Çerkezköy'de Siyaset Akademisi Başladı - Son Dakika
Yerel

Çerkezköy'de Siyaset Akademisi Başladı

Çerkezköy\'de Siyaset Akademisi Başladı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda başlayan Siyaset Akademisi ilgi gördü.

08.04.2012 19:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda başlayan Siyaset Akademisi ilgi gördü.

Akademiye Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Tekirdağ eski Milletvekili Prof. Dr. Necip Taylan, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir, Şalgamlı Belediye Başkanı Salih Kıvanç, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akın, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca, Başbakanlık Osmanlı Arşivi Uzmanı Taner Koltuk, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Necati Karaoğlu,Özel Optimed

Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ayhan Arslan ve Özel Çerkezköy

Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ahmet Türker, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve AK Parti Çerkezköy İlçe eski Başkanı Sait Yazı, PERYÖN Trakya Şube Başkanı Özber Çetin ile, Akademiye kayıt yaptıran 176 kişi katıldı.

Akademinin açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Tekirdağ eski İl Başkanı Nurettin Baytekin'in aynı gün vefatı dolayısıyla hüzünlü bir açılış gerçekleştirdiklerini belirterek, "Cenaze merasimi dolayısıyla milletvekillerimiz aramıza teşrif edememişlerdir" dedi.

Akademi'ye çok yoğun bir katılım olduğunu belirten Demirbağ, "Akademiyi Çerkezköy'de düzenlediğimiz zaman yeteri kadar katılım olur mu diye düşünüldü, ama bu gün bu tablo katılımın ne kadar büyük olduğunu açıkça ortaya koyuyor.. Bu kapsamda Siyaset Akademisi Çerkezköy Koordinatörü Süleyman Bahçekapılı ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Demirbağ'ın ardından kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, akademide alınan eğitimin Çerkezköy ve Türkiye siyasetine katkısı bulunacağını kaydederek, şöyle devam etti:

"Türkiye'de siyaset AK Parti'den önce topluma kirli bir işmiş gibi algılatıldı. Bu yüzden siyaset, 10 yıl öncesine kadar toplumda yalancılık, iki yüzlülük, adam kayırmacılığı gibi algılandı. 2002'de kurulan AK Parti bu algıyı değiştirdi. Gerçekleri söyleyen parti, bu sebeple kısa sürede iktidara geldi ve yaklaşık 11 yıldır da oyları her geçen gün artarak iktidarını sürdürüyor."

Temiz siyasete ihtiyaç olduğunu ifade eden Başkan Ertem, "Akşam farklı sabah kalkınca farklı bir şey söylenmemeli. Çünkü siyaset, toplum hayatını etkileyen her şeydir. Bu kapsamda buradaki derslerin pek çok alana katkısı olacağına inancım tamdır. Akademide sadece siyasetle ilgili bilgiler değil, hitabet gibi unsurlar hakkında da eğitim verilecek. Çünkü, hitabetin önemi her konuda oldukça büyüktür. Çok güzel bilgiler dahi, güzel bir uslüpten yoksun anlatılırsa, şerbeti teneke bardak içinde sunmaktan

öteye geçmez" dedi.

Ertem'in ardından konuşan AK Parti Tekirdağ eski Milletvekili Prof. Dr. Necip Taylan da, siyaset ve gerçeklik kavramları üzerinde yoğunlaştı.

Açılış konuşmalarının ardından Akademi'nin ilk dersini İletişim Uzmanı Fatih Akbaba verdi. 'İletişim Ailede Başlar' konusu üzerine yoğunlaşan Akbaba, İletişim türleri ve doğru ile iletişim konuları üzerinde de durdu. Siyaset Akademisi'nin ikinci dersini ise Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Yayman verdi. Yayman, Lider Ülke Türkiye hedefinin nasıl gerçekleşeceği üzerinde durdu.

8 hafta sürecek olan Akademi de, hem siyasetçiler hem de akademisyenler ders vermeye devam edecek. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerkezköy'de Siyaset Akademisi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement