Cebeci'ye Gündüz Bakımevi - Son Dakika
Yerel

Cebeci'ye Gündüz Bakımevi

Cebeci\'ye Gündüz Bakımevi

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Cebeci bölgesindeki gündüz bakımevi ihtiyacını bildiklerini ancak mahallenin eski olması, inşaat yapılabilecek alan sıkıntısı nedeniyle bu hizmeti hayata geçirmelerinin geciktiğini belirterek, “Bugünkü temel atma töreniyle bu gecikmeyi de...

08.04.2017 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Cebeci bölgesindeki gündüz bakımevi ihtiyacını bildiklerini ancak mahallenin eski olması, inşaat yapılabilecek alan sıkıntısı nedeniyle bu hizmeti hayata geçirmelerinin geciktiğini belirterek, "Bugünkü temel atma töreniyle bu gecikmeyi de ortadan kaldırdığımıza inanıyorum" dedi.

Türkiye'nin en yaygın ve kaliteli gündüz bakımevi hizmetini sunan yerel yönetimi olan Çankaya Belediyesi, bugün düzenlenen temel atma töreniyle Cebeci bölgesinin yıllardır beklediği hizmetin ilk adımını atmış oldu. Bin 175 metrekare alan üzerine 2 katlı ve 9 sınıflı olarak inşa edilecek olan Çamlıtepe Gündüz Bakımevi, 120 çocuğun çağdaş ve bilimsel müfredatla okul öncesi eğitim alarak yarınlara hazırlanacağı bir yuva olacak.

Bünyesindeki 12 gündüz bakımevi ve etüt merkeziyle, sadece başkentin değil Türkiye'nin de en yaygın ve kaliteli okul öncesi eğitimini sunan yerel yönetimi olan Çankaya Belediyesi, bu alandaki başarısını perçinliyor. Halihazırda bin 650 çocuğa kaliteli, çağdaş ve bilimsel okul öncesi eğitim imkanı; ebeveynlerine ise çocuklarını gönül rahatlığıyla gönderebilecekleri bir eğitim yuvası imkanı sunan Çankaya Belediyesi, yapımı devam eden 2 ve bugün temelini attığı Çamlıtepe Gündüz Bakımevi'yle dönem sonuna dek 15 gündüz bakımevi açma hedefini de tutturmuş oldu.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ev sahipliğinde, CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Bakan Vekili Doğan Yılmazkaya, Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri ve Çankaya Belediye Başkan Yardımcılarının da katılımıyla düzenlenen temel atma törenine mahalle halkının ilgisi de büyüktü.

Taşdelen: "Cebeci'ye yıllardır beklediği hizmetleri sunuyoruz"

Temel atma töreni öncesinde Başkan Taşdelen'le bir araya gelen ve sohbet eden vatandaşlar bu dönemde Cebeci'ye yapılan yatırımlardan çok memnun olduklarını kaydederek, temeli atılan Çamlıtepe Gündüz Bakımevinin uzun yıllardır beklenen bir hizmet olduğunu söylediler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende sahneye ilk olarak Togan Özliyen Gündüz Bakımevi'nde eğitim gören minikler geldi. Hazırladıkları kısa gösteriyi sunan minikler, söyledikleri şarkılarla kalpleri ısıtırken İstiklal Marşı'nı kusursuz söyleyerek büyüklerden övgü aldılar.

Törende Cebeci halkına seslenen Taşdelen, Çankaya'nın hizmet ve yatırımlarla büyüdüğünü ve gündüz bakımevlerinde de ülkenin geleceğini aydınlatacak çocukları büyüttüğünü ifade ederek, "Siz beni bu göreve seçmeden önce, Cebeci'yi ziyaret ettiğimde size verdiğim sözlerden biri de yıllardır beklediğinizi söylediğiniz gündüz bakımeviydi. Biz gündüz bakımevlerinin sadece çocuklar için değil istihdama katılmak isteyen anneler için de ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bölgedeki ihtiyacı da biliyorduk ancak mahallenin eski olması, inşaat yapılabilecek alan sıkıntısı nedeniyle bu hizmeti hayata geçirmemiz gecikti. Bugünkü temel atma töreniyle bu gecikmeyi de ortadan kaldırdığımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı. Ankara'nın en köklü semtlerinden biri olan Cebeci'nin, hizmet alanlarının daralmasından kaynaklı sorunlar yaşadığını ifade eden Taşdelen, "Bu alanda yaptığımız tespit sonucundan yola çıkarak ilk etapta bakım-onarım ve yenileme çalışmaları yaparak semt sakinlerine nefes aldırdık. Bu çalışmalar sürerken kaldırımları yeniledik, asfaltsız sokak bırakmadık. Bölgedeki parkları revize ettik. Muhtarlık binalarını ve taksi duraklarını yeniden yaptık. Cebeci bölgesi okullarında kapsamlı tadilatlar gerçekleştirdik" diye konuştu. Taşdelen, yaşlı vatandaşların sosyalleştiği "Bahar Evi", çocukların eğitmenler eşliğinde zaman geçirdiği "Oyun Evi" ve her yaştan insanın kurslara katıldığı Cebeci Çankaya Evi'nin bölge halkının önemli bir eksiğini giderdiğini ifade etti.

"Verdiğimiz sözleri tutmanın gururunu yaşıyoruz"

Göreve geldiklerinde Çankaya genelinde 8 gündüz bakımevinde yaklaşık bin çocuğa eğitim verildiğini hatırlatan Taşdelen, "An itibariyle 12 ve bin 650 çocuğumuza ulaşıyoruz. Hedefimiz, dönem bitene kadar 15 gündüz bakımevine ulaşmaktı. Yapımı devam eden Ata Mahallesi Ayşe Serim Gündüz Bakım Evi ve Yıldızevler Mahallesi Masal Kalesi Gündüz Bakım Evi'ni bu yıl hizmete açacağız. Bugün temelini birlikte attığımız Çamlıtepe Gündüz Bakımevi'nin eğitime başlamasıyla da çocuklarımıza ve ailelerine verdiğimiz sözü tutmuş olmanın sevincini, gururunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Çamlıtepe Gündüz Bakımevi'nin temeline ilk harcı dökecek butona Nihat Yeşil, Selçuk Dereli ve diğer konuklarla birlikte basan Taşdelen, bakımevinin bu yıl içinde hizmete açılması için süratle çalışacaklarını da ifade etti. Açılışın ardından mahalle sakinlerini kürsüye davet eden Başkan Taşdelen, onlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi. Tören sonunda Çamlıtepe Mahallesi Muhtarı Turgut Çalış, mahallelerine yapılan hizmet ve yatırımlardan ötürü Başkan Taşdelen'e mahalle sakinleri adına bir çiçek takdim etti.

Taşdelen'in açılıştan sonraki durağı ise Çamlıtepe Camii oldu. Çankaya Belediyesi'nin bu yıl tadilat desteği verdiği camilerden biri olan Çamlıtepe Camii'ni muhtar Çalış ve ekibiyle ziyaret eden Başkan Taşdelen,hem cami cemaatiyle hem de vatandaşlarla sohbet etti, isteklerini ve önerilerini dinledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cebeci'ye Gündüz Bakımevi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement