüyor. Nedir bu? Uyuşturucu konusu. Belki farkında değilsiniz şuanda uyuşturucu meselesi Türkiye'nin en önemli meselesi, uyuşturucu 4 yaşındaki çocuğa kadar indi. Okullarda inanılmaz olaylarla karşılaşıyoruz. Çocuklarımızın yemiş olduğu kurabiyelerimizin içerisine dahi uyuşturucu konularak, onların alışkanlık kazanmasına vesile oluyorlar. El birliği ile mücadele edeceğiz. Ankara'da sayın valimizle yeni bir program hazırlıyoruz. Bu programda nerede uyuşturucu varsa oraya yetişeceğiz. Siz ihbar edeceksiniz. Siz söyleyeceksiniz. Devlet yakalayacak. Birlikte mücadele etmezsek çocuklarımızı kurtaramayız."

Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kadınlara yönelik çeşitli hizmetlerinin bulunduğuna dikkat çekti. Aile Yaşam Merkezleri'nden bugüne kadar 119 bin 328 kadının, 22 Hanım Lokallerinden ise 476 bin 236 kadının hizmet aldığını sözlerine ekledi.

"Türkiye'ye bir yenilik getirdik" diyen Gökçek, "Şefkat Evleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi yaptı. Adam Ağrı'dan gelmiş, Kars'tan gelmiş, fakir fukara hastaneye karısını veya kocasını veya çocuğunu yatırıyor. Yatacak yeri yok. Onları alıyoruz. Bizim 5 tane Şefkat Evlerimiz var. Ücretsiz olarak yediriyoruz. Servislerimizle hastanelere götürüyoruz ve bir para talep etmiyoruz. Bugüne kadarda 52 bin 124 hanım hastaya bu görevi yaptık. Bu hizmeti verdik" açıklamasında bulundu.

Nevin Gökçek: "Unutmayın her kadın bir kahramandır"

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek ise 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında milli mücadeleye destek veren kadınlara seslenerek, "Tüm kadınların acıları bizim acımızdır. Onları içimizde yaşamazsak bir eksikliğimiz vardır demektir. Namert kurşunların, haince tuzaklanmış bombaların hedefi olan bütün terör şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Kadın berekettir, sevgidir, emektir. Unutmayın her kadın bir kahramandır" mesajını verdi.

Program sonunda bazı kategorilerde ödüller sahiplerini buldu. "Vefa Şefkat ve Özveri Ödülü" Nazmiye Açıkmaz, Ender Aydın, Aysun Seçkin'e verildi. "Vatanseverlik ve Kahramanlık Ödülü"nün sahibi ise Nuray Anar ve Derya Ovacıklı oldu. "Yenilikçi ve Üretken Bilim Kadını Ödülü" Prof. Dr. Duygu Özer'e verilirken, "Çalışkan ve Cesaretli Kadın Muhtar Ödülü" Canan Erözlü'ye, "Kadın Sporcu Ödülü" Derya Can'a, "Asırlık Tecrübe ve Yaşam Ödülü" Fadime Eren'e, "İnsana Kıymet Veren Yardımsever Ödülü" ise Hülya Arslan'a takdim edildi.

(BEN-

Büyükşehir\'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement