Çerkezköy Belediye Başkanı Akay, 2022 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Çerkezköy Belediye Başkanı Akay, 2022 Yılını Değerlendirdi

Çerkezköy Belediye Başkanı Akay, 2022 Yılını Değerlendirdi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2022 yılında yaptıkları kültür sanat faaliyetleri ve hizmetleri değerlendirdi. Akay, “2023 yılında da çeşitli kültürel ve sanatsal aktivitelerle vatandaşlarımızla bir arada olmaya devam edeceğiz” dedi.

29.12.2022 15:54  Güncelleme: 16:20

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2022 yılında yaptıkları kültür sanat faaliyetlerini ve hizmetleri değerlendirdi. Akay, "2023 yılında da çeşitli kültürel ve sanatsal aktivitelerle vatandaşlarımızla bir arada olmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Akay, Çerkezköy'de yıl boyunca yapılan kültür sanat ve eğitim faaliyetlerini değerlendirdi. Akay, şunları söyledi:

"Bugüne kadar olduğu gibi 2022 yılında da milli bayramlarımızı vatandaşlarımızla yan yana coşkuyla kutladık. 23 Nisan Çocuk Şenliği'mizin 5'incisini bu yıl da Kentpark'ta çocuklarımız ile birlikte büyük bir coşku ile kutladık. Ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı da gençlerimizin katılımı ile coşku içerisinde çeşitli aktiviteler ile kutladık. Ağustos ayının sonunda geleneksel hale getirdiğimiz Kültür Sanat Festivali'nin 4'üncüsünü yaptık. Festival süresince birbirinden eğlenceli etkinliklerde vatandaşlarımızla buluştuk. Festivalimizin son günü olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100'üncü yılını Sertap Erener'in muhteşem konseri ile taçlandırdık. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu da binlerce vatandaşımızla birlikte Hande Yener konseri ile yaşadık."

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 2022 yılı içinde bin 52 yurttaşın katılımı ile kültür gezileri düzenlendiğini sözlerine ekleyen Akay, konuşmasına şöyle devam etti:

"TOPLAM BİN 115 KURSİYERE EĞİTİM VERİLDİ"

"2022 yılı içinde ayrıca bir şenlik, bir festival, dokuz konser, sekiz tiyatro, üç açık hava sineması ve üç sahne sanatları etkinliği gerçekleştirdik. Bunun yanında kursiyerlerimizin çalışmalarını açtığımız altı sergide vatandaşlarımızın beğenisine sundu. 2020-2021 yılları arasında toplam bin 115 kursiyere çeşitli branşlarda eğitimler verildi. 2022 yılında da çocuk ve yetişkin olmak üzere 773 kursiyerimizin 12 farklı branşta eğitimlerine devam ediliyor.

"DESTEK KURSLARI VERMEYE DEVAM EDİYORUZ"

2022-2023 eğitim-öğretim döneminde daha fazla öğrencimize hizmet verebilmek adına kapasitemizi artırmaya karar verdik. Akabinde Kızılpınar Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi'nde de derslikler oluşturarak, Halk Akademisi bünyesinde toplam 166 öğrencimize 8'inci sınıf destek kursları vermeye devam ediyoruz.

"ÇOCUK AKADEMİMİZ'DE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VERMEYE HAZIRLANIYORUZ"

2022 yılında açılan çocuk atölyeleri yaratıcı drama, akıl ve zeka oyunları, STEM ve yaratıcı resim branşlarında birinci dönem 4-5 yaş (48-60 aylık) gruplara, ikinci dönem 5-6 yaş (60-72 aylık) gruplarına olmak üzere toplamda 127 kursiyere hizmet verdi. Yeni yılda projelerimiz arasında yer alan Çocuk Akademimiz'de, üç derslikte alanında uzman eğitmenlerle 48 çocuğa okul öncesi eğitimi vermeye hazırlanıyoruz.

Üniversite hazırlık, lisans-ön lisans hazırlık, KPSS hazırlık, ALES hazırlık ve lisansüstü bitirme kademelerindeki farklı 4 bin 401 ziyaretçi tarafından 1 yılda toplam 30 bin 85 kez Etüt Salonumuz ziyaret edildi. Salonumuzda ziyaretçilerimize ücretsiz internet hizmeti, fotokopi imkanı, ücretsiz meşrubat ikramı ile yedi gün boyunca modern çalışma alanı hizmeti sunuyoruz. Halen Bağlık Mahalle Evi, Kızılpınar Mahalle Evi ve Veliköy Mahalle Evi'nde üç farklı branşta beş eğitmenimiz ile toplamda 175 kursiyere eğitim verilmeye devam ediliyor."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Çerkezköy Belediye Başkanı Akay, 2022 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement